Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Fantasy
  • Komedie

Recenze (8)

plakát

Prokletá (2020) (seriál) 

Kašlu tak nějak na to, kolik je tam nebo kde černochů, v téhle době bych se spíše divil, kdyby tam nebyli. Příběh jako takový má spád a tím to asi končí. Postavy jsou buď úplně tupé nebo úplně na přeshubu. Nějaké sžití se s celým seriálem naprosto nemožné, protože tvůrci jako kdyby si vzali mixér a naházeli do něj trošku legendy o Artušovi, trošku Vikingů, špetku LGBT a zalili to vývarem ze Zelených a mysleli si, že bez ochutnávání to můžou podávat divákům. Takže pokud dojdete na konec zjistíte, že jste se vlastně nic nedozvěděli, nic se neuzavřelo a vzhledem ke kvalitě ani nelze očekávat pokračování (i když u Netflixu po tom, co pokračuje Another Life bych čekal cokoli).

plakát

Infini (2015) 

Příjemná nízkorozpočtovka. Nečekal jsem nic a dostal jsem slušnou zábavu na slabé dvě hodinky. Ačkoli se inspiruje kde se dá, není to až tak průhledné jak se na první pohled zdá. Námět je zajímavý a já bych i rád viděl pokračování řekněme "v plné palbě". Zasloužených 75%.

plakát

Jurský svět (2015) 

Bylo to hezké, dalo se na to koukat, mělo to i děj ale - nemělo to konec. Z mého pohledu hezké dílko, promyšlené, pomineme-li spoustu věcí, které byly domyšleny jen aby byl film zajímavý. Povedený bad-ass dinosaurus a celá ta stavba příběhu byla hezké, však předvídatelná. Navíc konec ve mě evokoval pocit, že to prostě musel někdo střihnout aby to nebylo moc dlouhé. Bylo to dobré, ale mohlo to být o dost lepší kdyby se tvůrci nedrželi tak moc při zdi, nebály se nechat si Ichtoblabla kousnout trošku víc masíčka a neukončili to megatrapným "kámo, dneska jsme byli dobří".

plakát

Prvních 100 (2014) (seriál) 

1. série 80% - a proč jako ne? Seriál je příjemným osvěžením, ale nebere si moc servítky a to s nikým. Na rozdíl od mnoha jiných, tady konečně umírají i záporné postavy. Tady v tomhle "teen" seriálu je vidět i spousta nehezkých věcí a to docela otevřeně. Ano, je tam to typické "vztahové" hraní si, ale upřímně - čekáte apokalypsu bez vztahů? Čekáte, že budou po ulici běhat zombie a vy nedostanete chuť na sex? Že vám nebude záležet na rodině? Vytáhněte hlavy z temných koutů vašeho těla jestli si tohle myslíte. Slušně rozjeté, ne až tak předpovídatelné a místy poměrně hrubé. I like it. 2. série 85% - stále se mi to líbí, stále mě to dokáže překvapit.

plakát

John Doe: Vigilante (2014) 

Hodně pěkné, ne až tak dokonalá filmařská práce ačkoli Jamie se snaží a je asi jediný, kterému jeho roli věřím. Nicméně co mě na filmu nadchlo, to je myšlenka. Princip zločinu a adekvátního trestu v kontrastu s dnešní dobou, která se tak křečovitě snaží být politicky korektní, humánní a ochotna zacházet tak daleko, že se hrdlořezům můžeme bránit jen papírem, který je shodou okolností vytržený z toaleťáku jménem trestní zákoník, protože cokoli víc je nepřiměřená obrana.. Proč živit někoho, kdo ublíží našim bližním, proč si myslet, že někdo takový se po pár letech ve vězení najedou stane lepším člověkem (ano, i když existují výjimky)? A co teprve když takový člověk ani nedostane žádný trest protože využije nějaké kličky?

plakát

San Andreas (2015) 

Za mě takových 75%. Ačkoli člověk narazí na nějaké to klišé, předvídatelný vývoj, stále je to hodně koukatelné a dost potentní (nejen díky Daddario). Osobně se mi to více zamlouvalo než třeba 2012.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

1. série - Krása. Po všech těch ultra vymazlených krávovinách typu CSI konečně krimi seriál, na který se nedá jen koukat, ale který se musí hltat. Držet palce, aby se došlo do vytouženého cíle a aby parchant/i zaplatili. Ideálně cenu nejvyšší. McConaughey a Harrelson ukazují, že umí. Plný počet bodů. 2. série - Už ne tak dokonalé. První díl byl plný zmatků, představení postav a ono co vlastně půjde... Trvalo to až moc dlouho. A celé to skončí až moc otevřeně. Proto 80% i když s odřenýma ušima.

plakát

Živí mrtví: Počátek konce (2015) (seriál) 

Pilot - 60% - Rozporuplný, řekl bych. Na jednu stranu dokážu pochopit pomalý rozběh vzhledem k faktu, že nám má seriál ukázat počátek toho všeho. Drobnosti jako "Missing" plakáty, bezdomovci, kteří se zvláštně pohybují, po internetu kolující informace, že se děje něco co není úplně v pořádku... Takhle bych si to představoval. Nicméně jsem čekal víc než jednu scénu s marným pokusem zabít walkera. A tak jsem se bohužel přistihl, jak pomalu odpočítávám minuty do konce a čekám, kdy už se "něco" stane. Doufejme, že další díly se alespoň dorovnají TWD.