Velice slabé a hloupé rádoby pokračování katastrofického filmu Dobrodružství Poseidonu. K dosud nepotopenému vraku lodi se sjíždějí za vidinou bohaté kořisti "supové" menší lodi.
Těch jedenáct Oscarů je naprosto zasloužených. Příběh židovského šlechtice ve vynikajícím podání Hestona je zasažen do doby narození,života a smrti Krista,velice působivý film.
Bouřlivý milostný poměr autora a herečky, odehrávající se na jevišti i v zákulisí divadla.Herecký koncert Al Pacina a jeho dvou partnerek, nepříliš inteligentní zápletka.
Je to směska pohádek z Tisíce a jedné noci plná celkem dobře zvládnutých triků. Princ Hasan chce získat kouzelnou růži,aby dostal princeznu. Nebýt malého chlapce Hadžího, nikdy by nezvítězilo dobro nad zlem.ČEský název je Arabské dobrodružství.
Průměrná sci-fi, která je chvílemi zábavná a má neočekávaný konec. Na vesmírné stanici se "šílený" vědec Daniel snaží vyrobit ženského androida, ale pak přiletí kosmická loď se třemi zločinci a nastanou komplikace.Známo pod názvem Netvor.
K celkovému pochopení výborných gagů a různých narážek na jiné filmy je třeba tyto filmy vidět, jinak je divák ochuzen. Výborná parodie na katastrofické filmy!
Výplodek japonské trikové školy s jednoduchým dějem a zajímavým trikům. Dvě gigantická monstra hledají své mládě, které jim chamtivý kapitalista ukradl, a to neměl dělat...
Tak tohle je můj téměř nejoblíbenější western se vším všudy:přestřelky,láska krásné dívky a boj o spravedlnost. A zdá se mi, že postavy jsou oproti jiným westernům propracovány více do hloubky, takže nám více přirostou k srdci.
Manželé Liz a Richard se vyřádili v téhle frašce, asi měli trénink i ze soukromí....Přiliš mě to nenadchlo, ale vystižení tehdejší renesanční Padovy je zachyceno věrohodně.
Tak dobytka si v tomhle filmu užijeme dost a samozřejmě že nezapomenutelný je "dobytčí útok" splašeného stáda, jimž si pronásledovaní pomůžou ve zdánlivě bezvýchodné situaci.
Mace Sowell je zabarikádován ve svém domě a bojí se. Nejdříve nevíme čeho ,ale podvědomě cítíme, že se něco musí stát. A opravdu- a samozřejmě že je v tom zase ženská a docela hezká.Je to trochu rozvleklé a dlouho se nic neděje.
Kusturica vystudoval FAMU a jeho snímek se odehrává v periferii tehdy ještě jugoslávského Sarajeva.Šestnáctiletý chlapec zažívá lásku i zklamání s lehčí dívkou Dolly Bell.Česká škola šedesátých let se pozná.
Mně se tohle pojetí Olbrachta moc nelíbilo, je tam ale docela pěkná hudba,zvláště jedna písnička v podání Donutila, kterou můžeme slyšet i v pořadech výše jmenovaného.
Po dobrodružství Poseidonu (1979)
Ben Hur (1959)
Autor! Autor! (1982)
Arabské dobrodružství (1979)
Android (1982)
Americký ninja (1985)
Známo také jako Americký bojovník: jak infantilní-sám voják v poli zajme a pobije celou armádu najatých ninjů.
Aligátor (1980)
Spláchnutý aligátor vyroste a působí problémy. Nic moc originálního, vyvolává to pocit"to už jsem někde viděl"...
Lebkouni (1988)
Docela zajímavé téma, možná skrytý rasový podtext. Myslíte, že bychom se s mimozemšťany shodli, když neumíme žít sami se sebou?
Aladinova lampa (1986)
Moderní verze pohádky o džinovi z kouzelné lampy. O jakou verzi jde napovídá obsazení Buda Spencera...
Připoutejte se, prosím! (1980)
Action Jackson (1988)
Černý seržant detroitské policie v podání urostlého Carla si samozřejmě poradí se všemi překážkami, které mu nastavuje bezohledný Dellaplan. Průměr...
Gappa (1967)
Rio Bravo (1959)
Zkrocení zlé ženy (1967)
Pod kopyty stád (1966)
Paša (1968)
Český název je Paša a je to kriminálka jak má být : pár mrtvol,vtipné dialogy a dopadení a zneškodnění pachatele. Samozřejmě, že k úspěchu filmu přispívá i výborné obsazení v čele s Gabinem v roli komisaře Josse.
Životní pojistka (TV film) (1998)
Vzpomínáš na Dolly Bell? (1981)
Drahé tety a já (1974)
Jeden z posledních filmů N.Gollové, která spolu s E.Svobodovou hraje tetičku a obě jsou svědky krádeže na poště.
Deváté srdce (1978)
Pro děti od 15 let , nejvíc se mi líbil stárnoucí Juraj Kukura ( viz horor Hlad a D.Bowie).
Dáma na kolejích (1966)
Tenhle typ filmového muzikálu nemám vůbec rád, zvláště sborové tančení či zpívání. Jiřinka sice ráda zpívá, ale...
Dědeček, Kyliján a já (1966)
Film plný pohody i nostalgie,dědeček převozník přichází o práci i o dům, kvůli stavbě mostu.
Dívka na koštěti (1971)
Perfektní pohádkové dílko, plné povedených triků,monologů,dialogů - životní role Petry Černocké.Už je to klasika!!
Boty plné vody (1976)
Tři příběhy ze života československých pohraničníků, odehrávající se ,jak jinak, v bahně,marastu atd.
Bizon (1989)
Z tohohle snímku si pamatuju jednoho neforemného dlouhána, a pak že ho spolurežíroval M.Issa,syrský manžel Lenky Termerové.
Balada pro banditu (1978)
Panelstory aneb Jak se rodí sídliště (1979)
Život v panelovém sídlišti skýtá mnoho námětů, V.Chytilová to pojala asi jinak, než si tehdejší vedení představovalo...
Sedmikrásky (1966)
Film jsem zřejmě nepochopil, dvě fuchtle neví, co by roupama dělala...
Slasti Otce vlasti (1969)
Tak jsem se dozvěli, jaký byl mladý Karel IV.Měl opravdu povedeného otce , ještě že se nepotatil...
Kulový blesk (1978)
Výborný nápad dobře zfilmovaný L.Smoljakem (supervize Z.Podskalský).