Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Šarlatán (2020) 

Na film jsem se těšil a mnohé v něm bylo skvělé. Ale spousta "homo sexu" byla rušivá. Někdy je méně více.

plakát

Vetřelec: Covenant (2017) 

Tři hvězdičky jen z úcty k režisérovi. To provedení výsadku na planetě Tvůrců bylo fakt zoufalé - musel jsem si doma pustit z dvd Promethea, abych si zlepšil chuť a ztratil dojem, že lidstvo je úplně blbé ;-)

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Hmm, dávám 4 hvězdy, ale kdyby tam méněkrát zaznělo "ty zmetku" (v pohádce pro celou rodinu!) tak bych je dával s klidnějším svědomím.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Na seriál skvěle zpracované a obsazené. Škoda, že se autoři příliš vyžívají v brutalitě. Takže o hvězdičku méně.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Solidní zklamání po prvních dvou dílech, kde se celkem příjemně mísila akční podívaná, obraz postkatastrofické společnosti, trocha sci-fi, emoce, boj o přežití ve zuboženém kraji, v přírodě i v aréně, vtípky Harrelsona a dekadentních moderátorů HG aj. prvky. Prvním dvěma dílům jsem dal 4 hvězdičky, teď jsem dal polovinu a na díl 3b do kina nepůjdu, časem to zkouknu zdarma nebo na laciných DVD. Nerad podporuji to, co se mi nelíbí. A toho je v dílu 3a spousta, nejen že je to komerční kalkul s rozdělením závěrečného dílu, který vede k dost slabému výsledku. Líbila se mi hlavní hrdinka v prvních dílech, ale z třetího dílu už je tak trochu feministická agitka, kdy ženy vedou vše "dobré" - hnutí odporu, jediný svobodný kraj, kamerový štáb, 8th District kam Katniss vyrazí ... škoda, že nějaká prima vůdkyně nevede i tu partu dřevorubců do lesa :o) p.s. Když jsem dost zklamaný jel po filmu dolu na eskalátoru Cinestar a přímo proti nám byl na zdi velký plakát k filmu Divoké historky, tak jsem se usmál a oddychl - i dnes se ještě točí kvalitní filmy o skutečných lidech a životě.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Hmm, asi nejvíc mi vadila základní myšlenka příběhu a to důvod stavby labyrintu. Vybudovat takovou megalomanskou stavbu za stovky miliard kvůli testování pár desítek teenagerů mi připadá dost nesmyslné. Šlo by to dosáhnout se zařízením o řád nebo o dva levnějším. U jinak skvostného Matrix jsem podobný nesmysl v základech stavby příběhu (roboti pěstující lidi kvůli výrobě elektřiny ... n.c.) překousnul. Tady je to jasná ztráta další hvězdičky.

plakát

Vymítač ďábla (1973) 

Celkově velmi dobrý film - ale scény s Regan právě posedlou ďáblem jsou naprosto neuvěřitelně kvalitní a přesvědčivé. Nechápu, jak to mohli před 40 lety natočit tak dobře. Hluboko v čase před nástupem počítačových triků, SGI atd.

plakát

Kill Bill (2003) 

V porovnání s vrcholnými kousky Tarantina jako "Pulp Fiction" je pro mě Kill Bill těžké zklamání. A místy totální blbost - jako když Uma Thurman pobije cca 50 japonských samurajů a -rajek. Jen obtížně dokoukatelné.