Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (231)

plakát

Perfektní den (2015) 

Proboha kdo tu k filmům přiřazuje ty žánry? To bude někdo od OSN určitě :) Dobrá komedie, kde se místo laciného humoru mísí sarkastický, někdy až černý humor s vážnými tématy a který má větší přesah než většina vážných filmů, které by ho rady měli, ale nemají. Opravdu příjemný film, s dobrými herci a dobře sednoucí hudbou v kterém Francie poráží Ukrajinu a těm aspoň trochu vnímavým autoři poodhalí svůj názor na několik dost závažných věcí.

plakát

Zbrusu Nový zákon (2015) 

Zatím nejpřijatelnější podaní boha jaké sem kdy viděl, nebo slyšel. Příjemné překvapení. Od dána bych něco tak poetického nečekal a ta kombinace s někdy až trochu černým humorem byla opravdu povedená.

plakát

Revival (2013) 

Je to nádhera, když se od scénaristy nedočkáte žádných zvratků a režisér to zvládne ztvárnit tak, že vám je při tom fajn. Nějaké menší uplivnutí tam bylo, ale na české poměry je to téměř zázrak a za to a za to, že jste klasický zvrat omezila jen na pár desítek sekund a to téměř na konci filmu vám paní Nellis děkuji. Děkuji i Janu Ponocnému za hudbu a hercům. Obzvláště Miroslav Krobot, který sice hraje vlastně jen jeden typ, ale je v tom perfektní :) A taky Jenovéfa Boková, pokus si udrží to svoje, tak jí rád uvidím v dalších a dalších filmech.

plakát

Cesta ven (2014) 

Než se mě někdo pokusí obvinit z rasizmu a podobných sraček uvedu, že jich několik zaměstnávám. 80% cigošů jsou vychcaný, ale hloupí flákači a je to jen a jen jejich přístupem k životu. Na druhou stranu náš nejlepší zaměstnanec je taky cikán a můžu s jistotou říct, že většího dříče nikdo nikdy neviděl. Bál sem se, že to bude další scestná ukázka toho, jak jim chudákům černejm všichni ubližují. Nebyla. Film ukázal téměř 100% v čem je problém. Dost z nich přijde do první třídy a neumí pořádně česky, což se mnozí nenaučí za celý život. To k jejich snaze o integraci. Jejich školní docházka je prachmizerná. Tím pádem končí povětšina z nich se základkou. Některé cigošky ani základku nedochodí, protože mají v 8 třídě první dítě. To vše nám tento film ukazuje. Tři potraty hlavní hrdinky do jejich 19 let a to ji tu ukazují jako tu normálnější mluví za vše. Klasická cigoška má v té době dvě děcka. Jakákoli zodpovědnost je jim cizí, z čehož plynou jejich další potíže, ve filmu to krasně ukazují například neschopnosti se dostavit v čas na sjednanou schůzku. Pracovní morálku mají stejnou jak školní docházku. Když je zaměstnáte, tak si můžete být jistí, že vám dost často přijdou pozdě, nebo vůbec a to mluvím o menšině, která má aspoň snahu pracovat. O tom, že utrácí peníze za chlast, cigára a drogy i když nemají na zaplacení plynu, elektřiny, nebo dokonce najmu, nemusím ani psát, to všechno nám film ukazuje. Hygienické návyky a podobné věci, bude lepší vynechám. Jejich uřvanost a agresivita to samé. Stejně jak ve filmu, tak i v reále, nenajdete jedinou věc za kterou si nemůžou sami. Horší to má těch 20% co se snaží, třeba jako naše hlavní hrdinka, ale za to můžou vděčit ostatním romákům, což nám film taky několikrát hezky ukázal. Ano je to vůči nim nespravedlivé a takovým by se mělo nadržovat, ale jen takovým, ostatním rozhodně NE. na závěr musím přiznat, že mě film tím jak otevřeně vše toto ukazoval překvapil a překvapilo mě, že do toho ti romáci šli. Za to ty čtyři hvězdy.

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Smekám. Jak by řekl fundovaný kritik. Svěží vítr do pomalu zasmrádající české filmografie. Doufejme, že to nebyla náhoda a tenhle mladíček nám v budoucnu ještě něco předvede. Nechápu snahu některých zdejších rádoby chytráku film někam zaškatulkovat a pak mu vyčíst že té škatulce neodpovídá, ale to je tu časté. Chyba není ve filmech, ale ve vaší hlavě.

plakát

Něžné vlny (2013) 

Na české poměry téměř skvost. Trochu jim to nevycházelo věkově, ale pan scénarista na mě nevyblil za celý film snad žádný zvratek a to je u českého filmu zázrak. Režijně to bylo zvládnuté dobře, fajn hudba, herci povětšinou hráli a všechny tři zrzky byly k nakousnutí. Několikrát sem se i s chutí zasmál, takže pro mne osobně příjemné překvapení.

plakát

Svatá čtveřice (2012) 

Pomalu, ale jistě začínám souhlasit s tím hovádkem Verbalem. Zdejší komunita vypadá na bandu zamindrákovanejch pobeďarovanejch paniců. Každej nad 40 s aspoň nějakou zkušeností s něčím podobným si to prostě musel užít :) Nesmyslný kecy o hloubce a originalitě, nebo naopak malé otevřenosti, nebo snaze šokovat si strčte do těch vašich upjatejch prdelí. Tohle je komedie kreténi. Je to prostě ze života, tady nemá být nic hlubokýho, originálního, nebo šokujícího. Stejnak z většiny z vás mluví akorát závist. Já se bavil dobře a doufám, že ta moje si udrží postavu a kozy stejně dobře jako Viktorie Čermáková :)

plakát

Humr (2015) 

Nejdivější kvalitní film minulého roku. Na první pohled jde v tomto filmu ledasco proti sobě a autor nám propracování se k druhému pohledu nijak neusnadňuje, což je zároveň s délkou jeho největší vada. Tedy né že by druhý pohled ospravedlnil zjevné nesmyslnosti, ale jen zjistíte, že o to tu nejde. Rozhodně je to dílko spíše pro hloubavějšího diváka, i když je vlastně i dost brutální. Rozhodně nečekejte thriller, nebo sci fi, spíš je tam více komedie, než prvků těchto dvou žánrů.

plakát

Až tam nezbyl žádný (2015) (seriál) 

Předloha je největší plus a zároveň mínus tohoto mini seriálu. Pro dnešního diváka jsou některé reakce a chování postav jistě nesmyslné, ale musíte si uvědomit , kdy předloho vznikla. Velice dobré herecké výkony, solidní atmosféra a dobrá hudba. Já osobně byl spokojen.

plakát

Diagnóza: Šampión (2015) 

Chtělo to zkušenějšího rejžoscénaristu, který by to vyladit o trochu lépe, ale i tak je to zajímavý film a stojí za to ho vidět, obzvlášť pokud vás něco z dotčených témat aspoň trochu zajímá.