Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Romantický
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (314)

plakát

Na lovu (2021) (pořad) 

Od tohoto počinu TV Nova jsem popravdě nic moc neočekávala. Za mě se v televizi objevila jenom další soutěž z plejády propadáků. Přesto jsem si záznam našla a na oněch asi čtyřicet minut se podívala. A popravdě, ani toho nelituju. Tenhle pořad je v současné době asi to nejlepší, co v televizi v tomto čase vysílají. Je celkem vtipný, divák se z něho něco dozví a nedává soutěžícím nic zadarmo. Vlastně se ani nedivím, že "lovci" zatím žádná skupina soutěžících, alespoň z toho, co jsem viděla, neunikla a ty peníze si soutěžící nerozdělili mezi sebe. Jedinou výhrou pro ně je možná to, že si s nimi moderátor potřese rukou. Za mě je tohle rozhodně menší ztráta času než například Prostřeno, které se, alespoň dle mého názoru, za těch více než deset vysílacích let stalo poměrně ohranou záležitostí a divím se, že se na něj ještě někdo dívá. Až budu mít zase chvilku, kdy nebudu mít co na práci, což se neděje moc často, ráda se na tento pořad podívám, jestli ho tedy v té době budou ještě vysílat. Za mě plný počet hvězdiček proto, že je lepší než ostatní, rozhodně ne proto, že by byl tak skvělý a oněch pět hvězdiček si zasloužil. O tom, jestli za ten čas a zhlédnutí stojí si musí udělat obrázek každý z diváků sám, já jsem jeden z těch, kterým pár dílů stačilo a nemusím u něj sedět každý všední večer.

plakát

Tom a Jerry (2021) 

U dobrých komedií mám jedno zásadní kritérium: musí mě u nich rozbolet od smíchu bránice, jedině tak poznám, že jsou dobré. A to se mi teď stalo. Tak dobře jsem se už dlouho u nějakého filmového počinu nepobavila. V této komedii do sebe všechno krásně zapadá, herci jsou skvělí a neustálé špičkování Toma a Jerryho příběh jenom podtrhuje. Nápad skloubit hrané s kresleným je skvělý, nakreslená zvířata film krásně doplňují a popravdě, ani mi nevadilo, že to tak je. Toma a Jerryho znám jenom v kreslené podobě a nějaká počítačová napodobenina jich samotných by mi asi vadila. Tenhle film mě opravdu potěšil, má všechno, co by komedie měla mít, je skvělý na odreagování se a protože nikdy nejdu s davem, hodnotím jej nejlépe, jak můžu. Kdybych mohla, klidně mu udělím i dvojnásobné hodnocení, protože si myslím, že tenhle "risk" s hraným a kresleným chtěl opravdu velkou odvahu a výsledek určitě stojí zato. Ale to může být jen můj názor, samozřejmě. Jestli si chcete utvořit ten svůj, prostě se na tento film podívejte a neohlížejte se na počet negativních hodnocení, třeba se vám zrovna tenhle Tom a Jerry zalíbí ...

plakát

Yes Day (2021) 

Za mě je tohle skvělá komedie ze které od smíchu rozbolí bránice. Alespoň u mě to tak bylo. Film mě oslovil už v prvních minutách a já nelituju jeho shlédnutí, takhle výborně jsem se už dlouho u nějakého filmového počinu nepobavila. Rozhodně souhlasím s tím, že tohle by se asi normálně nestalo nebo by to musela být pořádně střeštěná rodina, ale i tak. Komedie má především pobavit a přinejmenším za mě tohle stoprocentně splnila. Naprosto nepředvídatelné situace, kdy předem nevíte, co si zase ty děti vymyslí, jenom podtrhují můj celkový zážitek. Takže za mě rozhodně ano, je jenom na vás, jaký si na tohle dílo Netflixu uděláte názor.

plakát

Nově psané dějiny (2019) (seriál) 

Za mě jsou Nově psané dějiny jedním z nejlepších seriálů, které byly v poslední době natočeny. Skvělá práce kamery, střihu, děj plyne a zápletka nepostrádá na smysluplnosti. Kostýmy, lokality a hlavní hrdinové, celý příběh mě jednoduše dokázal pohltit a nebýt dalších povinností, asi bych jej sledovala od rána do večera. Od tohoto seriálu jsem zpočátku nic moc nečekala, no musím přiznat, že překvapil a to v tom nejlepším slova smyslu. Jen ten konec, posledních asi 10 minut, mohl být o kousek delší a situace propracovanější. Jinak za mě skvělá podívaná od začátku až do konce. Shlédnutí nelituju a stoprocentně jej doporučuji ke shlédnutí.

plakát

V síti (2020) 

První co se mi v posledních chvílích dokumentu V SÍTI vybavilo bylo: Tak to je masakr! Tenhle film mě minutu za minutou čím dál víc přesvědčoval o tom, že tohle nejsou lidi, ale prasata. Jak může sakra někdo takto komunikovat s dvanáctiletou holkou a ještě potom tvrdit, že je špatně vychovaná. Za mě je tohle extrémně důležité téma k přemýšlení. Tři herečky měly opravdu těžkou roli a velice silný žaludek. Být na jejich místě, asi se po pár minutách pozvracím a i to by možná bylo málo. Tito muži jenom nechutně manipulují s dívkami a všechnu vinu, odpovědnost nebo jak to chcete nazvat svalují na ně, což je ve výsledku ještě větší problém, než samotný kontakt s nimi. Muže, který chtěl jednu z dívek varovat neskutečně obdivuju a stejně jako ve filmu herečky a štáb, i mě jeho existence dojala a jsem ráda, že ve snímku objevil. Určitě tento dokument doporučuji ke shlédnutí, a to především dospívajícím dívkám, protože tahle situace se nemusí stát jenom těm, které mohou odpovědět ano na otázku: A nevadí, že je mi dvanáct?

plakát

Případ mrtvého nebožtíka (2020) 

To bylo tak blbý, až to vlastně ve finále bylo dobrý. :D Vlastní blbosti hlavních hrdinů se lze jenom zasmát. Dialogy jsou tak stupidní, až to bolí a jak už i sám název napovídá, nic víc než nic od téhle komedie prostě čekat nemůžete. Přesto mě mrtvý nebožtík rozesmál a od smíchu mě téměř rozbolela bránice - nic horšího jsem totiž už dlouho neviděla. Ještě se musím pozastavit nad genialitou tvůrců, vymyslet film skládající se z jednoho klišé za druhým a dokázat jednu větu natáhnout na více než devadesát minut, zdá se obyčejnému průměrně smýšlejícímu smrtelníkovi téměř nemožné. Jako poslední volbu, když nic jiného nedávají, rozhodně doporučuji. Tenhle film totiž rozhodně stojí zato. A pět hvězdiček za ten nápad, který se dnes jen tak nevidí. Onu jedinou větu bych napsala asi takto: Vrahem je nebožtík.

plakát

Pal Pal Dil Ke Paas (2019) 

Krásný příběh, a ten konec, až mi ukápla slzička - a ne jedna. Celý film byl úžasný, nepopsatelný a zvláštně okouzlující. První polovina mě vyloženě dostávala, sledovat jak se z na můj vkus až moc zhýčkané Saher stává lidská bytost s úplně obyčejnými pocity na jedné straně a na druhé straně Karana, který se nad její zhýčkaností dost bavil. Druhá polovina však byla neméně dobrá, všechny ty překážky, které museli překonat a fakt, že ji Karan několikrát málem ztratil, mě fakt dojal. K celkovému dojmu pak připočtěte ještě nádherné prostředí hor v první polovině a nemůže vyjít než pro romantika, jako jsem já, dokonalý filmový zážitek. Podle mě rozhodně stojí zato se na něj podívat a nevzdávat to ani po závěrečné scéně. :) Ale tohle všechno může být jen můj názor samozřejmě. :)

plakát

Mimo Dosah (2019) (studentský film) 

Na tenhle studentský film jsem narazila úplnou náhodou, neměla jsem ani v plánu si ho pustit. Ale těch jedenácti minut, které mi z mého času ubral rozhodně nelitituju. V první minutě jsem nevěděla, co si o tom mám myslet, avšak v té další ... Z tohoto díla čiší emoce, energie. Beznaděj, zmatenost, nenávist, ale i vůle a odhodlání, víc pocitů, ani minut, bych asi nezvládla. Studentský film je dlouhý tak akorát. Neuvěřitelné zpracování, které vtáhne do děje, běhá z něj mráz po zádech a donutí člověka přemýšlet. Mi přišlo, jakoby děj by jen pozadím, dokreslením všeho toho okolo, především pak pocitů, které se v nekonečném prostoru rozpínaly. Technická stránka bezpochyby skvělá. Jen ten konec, pokládá až příliš mnoho otázek a pořádně mi "šrotuje" v hlavě, mate mě. Pokud právě tohle bylo v plánu, tak svůj účel konec rozhodně splnil.

plakát

Ženy v běhu (2019) 

Po dlouhé době zase dobrá komedie, dobrá česká komedie. Je sice pravda, že se člověk nesměje tak, až ho z toho rozbolí bránice, ale stojí to zato. Všechny postavy dodávají příběhu tu správnou energii a děj je skvěle postavený. Rozhovory bych rozhodně nenazvala jako bezduché, a zvraty dopomohly ke konečnému výsledku. I přes lehce předvídatelný děj se našlo několik momentů, které potěšily. Film hodnotím kladně, dokonce víc než kladně. A rozhodně se na něj s radostí někdy znovu podívám. Za celou komedii, i za to, že se ony skvělé filmy u nás moc často nevidí, a to je jen můj názor, ten váš se může lišit, mu dávám to nejvyšší hodnocení, jaké vůbec můžu dát. Jestli si na něj tu hodinu a půl času uděláte, je jen na vás, každopádně já ho vřele doporučuji.

plakát

Malá čarodějnice (2018) 

Téhle pohádce jsem zpočátku vůbec nevěřila, nakonec se však ukázalo, že je lepší než vypadá. Množství vtipných scén a pohádka de facto postavená na jedné osobě a upovídaném havranovi. Za mě měla všechno, co by taková pohádka měla mít a určitě se na ni někdy znovu podívám. Navíc motiv hodné čarodějky a toho, co nakonec udělala do filmu skvěle zapadl. Filmaři si s tím dali opravdovou práci a všechno vypadalo opravdu skvěle, kdyby byl každý film takový, nemuselo by existovat hodnocení odpad!. Za mě tedy stojí zato se na Malou čarodějku podívat. (Dabing s Vondráčkovou je více než povedený.)