Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (237)

plakát

Noe (2014) 

Noe nejí zvířátka, ale asi jen hlínu, protože žije v pustině, kde nic není, a když si konečně může dát steak z pesopásovce, tak to truhlík schválně připálí. Jinak si sem tam zobne nějaké kytičky, ale podle vizí, které má, jí spíše vyhulí a pak dostává nápady, jako postavit loď tam, kde není voda ani stromy. Ale on zasadí semínko v domnění, že je to durman, mařena nebo něco jiného na pobavení a místo toho vyrostou stromy, takže jeden problém je vyřešen. Se stavbou archy mu pak pomohou transformers a ruku k dílu přidá i Hermiona, a zvířátka v párech, aby mohla v budoucnu lépe degenerovat, mohou za chvíli vesele nastupovat, jen je Noe musí trochu zhulit, aby se nepapala navzájem. Pak ale jeho syn Chám upozorní otce, že on píchá mámu, a brácha zase Hermionu, zatímco on si nemá s kým vrznout, takže zase problém. Ale není nic, co by nevyřešil krabicák, že Noe.

plakát

NON-STOP (2014) 

Průměrný akčňák, kde Liam tak trochu popírá fyzické zákony. Já osobně mám někdy problém udržet se na nohou při jízdě v MHD, zatímco on si vesele pobíhá po letadle zmítaného turbulencemi, s dírou v boku po explozi, kudy lítá ven vše, kromě Liama, a při nárazu do země ještě jednou rukou zachytí holčičku. V mém případě jen tramvaj odbočila vpravo a málem jsem hodil držku. Jo a jedna dobrá rada pro vzdušné šerify a jiné členy amerických ozbrojených složek: Pokud nejdete podezřelý balíček s neznámou látkou, tak jí nikdy neolizujte - co kdyby to byl třeba kyanid nebo jiná ňamka, pak by to bylo vaše poslední líznutí.

plakát

Očista: Anarchie (2014) 

Zase po roce je tu Očista, ale než očista duše, jak to propagační reklamy ve filmu prezentují, je to spíše očista od chudiny a "slušných" lidí. No ale co se týče hlavních "kladných" postav, tak chápu, proč je chtěl každý sejmout a po dvaceti minutách bych jim k tomu začal dodávat munici, protože mi někteří z nich neskutečně lezli na nervy, zvláště ta mladá, která byla protivná, jak svědivé cosi uprostřed zad, kam nedosáhnete a nemůžete se tak podrbat. Pozitivem filmu je skupina proti Očistě, ale té jsem si moc neužil. Oproti jedničce jsem ubral hvězdu, protože ta přišla s originálním nápadem, což je těžší, než jej rozvinout.

plakát

Pařba všech pařeb: Poslední kocovina (2014) odpad!

Po zhlédnutí parodie Starving Games jsem se chtěl hned podívat na další na stejné téma, tentokrát s názvem The Hungover Games. Bohužel dobrý pocit z té první vystřídalo hluboké zklamání a chybělo málo, abych film nevypnul v polovině. Skoro jsem měl dojem, že režisér nebo scénárista si léčí nějaký komplex ze svého sexuálního života, kdy erotické pomůcky doprovázeli film na každém kroku a řada narážek byla za hranicí vkusu a někdy i na hranici zákona. Jestli přemýšlíte nad tím, že si tento film pustíte, tak jděte raději na procházku, bude to hodnotnějším způsobem strávený čas.

plakát

Pompeje (2014) 

Proč jsem měl jen pocit, že jsem to už někde viděl? Nejspíš proto, že některé scény, včetně hlášek, byly vykradeny z Gladiátora, snad i včetně melodií. Na těchto filmech mě vždycky baví to, jak všichni v panice utíkají a stejně umírají, zatímco hlavní postavy mají dost prostoru na rozmáchlá a dojemná gesta a čas se kolem nich zastaví. Celkově to pro mě byl průměr, ale jednu hvězdičku navíc přece jen dám za ten konec, protože jak se říká, konec dobrý, všechno dobrý, jen Cassia u toho nemá roztažené...ruce na přídi zámořské lodi.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Díky, díky a ještě jednou díky. Konečně po dlouhé době kvalitně natočený kriminální seriál, který se díky zpracování a řešení skutečných případů hodně přiblížil realitě - vím o čem mluvím. Doufám, že nezůstane jen u 14-ti dílů a časem se dočkáme pokračování.

plakát

Robocop (2014) 

Dějová linie má hlavu a patu. Nejedná se jen o akční podívanou, ale jsou zde řešeny i otázky identity hlavní postavy a dále morální zásady a politické otázky, kdy toto není na škodu, ale dává to filmu další rozměr, aniž by mu to ubralo na akčnosti. Dvě hodiny uběhly svižným tempem bez zbytečných dialogů a prostojů.

plakát

Sejmi prezidenta (2014) 

Tenhle film mi udělal obrovskou radost tím, že jsem na něj nešel do kina, a nevyhodil za něj peníze, protože to byla jedna velká reklama na kýč. Hlavní hrdina (Samík) předvedl, že je nerozbitný, a celkem i naivní, když svůj život svěří do rukou 13-ti letého lovce Oskariho, který dál doskočí než dostřelí lukem. Jdu koukat do zdi, tam najdu lepší děj ;)

plakát

Sharknado 2 (2014) (TV film) 

Fin bojuje za práva obyvatel New Yorku odpálit si ve vzduchu svého žraloka, zatímco jeho milá si na čerstvě uhlodaný pahýl ruky přidělá kotoučovou pilu a s úsměvem jde do boje. Nízký rozpočet je tu vidět na každém kroku, zvláště když se tu některé scény odehrávají v té samé lokaci, jako když hlava sochy svobody pronásleduje běžící ženský ulicí až na konec, kde nasednou do auta a ujíždějí před ní tím samým místem, kudy předtím běžely. Pořád nechápu, proč je to stále prezentováno jako horor, když jediná děsuplná věc je zde herecký projev Ian Zieringa. Blíže to má už i k romantickému filmu - no holky řekněte, která z vás by nevyměkla u takové žádosti o ruku s rukou v ruce jako v podání Fina na vrcholu Empire State Building :oD. Už jsem zvědavý, s čím přijde Sharkonado 3 - možná více žraloků, tornád, a k Finovi by se mohl přidat Brandon Walsh nebo jiný kámoš z Beverly Hills.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Všeobecně mě sci-fi moc nebere, ale tohle mě především díky svým hláškám typu "Řekl, že je sráč, ale že není stoprocentní pičus." "A vy mu věříte?" "No, já věřím, že nikdo není stoprocentní pičus.", celkem pobavilo. Mimo to zde předvedl Peter Quill vtipný způsob, jak někomu ukázat fuckovák a zároveň se od toho distancovat :o)). Takže spokojenost a rozhodně nelituji času, věnovanému tomuto filmu. Jo a přítomnost Michaela Rookera (Merle z Walking Dead) jsou body navíc.