Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednou za rok se americké ulice vždy na dvanáct nočních hodin promění v peklo. Nepracuje ani jedna ze složek záchranného systému a všechny zločiny, včetně těch nejtěžších, jsou zcela legální. Téhle brutální noci se říká Očista. Režisér James DeMonaco před rokem pozitivně šokoval nízkorozpočtovým thrillerem s „očistně" originálním nápadem, za což byla Očista po právu odměněna mimořádnými výsledky v kinech. A tak zcela přirozeně vznikla dvojka. Zvlášť když její předchůdce položil řadu znepokojivých otázek a zdaleka neodpověděl na všechny. V noc Očisty by se po ulicích pohyboval jenom sebevrah nebo člověk s neodolatelnou touhou po zabíjení. Jedním z nich je po zuby ozbrojený chlap, který chce dočasnou beztrestnost využít k tomu, aby „potrestal" opilého řidiče, jenž mu před časem přejel dítě. Nebude to mít jednoduché, protože všichni ti, kdo tuhle noc chtějí „jen" přežít, se před vypuknutím Očisty snaží maximálně zabezpečit. Manželé, kterým se krátce před jejím začátkem porouchalo auto, a oni uvízli někde na předměstí, měli v tomhle směru neskutečnou smůlu. Stejně tak matka s dcerou, které se marně pokusily proměnit svůj byt v nedobytnou tvrz. Náhoda svede tyhle čtyři bezbranné zoufalce dohromady s výše uvedeným osamělým mstitelem. Je jim jasné, že pokud mají mít aspoň nepatrnou šanci na přežití, musí se ho za každou cenu držet. Jenže on má svůj plán a v něm vyděšení a neozbrojení „civilisti" nehrají žádnou roli. Noc ale zdaleka ještě nekončí a pro všechny připravuje pár nepěkných překvapení. Zatímco první Očistu bylo možné díky jejímu zasazení do interiéru jednoho domu označit za komorní thriller, pokračování je výpravnou akcí, která nešetří napětím, brutalitou a nečekanými dějovými zvraty. (CinemArt)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (581)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vyrazte ven se očistit a buďte tak lepšími občany." V den Očisty by mě v USA nikdo neuviděl, protože bych se odjel válet na nějaký ten karibský ostrov. A pokud bych na to nenaškudlil dolárky, tak bych se určitě neprojížděl autem mezi číhajícími čističi a ani bych nečekal na svou popravu za nedbale zajištěnými dveřmi. Naši hrdinové jsou však jiní a já musím konstatovat, že ve mně moc sympatií nevzbudili. Nicméně jisté napětí jsem chvílemi cítil, drobné překvapení na mě taky vybaflo a Očista bohatých mě pobavila, ale přesto se mi pořád před očima odehrávala hororová představa, že ráno po Očistě nastoupím do práce jako zdravotník, policajt, hasič nebo pojišťovák a zemřu hroznou smrtí uprostřed vyplňování lejster. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Vystřihnout z toho ty věšáky na vyděšené výrazy a povinné moralizování a být to jen o tom, jak se tichý killer Frank Grillo rozhodne v jeho obrněném auťáku projet městským peklem, bylo by zaděláno na slušné béčko. I tak je něco málo té akce fajn, ten balast kolem však nelze ignorovat a ze zajímavého nápadu pořád nevzniklo něco alespoň trochu uvěřitelného. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Vážně..?! Opravdu vážně má tahle hovadina 68%..? To si snad někdo dělá srandu. Vždyť je to naprosto zbytečný film, na kterém opravdu nevidím zhola nic pozitivního. Pořád si ten film přehrávám v hlavě a ať dělám co dělám, nic co by se mi alespoň trochu líbilo nenacházím. Koukal jsem, že film Očista, který je prvním dílem této parády. Je na tom procentuálně ještě mnohem hůře. Takže asi chápu lidi co viděli jako první "pekelnou jedničku" která je asi ještě horší. I když, já si to neumím představit, že může být něco ještě o tolik horší. A pak viděli tohle, tak tomu dali více hvězd než je zdrávo. Já jsem naštěstí Očistu neviděl. Proto se nebojím téhle stupiditě dát to co si zaslouží. Za mě 22% (20%z těch 22je za výkon hlavního hrdiny.) ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Partička ľudí sa ocitne na uliciach práve v noci výročnej „očisty“, kedy na žiadnu oficiálnu pomoc nemajú nárok a tak sa sami zúfalo snažia – či už prežiť, alebo vykonať svoje osobné zámery... Zrejme je to objektívne o vlas lepšie ako jednotka, no neviem to celkom posúdiť, pretože si ju už detailne nepamätám, tak ako mi je jasné, že si detailne nebudem pamätať ani dvojku. Obe majú svoje plusy aj mínusy a tak ako bola jednotka slušným, interiérovým home invasion kúskom s kvalitným, no nevyužitým nápadom, tak je dvojka slušným, exteriérovým vigilante kúskom. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála případů (speciálně v téhle době) kdy pokračování je lepší, než první díl. The Purge: Anarchy je nekompromisně drsný akční film, který nám ukazuje to, co jsme chtěli vidět - jak se s Očistou vypořádávají ti, proti nimž je namířena - střední a nižší třída, která si nemůže dovolit technické vymoženosti. A kdyby se film na chvíli vyprostil z těch zajetých kolejí a udělal něco, co bych nečekal, nebo měl pár efektivnějších scén, tak bych možná uvažoval i o plném hodnocení. Zkrátka a dobře, normálně nejsem pro pokračování, ale v tomhle případě bych možná přivítal třetí díl, pokud by si tato série udržela vzestupnou tendenci, tak by to myslím, stálo za to. 80 %. P. S. A cameo rolička Michaela Kennetha Williamse moc potěšila. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Herec Frank Grillo (seržant) si obľúbil svoje filmové auto natoľko, že si ho chcel kúpiť. Produkcia mu to však nedovolila. (Astonko)
  • "Big Daddy" (Jack Conley) používá ve filmu zbraň Dillon Aero M134 ráže 7.62x51mm NATO. (dc125)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama