Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (311)

plakát

U-Turn (1997) 

"Lidská duše není jenom lidská. Každej má v sobě kus zvířete." Tenhle film zásadně změnil moje vnímání filmu jako vizuálního média.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

"Ta vaše Praha, ta mě vzala! Ty staré paláce! Ty velebné chrámy!" — "A to jsme ještě nebyli u Pinkasů! Tam je výčepní, ten to pivo úplně hejčká!" — "Jé, vždy ve střehu!"

plakát

Ztraceni (2004) (seriál) 

"Pryvyósly on Lóst"... a už mám husí kůži.

plakát

Tajemství hradu v Karpatech (1981) 

"Čortův hrád! Tam strášá!" Nejlepší Lipskýho film. Geniální, plné stovek nápadů. Svým způsobem perla české kinematografie, důstojný nástupce Zemanova světa a způsobu výtvarného vyprávění. Nádherný scénář plný krásných, vtipných a nezapomenutelných dialogů a perel z úst herecké extra třídy. Jan Švankmajer a jeho rukopis je tu poprvé pro mne nenásilný, hudba Luboše Fišera s dokonalou operní smyčkou perfektně sedí.

plakát

Příběhy včelích medvídků (1984) (seriál) 

"Zvonkůůů záázvoň cinkylinky - dóóódělám si oční linky - S elegancííí manenkýnky, proletím se nad louží, sledujte mou vzdušnou trasu, všimněte si mého pasu. Ten kdo hledá pravou krásu, ihned po mě zatouží, proletí se se mnou nad louží!" (8. díl - Čtyřlístkový)

plakát

Tip a Tap (1971) (seriál) 

"Dobrou noc strýčku Fido, dobrou noc děti!"

plakát

Gran Torino (2008) 

"I am in peace..." Osud Walta Kowalskiho "toho zatracenýho poláka" ve vás zůstane ještě pěkně dlouho.

plakát

Nesmiřitelní (1992) 

"Byla to mladá, atraktivní žena se slibnými vyhlídkami do budoucnosti. Proto bylo pro její matku nesmírným zklamáním, že si bere za muže Williama Munnyho, notoricky známého zloděje a vraha, člověka zvrhlého a neřestného, s dispozicí k alkoholismu." William Munny, vrah dětí a žen. Kdepak.