Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Romantický
  • Animovaný

Recenze (28)

plakát

Arabela (1980) (seriál) 

Seriál mého dětství, který už budu vždycky milovat! Kéž by bylo i v dnešní době víc dětí, které by si hrály na kouzelný prsten, plášť a na cestování do Říše pohádek!

plakát

Bídníci (2012) 

Bídníci jsou pro mě klasikou, která se mi nikdy neomrzí. Prostý příběh o bývalém galejníkovi, který na sebe nabaluje spoustu dalších lidských osudů, kde nechybí dobrodružství, láska a spousta důvodů k zamyšlení. Muzikál mám jako filmový žánr velmi ráda a musím přiznat, že tato verze Bídníků si mě naprosto získala! Hudba byla dokonalá a kostýmy také. Vím, že kamera je často kritizována za příliš dlouhé a časté záběry obličejů herců, ale podle mě jsme si alespoň mohli vychutnat jejich úžasné herecké výkony. Všechny herce opravdu moc obdivuji i za pěvecké výkony a i když chápu, že někteří by se u neustálého zpěvu mohli nudit, mě se to naopak moc líbilo. Neuvěřitelná byla Anne Hathaway a její verze písně I Dreamed a Dream. Ta scéna byla tak dojemná, že jsem v kině začala brečet, což se mi stalo poprvé. Zaujali mě také Eddie Radmayne a Samantha Barks, kteří mě velmi mile překvapili. Co se týče Hugha Jackmana, musím přiznat, že se mi nejdříve zdál na roli Jeana Valjeana příliš mladý, ale nakonec mi to vůbec nevadilo. Bídníci mě prostě okouzlili a já je řadím mezi mé nejoblíbenější filmy.

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Právě teď tuto pohádku znovu po dvou letech sleduju a musím změnit své hodnocení ze tří hvězd na čtyři. Možná jsem se na ní minule na Štědrý večer tolik nesoustředila anebo nevím... Nyní mi přijde jako velmi vydařená! Je natočená v nádherném prostředí, je zábavná a úsměvná a moc se mi líbí i herecké výkony. Maruška mě sice moc nezaujala, ale Květulilinka byla perfektní. Myslím, že každé dítě se u ní pobaví a možná i trochu poučí, tudíž dostála svému účelu.

plakát

Fantom opery (2004) 

Myslím, že o tomto filmu mohu s klidným srdcem prohlásit, že jde o jedno z nejlepších filmových zpracování nějakého muzikálu! Fantoma opery miluju a vždycky pro mě zůstane naprostou klasikou. Dokonalá hudba, úžasná výprava a kostýmy, neuvěřitelný hlas křehké Emmy Rossum ... A strhující scéna s padajícím lustrem je prostě legendární! Nemůžu jinak než dát všech pět hvězdiček.

plakát

Generace Y (2013) (pořad) 

Jsem nadšená z volby hostů, protože takto alespoň můžu lépe poznat začínající a méně známé herce. Moc mě potěšil rozhovor s Kamilou Janovičovou, s Jordanem Hajem a hlavně s mojí oblíbenou Veronikou Kubařovou. Těším se na další díly:)

plakát

Glee (2009) (seriál) 

Glee je jednou z mých těžkých závislostí! Je to něco, na co se vždy těším, vždy mi to zvedne náladu a ráno jsem ochotná vstát dřív, jen abych si poslechla nové úžasné písničky v podání těch nadaných a sympatických lidí, kterých je tento seriál plný. Je vtipný, hudební čísla jsou dokonalá a řekla bych, že spousta náctiletých se v něm může nějakým způsobem najít.

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Já jsem z kina jsem stejně jako většina ostatních odcházela nadšená. Sice se mi asi více líbil druhý díl, ale myslím, že i tento natočili téměř dokonale a hlavně všichni herci v tom byli perfektní! Já jsem se nejdřív docela bála, protože tohle rozdělování posledního dílu do dvou částí neschvaluju. U Harryho mi to nevadilo, ale třeba u Rozbřesku to bylo hrozný. Bála jsem se, aby to třeba u Hunger Games nedopadlo nějak podobně, ale řekla bych, že opak je pravdou. Jediná kratičká část, která mi připadala natahovaná přišla na konci, když šli zachraňovat Peetu. Jinak to celou dobu bylo skvělé a nakonec bych řekla, že je možná dobře, když to rozdělili. Téměř všechny scény byly silné a emotivní, při písni Hanging Tree člověku běhá mráz po zádech! Co se týče herců, musím vyjádřit svůj nekonečný obdiv k Jennifer Lawrence, která je podle mého názoru jednou z nejtalentovanějších hereček mladé generace.

plakát

Její Veličenstvo maminka (2012) (TV film) 

Tohle není jako všechny ty ostatní neosobní dokumenty, ve kterých řeční lidé, kteří toho mají s královnou ve skutečnosti jen pramálo společného. Charles mluví velmi poutavě a přátelsky, vypráví pouze o tom, co sám zažil. Provádí nás po paláci, dívá se na domácí videa, prohlíží si fotoalba... A vy celou dobu víte, že to, co říká, myslí vážně a že jeho smích je upřímný. Je skvělé, že nám Alžbětu nepředstavuje jako královnu, ale dívá se na ni ze svého pohledu - jako na maminku. Snad v budoucnu vznikne více takových dokumentů!

plakát

Kobry a užovky (2015) 

Po dlouhé době jsem byla v kině na kvalitním českém filmu! Mám ráda různé pohledy na takovou tu odvrácenou stranu života a zde se mi dostalo opravdu zvláštního a pro mne velmi zajímavého příběhu. Herci byli výborní! Oba bratry Hádkovy jako herce obdivuji a zvlášť pro Kryštofa mám slabost, takže mu budu držet palce na příštích Českých lvech!

plakát

Korunní princ (2015) (TV film) 

Letos jsem se štědrovečerní pohádkou opravdu spokojená! Zápletka byla sice jednodušší, ale celou dobu mě bavila. Elixír zapomění byl super nápad a oceňuju také, že jsme po delší době opět viděli draka a turnaj (roztleskávačky pobavily:)). Herci mi do všech rolí seděli a byli moc dobří. Evička Josefíková byla nádherná princezna a spolu s Patrikem Děrgelem tvořili sympatický pár :)