Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Rodinný

Recenze (14)

plakát

Vražda v Orient expresu (1974) 

Pro mne je Herculem Poirotem spíše Peter Ustinov, především ovšem David Suchet. Z nalíčeného Alberta Finneyho jsem měl po celou dobu pocit (jak už tu někdo také psal), že je to maskovaný Hitler. Sledujíce film s touto předpojatostí, vnímal jsem film vlastně už od prvních okamžiků jako poněkud trapnou parodii. Jsa zvyklý na distingovaného Sucheta, musel jsem sledovat přisprostlého Finneyho s jeho přízemní žovialitou a afektovaným smíchem. Už tak trudný zážitek dorazil nepromyšlený dabing. J.-P. Cassel s hlasem Miroslava Moravce působil jak pěst na oko. Když ovšem režisér pro dabování Seana Conneryho vybral Jana Teplého, není už asi co řešit. Snímek kromě toho působí dost studiově. Prádzná místa v ději (vizuálně podivný úvod, průtahy a zmatek na nádraží, …) už snad ani není třeba řešit. prostě smutná podívaná. Dosledováno z čistě studijních důvodů.

plakát

Egyptologové (1974) (TV film) 

Skvělě vypointovaná komedie. Jen bych rád věděl, která herečka hrála americkou profesorku egyptologie. V přehledu i v titulkách chybí.

plakát

Příběh Glenna Millera (1954) 

Sladký příběh se skvělou hudbou a téměř dokonalým Jamesem Stewartem. Henry Mancini tentokrát po hudební stránce asi neměl mnoho práce ;-)

plakát

Zwei Briefe an Pospischiel (1970) (TV film) 

Dva dopisy Pospischielovi – Zfilmováno východoněmeckou televizí podle slavného západoněmeckého románu, jehož autorem byl Max von der Grün. Zpracování soudruhů z NDR je asi tak průměr, zvlášť s ohledem na smysl původního románu se tvůrci dost sekli. Zůstává kritika kapitalismu, kritika pošlapávání lidských práv (která je důležitým prvkem knihy) se jim už v NDR do filmu nevešla. Proč asi… Dávám tři hvězdy, ovšem s vědomím, že jsem ovlivněn kvalitním románem.

plakát

Krokodýlové z předměstí (2009) 

První díl postupně třídílné série. Jednička se povedla a tematicky dost rezonuje se slavnou knižní předlohou. Dvojka a trojka je už dost nastavovaná. Autor knižní předlohy i scénáře Max von der Grün.

plakát

Tintinova dobrodružství (2011) 

Tintin měl štěstí, že se film rozhodl natočit slovutný vypravěč Steven Spielberg, navíc že se do natáčení pustil až mnoho let poté, kdy nápad na biják dětského komiksu dostal. Výsledkem je skvěle opvyprávěný příběh. Snad jen někdy se akční sekvence střídají až příliš rychle (zkušenosti s Indiana Jonesem jsou znát). Tentokrát musím ocenit i povedený český dabing. Recenze filmu na blogu ToSiPiš.cz: Tintinova dobrodružství (recenze)

plakát

Ve stínu (2012) 

Vizálně skvělé, příběh překvapivě dost nedotažený. Z hlediska vizuálu ale vysoce nadprůměrné dílo. Viz taky recenzi na ToSiPiš.cz: Ve stínu (recenze)

plakát

Ray (2004) 

Jako by se skutečný Ray „naklonoval“… Téměř dokonalé.

plakát

Strom života (2011) 

Agresivní Pitt a kolem toho zbytečně moc vyvarované poezie