Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Neskutečný zážitek. Tento film tvoří malé detaily, které ho odlišují od běžných akčních filmů. Je to takové malé umělecké dílo. Ach... ten Heath Ledger... velká škoda takového herce, který dokázal překonat, nepřekonatelného Jacka Nicolsona. Ach, ten život. No co, jak říká jedna z postav, "Proč tak smutně?"

Temný rytíř povstal

Temný rytíř povstal (2012)

Christopher Nolan - pro mě je to nový Stanley Kubrick - taky býval nepochopen a jeho filmy kritizovány a přesto mají oba snad nejlépe hodnocené filmy. Na CSFD nemá Nolan zatím film, který by byl v jiné barvě než červené. (Návod k použití ČSFD: Červenou barvou jsou ověnčeny nejlepší filmy s hodnocením nad 71%) Byl jsem v kině. Koukal jsem na film a skvěle se bavil. Vychutnával jsem si každý záběr filmu. Plně jsem se oddal panu Nolanovi. Věděl jsem totiž, že jeho filmy jsou dokonale natočené, vše má svoje místo, svůj smysl a hlavně trochu jiné než na co je běžný divák zvyklí. To má také společné se Stanleym. Pak jsem vyšel z kina. Trochu jsme s přáteli film rozebírali. Co se nám líbilo a co ne. Druhý den jsem se probudil a myslel jsem na ten film. Trochu mě bolelo tělo. Cestou do práce jsem si uvědomil, že za to může tento film. On totiž spolu s hudbou od Hanse Zimmera na mě vlítl a naprosto mě rozsekal. Byla to doslova tlaková vlna, která ještě teď doznívá. Byl jsem na premiéře ČR. (26.7.2012) Dnes je 31.7.2012 a stále na tento film myslím. S kamarádem pořád dokola rozebíráme jednotlivé scény. Včera (30.7.2012) jsem byl na jeho doporučení na The Amazing Spider-Man. Film je to slušný 4/5. Ale měl jednu chybu. Před filmem byla ukázka na Temný rytíř povstal. Opět jsem si připomněl, že trailer ukázal přesně to co ve filmu nakonec bylo. Nic víc ani nic míň. Jenomže problém byl, že jsem už Temného rytíře nemohl dostat z hlavy. A Amazing Spider-Man díky tomu tak Amazing nebyl. Je to skoro týden co jsem Dark Knight Rises viděl. Teď píšu teto komentář, říkám si "Co to zase plácáš za nesmysly?", ale je mi to fuk. Protože poslouchám geniální soundtrack od Hanse Zimmera a vzpomínám na scény, kde byla tato hudba použita. A stejně jako Stanley Kubrick i Nolan ví jak hudbu a obraz propojit tak, aby to fungovalo. A tady to funguje dokonale. Stanley je bohužel již po smrti. Ale Nolan žije, včera (30.7.2012) oslavil čtyřicáté druhé narozeniny. Doufám, že nás bude ještě dlouho zásobovat takto úžasnými filmy, které vzbuzují tolik pozornosti a plodí nové a nové akreditované tzv. kritiky. Nesouhlasím s nejmenší kritikou tohoto filmu. Vše je tam správně a vše tam musí být. Pokud by bylo něco jinak nebyl by to tento film. Nebyl by to Nolan. A nebyl by to Dark Knight Rises. Děkuji. P.s. Super komentáře na csfd jsou: " Je to strašně hloupej film, vůbec jsem ho nepochopil. " :-))))

Vymítač ďábla

Vymítač ďábla (1973)

Kdybych měl odpovědět na otázku "jaký horor je podle tebe ten nej?" Odpověděl bych Vymítač ďábla z roku 1973. Atmosféra je naprosto úžasná a strašidelná. Děj není nelogický a vše se postupně odkrývá bez nějakých, dnes velmi oblíbených, zvratů. Avšak je to hned po "Studni", jednom z dílů majora Zemana, film ze kterého mě opravdu mrazí a po jehož shlédnutí se mi v noci opravdu nechce vylézat s postele :-)