Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Oblíbené seriály (7)

Haibane renmei

Haibane renmei (2002)

Po roce jsem se na haibane podíval znovu a musel jsem ho posunout v mém žebříčku z druhého na první místo před Red Dwarf. Nevím proč, ale tento seriál je neskutečně propracovaný a to myslím ze stránky citové. U každé z postav lze vidět její duši. Každý člen rodiny šedokřídlých má nějakou úlohu a zároveň něčím přispívá do celkové atmosféry Satrého domova. Většinou si nechávám 5* jen pro zcela dokonalé filmy, ale tento seriál by si zasloužil minimálně 6*.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Nejlepší seriál na světe, co dodat ? Rimmer je božskej a ty jeho grimasy... Každá minuta je nabušená vtipem... I když se přiznám, že po prvé ještě na základce sem viděl náhodně dva díly v TV a byla to celkem nuda. Pak sem si to po čase pustil na PC a už sem to protočil 4-5x a stále je to úžasné, geniální, takové slovo ještě nikdo nevymyslel a přesně takové to je.

Můj přítel Monk

Můj přítel Monk (2002)

Monk je jediný seriál, který sleduji bez titulků (ostatní sem ani nezkoušel :-)) a rozumím všemu. Pak také jediný detektivní seriál, který mě zaujal natolik abych čekal v neděli u TV na další díl a těšil se na něj. (pak nova začala čachrovat s časem +-1h a já začal sledovat internetovou verzi). Navíc jen Monkovi vděčím za úspěšné složení zápočtové části angličtiny z poslechu na první pokus, abych neměl problémy s odevzdáváním indexu před státnicemi. Už jen za tato subjektivní měřítka by dostal 5*. Otázkou zůstává, čím mě tak učaroval. Každý díl by mohl být vzat v libovolném pořadí, dějová linka je propojena s minulostí jen s přispěním rozchodu kapitána St..majera a vzhledu jeho chůvy. I přes nulovou spojitost, zde na vedlejší postavy nezapomínají, jsou skoro jako hlavní, takže zde máme navíc 4 postavičky,(+doktor a seržant) u nichž známe jejich život, chování a vtipy vycházející z jejich života ve filmu. Monk je podivín, ale neuvěřitelně vtipný, dá se smát i při závěrečném objasňování činu, přitom nepřijdete o logické odkrytí se záblesky do minulosti, takže to musí docvaknout každému. Třeba jen scénka s Monkem, jak se raduje uprostřed popelnic, že je slepý, prostě jde o takové chytré milé vtipy. Až vyrostu, tak chci být jako Monk :-)

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Ještě pár sérií a vznikne největší konkurent Červenýho trpaslíka :-) Po třetí sérii je to stále nejúžasnější komediální seriál za posledních 20 let...

Dexter

Dexter (2006)

Komentář píši po 2 dílu třetí řady, o proti prison breaku nejde o adrenalinovou honičku, nebo seriálu Ztraceni, kde jsem kvuli do očí bijícím nesmyslům nedokoukal ani úvodní díl. Tady jde o sympatického masového vraha, který se pomalu zapojuje do života. Zajímavé úvahy nad jeho vlastním dítětem, kodexem, občas morbidně vtipný, jindy s ďábelským štěstním nějak pokračuje a sebou táhne i řadu dalších zajímavých postav. U konce 4 série mi něco říká, že už mě to přestává bavit. Podobný pocit jako u prison breaku...

Útěk z vězení

Útěk z vězení (2005)

po třetí nebo čtvrtý řadě můžu říct, že prison break nevěděl kdy skončit, moje hodnocení platí pouze pro první sérii a u toho zbytku budu dělat že neexistuje :-)