Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (237)

plakát

Pár nenormálních aktivit (2013) 

Dost lidí to tu označilo za blbinu, ale já se u toho bavil. Pokud někdo od parodie očekává intelektuální zážitek, tak nejspíše nebude tak inteligentní, jak se tváří. Duchařské filmy mám rád, i když tady nejvíce duchů vypustila Keisha pod peřinu. Marlon Wayans nezklamal, zvláště když předstíral, že se snaží vyřešit záhadu, co za zákeřného a podlého ducha může svým bobkem znesvětit urnu s popelem. Zhulená párty s duchem rovněž stála za to.

plakát

Plán útěku (2013) 

První útěk byl důmyslný, zatímco poslední taková hurá akce, v níž si Arnie připomněl svou roli v Komandu. Dva skoro sedmdesátníci se rozhodnou k útěku, kdy k tomu potřebují splašit pár věcí, které nakonec stejně nebudou ani moc potřebovat. A jak na to? Chcete na samotku, někoho zbijte, chcete kousek kovu, někoho zbijte, chcete brýle, někoho zbijte, chcete utéct, zapomeňte na poslední tři věci a někoho zbijte. Ale jo, šlo to a ti dva se vzájemně ani moc nepomlátili.

plakát

Pomsta mrtvého muže (2013) 

Klasický scénář ve stylu "někoho mi zabili, tak já teď zabiji je", kde se charismatický Colin s nikým moc nepáře a z jedné ze svých obětí si dokonce udělá skluzavku a houpačku v jednom. Souběžně s tím jde druhý romantický příběh filmu, kdy se nesmělému Colinovi líbí dívka po autonehodě, které vizáž ještě upravuje skupinka fakanů, která se jí trefuje do hlavy šutry. Na pasáž "fakani mi trefili holku šutrem, tak je zmasakruju" jsem ale čekal marně. I tak mě ale film zaujal, protože má více linií a zápletek.

plakát

Pot a krev (2013) 

Parta vylízaných, steroidy vyhnaných svalovců připravuje "geniální" akci jak přijít k penězům. Počínají si při tom jako Pat a Mat, jen trochu nešikovněji a s grácií dementů, kdy mezi jejich metody, jak dosáhnout svého cíle, patří i mlácení oběti dildama - jejich vysvalené mozky nejspíše ani nepoznaly rozdíl od obušku. Jako komedie mě to pobavilo a pokud v reálu byli pachatelé "borci" z fitka, tak věřím i tomu, že je to podle skutečné události od začátku až do konce.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Je to celkem poklidně odvyprávěný příběh o tom, co se dělo a v podstatě děje pořád, jak si někdo nahrabe na získaných zakázkách, protože mu to někdo jiný umožní. Proč šetřit peníze ze státního rozpočtu, když kšeft za pár babek se může přihodit "kamarádovi" za nehorázné sumy. Tu dobu revoluce jsem zažil, a lidi, co byli u korýtek před ní, tam zůstali i po ní, jen se hrdě hlásili k jiné straně, a film to dění kolem celkem dobře zachycuje.

plakát

Rivalové (2013) 

Pro příznivce formulí to byl asi dobrý film, auta tam jezdily do kolečka za zvuků "hhhhnn...hhhhnn", diváci jásali pokaždé, když bylo "hhhhnn" blíž a pak někdo vyhrál. V podstatě to bylo stejné, jako sledovat Velkou cenu na nejmenované tv, jen bez těch hysterických komentářů moderátora. Hlavní postavy to odehrály obstojně a představitel Niki Laudy měl do poloviny filmu tvář jako hlodavec, zatímco po grilovačce vypadal spíš jako jeho zadek, takže změna k lepšímu.

plakát

Řežba v Tombstone (2013) 

Podle názvu jsem čekal větší řežbu a potoky krve, když v tom hraje Trejo. Ale nějak se to táhlo i přes to, že na splnění úkolu měl hlavní "hrdina" jen den, za nějž měl jak správný cukrář naplnit několik rakviček. Chvílemi mi přišlo, že se tvůrci snažili přidat do filmu i nějaký umělecký dojem zpomalenými záběry a podobně, ale ten se tam hodil asi tak, jako cibule do pudinku. Pro mě to byl takový průměr.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Kapitán Kirk jede lapit lumpa s kámošem, co mi ušima připomíná elfa, kterého doma stříhá maminka podle kastrolu. Jinak záporák by klidně mohl být hlavním hrdinou, protože u mě vzbudil víc sympatií než celá Kirkova posádka ve žlutých, modrých a červených svetrech dohromady. Teď doufám, že mi nějaký Vulkánec, nebo jiný nadšený fanoušek Star Treku nepřijde rozbít papulu.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Virová epidemie udělá z lidí po celém světě něco jako zombíky, kteří se ale nepohybují rychlostí babičky po operaci krčku, jak jsme si na to zvykli u klasických filmů o zombie, u nichž si často kladu otázku, jak při takové rychlosti mohli někoho dohnat a sníst, ale lítají zběsile po plátně jako hromada hopíků vržená ze strmého kopce nebo stádo splašených pakoňů, snažících se přebrodit řeku s krokodýly. Filmů to přidává svižné tempo a navíc se mi zamlouvá celkem promyšlená pointa, ke které to směřuje, kdy se nejedná jen o bezduchou střílečku kdo z koho.

plakát

The Starving Games (2013) 

Narozdíl od Disaster Movie mě režiséři Jason Friedberg a Aaron Seltzer v tomto případě nezklamali. Vcelku vtipná parodie převážně na film Hunger Games, a jako bonus pohledná herečka v hlavní roli. Ve filmu byla řada momentů, u nichž jsem se mohl potrhat smíchy a celkově tento snímek předčil moje očekávání, kdy si myslím, že by si zasloužil více jak 38%.