Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (302)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Případ pozoruhodně nedotaženého  filmu. Pozoruhodné je už jen to, že jsem informace k filmu a vyjadření našel přímo na místní diskuzi k filmu rovnou od jednoho ze scénáristů, který si stěžuje, že se pokoušel jako tvůrce udělat něco jiného než se zde v ČR běžně točí a diváctvo to nepochopilo. Je mi to opravdu upřímně  líto, protože dejme tomu, že záměr chápu a dokonce bych snaze vybočit z tuzemských tupých romantických komedíí typu ,,Ženy v běhu, u plotny, prádla.´´ nejradši zatleskal a nápad natočit parodii na kriminální filmy se mi velmi líbí. Ale vezměme si jaké skvělé a sofistikované parodie vymýšleli ZA SOCIALISMU Oldřich Lipský s Jiřím Brdečkou. Zatímco tady jsem měl po celou dobu pocit jako by šlo jen o výplod nadšence, co si pro zábavu sám napsal nějákou kravinku. Ale tak to by mi mohlo být i sympatické, sám mám v takových věcech občas zálibu, a jako literální povídka, yotube skeč nebo kraťas by mě asi něco takového i hodně pobavilo. Jako celovečerní kino film to úplně nefunguje, je to moc chtěné a  Vagnerovou taky nic nevylepšíte, ale na třicet rozpačitých nekritických vtipků,  které oko dramaturga pravděpodobně nespatřilo a jeden mimořádně trapný a k nepochopení (Jak se jmenujete? Čumil 1. To jako fáááákt?:D) , spadne vždycky jeden fór  na hranici  geniality, u kterého jsem třeba dostal i dost velký výtlem  a někteří hercí (Novotný,Pechlat, Táborský,  Příkazký, ve vedlejší roli hodně Šteindler) se dost snaží a především za jejich zábavný profesionální poker face je ta třetí hvězda. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Snad první pokus o parodii od dob Majora Maisnera. Je tu vidět snaha o originalitu, a tvůrci vytáhli spoustu zajímavých nápadů. Ale celé je to tak 50/50. Někdy se až moc zbytečně tlačí na pilu, a je až moc vidět, že tvůrci prostě chtějí být vtipní, a chtějí, aby se divák smál. Snaha o vtipy je opravdu snad každých 10 vteřin filmu. Někdy by neuškodilo upřednostnit kvalitu před kvantitou. Co se dá určitě ocenit, tak je absence jakýchkoliv fekálních či sexuálních vtipů či dvojsmyslů, na kterých jsou dnešní moderní komedie mnohdy postavené. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čeští filmaři často točí parodie, ale je fajn, když o tom taky pro jednou ví. A Případ mrtvého nebožtíka mě po zvyknutí si na totálně blbé fóry dalo rozpomenout na tvorbu bratrů Zuckerových a jejich Bláznivých střel..a velmi dobře jsem se bavil, pokráčko si rád dám. Pokud ovšem vznikne, jelikož Češi mají rádi evidentně jenom rom-comy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Parodie na kriminálky, co často připomínala parodii na parodii. Tenhle žánr vyžaduje dvě věci. Vtip a umění podat ho naprosto seriózně bez ohledu na jeho charakter a to se tady krom pár záblesků v Novotného režii nepodařilo. Herci si při prvním pročítání scénáře zřejmě mysleli, že pracovní název na úvodní straně ANI VOČI P je o tom, že ani rysí zrak majora Prubnera nestačí na odhalení pachatele.. Na závěr tu mám vzkaz pro Šmídmajera od Franka Drebina: „Řeknu ti ještě jednu věc. Všechny orgasmy jsem předstíral..“ ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

První minuty filmu byly dokonalé. Přesně ten český humor. Potom jsem si začala říkat: všechno dobré, až na ty herecké výkony, které byly vskutku úděsné. Když jsem si ale začala uvědomovat to, jak přesná parodie na americké filmy to je, už jsem se nedokázala přestat smát. A dokonce i ty váznoucí herecké výkony seděly. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Při natáčení scény ze skládky zaskočil za Arnošta Goldflama dublér, kterého si vytipovala sama Arnoštova manželka. (Duoscop)
  • „Každý večer spotřebují televize desítky mrtvol, aby uspokojily své diváky. Uvědomil jsem si, že lidé jsou zahlceni kriminálkami na každém kroku a že přišel čas si z toho udělat trochu legraci,“ uvedl režisér a producent Miloslav Šmídmajer. (SONY_)

Reklama

Reklama