Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (20)

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) odpad!

Vůbec nevím jestli dát "odpad!" za žánr horor, nebo pět hvězd za žánr komedie. Jelikož je ale "film"(?) vedený jako horor, dávám odpad. Fakt nepotřebuje komentář...

plakát

Je to i můj život (2009) 

Samoúčelná podřadná blbost, která měla kdejakého citově labilního diváka pravděpodobně dojmout. Pokus režiséra vzbudit lítost a vyvolat empatii, o nic jiného se doufám nepokoušel. Od začátku do konce jsem se nudil. Děti znovu - jak už bývá ve filmech z USA zvykem - mnohonásobně rozumnější, chytřejší a vyspělejší než všichni dospělí okolo. Nevím proč, ale filmy s umírajícími dětmi už mě nějak přestaly bavit. Dvě hvězdy abych nekazil průměr, připadal bych si pak blbě, když to všichni vyzdvihují.

plakát

Annabelle (2014) 

Po přečtení několika recenzí jsem se bál, aby nebyl film totální nuda nebo se to nezměnilo v bezhlavé vyvražďování hlavních hrdinů, což se nestalo. Samozřejmě to je slabší odvar filmu Conjuring, ale překonávat něco takového bude těžké. Pan Leonetti se ale pustil do natáčení filmu, kterým chtěl znovu z tisíckrát ohraného scénáře udělat klenot. A v mých očích se mu to povedlo. Nebylo to sice Conjuring, nicméně bych to rozhodně neřadil mezi druhořadé filmy. Až na občasné (jak to už v Amerických filmech bývá zvykem) naprosto nesmyslné chování charakterů aneb ,,Z kuchyně slyším nějaké zvuky, vezmu baseballovou pálku a jdu se tam podívat. Ne prosím tě! Nerozsvěcej, světlo je pro sraby, já to dám takhle, ať to na mě když tak může vyskočit ze tmy!". Jinak se mi film zdál hodně povedený, lekačky kvalitní, ale dalo se to vždy očekávat, škoda toho, že mizí moment překvapení. No, nevadí, film celkově hodnotím kladně, 90 %.

plakát

Would You Rather (2012) 

Relativně povedený kousek. Zajímavý nápad, princip trošku podobný SAW, ale jinak docela fajn film. Trošku nepravděpodobné mi přišlo, jak (pozor, následující část textu obsahuje spoiler!) Iris pobíhá po domě s bokem probodnutým sekáčkem na led, ale proč ne, když v jiných filmech (viz Cloverfield) může někdo po městě půlku filmu běhat i s kovovou traverzou v plíci. Lambrickův synek Julian (Robin Lord Taylor) je pro mě na dlouhou dobu asi nejnepříjemnějším hercem už od pohledu. Každopádně a konečně jsem ale rád, že jsem na tento film doporučil, rozhodně zhlédnutí nelituji, ač po něm zůstal zvláštní pocit. Dávám čtyři hvězdy a 82 %. (Jo, a toho blbečka na konci bych za ty infantilní sentimentální sračky zastřelil i zadarmo)

plakát

Malý Herkules (2009) odpad!

Ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne... Tohle se nemohlo stát! Na tenhle snímek jsem byl tak natěšený, že jsem ani nevydržel čekat, až se stáhne (možná jsem spíše nechtěl zasírat paměť počítače něčím tak neskutečně podprůměrným, jako je tohle), tak jsem film zhlédl anglicky online na Youtube. Po 45 minutách jsem ho s hrůzou vypnul a přemýšlel o způsobu sebevraždy. Přeji si, aby za mnou zašel někdo z Man in Black a pomohl mi na tento protrpěný a zbytečně ztracený čas zapomenout. Jestli není toto veledílo natočeno z denního obratu továrny na výrobu víček k zubním pastám v Bangladéši, tak upřímně lituji toho, kdo to sponzoroval. Nechápu, že se tomu propůjčil Hulk Hogan, ale kdybych za Hogana chtěl dát hvězdičku, musím přehlédnout 80 % mnou viděné části filmu a to - ač se snažím sebevíc - prostě nejde. Za mě je to 0 % a teď mě omluvte, jdu zvracet.

plakát

Disaster Movie (2008) odpad!

Předem lituji toho, že slovo, které napíšu není jen samolibý vulgarismus, ale něco, čím lze jednoduše popsat celý snímek - SRAČKA. Dívat se hodinu a půl na "film", který nemá nic společného s žánrem komedie, ale bohužel ani s něčím, co lze označit jako "film". Autoři mají takovou neskutečnou drzost, že si tyto krajně odpudivé vyzvrácené plazmatické sračky dovolí nazvat filmem, pravděpodobně jen z toho důvodu, aby si mohli do svého tlejícího deníčku odškrtnout kolonku "komedie". Podle komentářů jsem si myslel, že je film trošku podceňovaný, že tak hrozné to nebude, ale šeredně jsem se mýlil. Celý film je totálně o hovně, nic u čeho bych se aspoň pousmál, ale jen jsem nevěřícně odvracel zrak na spolusedící s výrazem, ze kterého šlo údajně velice jednoduše pochopit, že jako všichni ostatní také nevěřím tomu, že tuto p**ovinu skutečně někdo natočil a ještě hůř - že ji i někdo vypustil do světa! Je to heterogenní slátanina všech nechutných tělních tekutin včetně trávenin a černé žluči, které se režisérům ve správný okamžik podařilo dostat na jedno místo. Pana Friedberga a Seltzera bych za tento úžasný počin nakopal do prdele, nacpal jim tam hrábě (tou stranou na hrabání) a jako výstrahu pro ostatní, které by něco podobného napadlo natočit, demonstrativně popravil. Kdyby se hodnotil film, který je nejvíce na hovno, má u mě tento kousek minimálně 100 %. Tady to inverzně bohužel nejde, tak dávám odpad a nastavuji nejvyšší hranici, které u mě tento film dosáhl - 0 %.

plakát

Monstrum (2008) 

Musím říci, že to bylo asi o 95 % lepší než ta zvratka se stejným českým překladem, kterou jsem komentoval posledně. Monstrum bylo párkrát dokonce i vidět a vypadalo na to, že by mohlo skutečně na Manhattanu způsobit nějaké škody na majetku. Při evakuaci obyvatel New Yorku sice mohl vrtulníkem vyletět do výšky dostačující k tomu, aby je monstrum o několik okamžiku později z oblohy nesmetlo, ale to už je problém dispečinku letového provozu do jaké letové hladiny vrtulník zařadí. Celkem vtipná byla poté i celá poslední zhruba půlhodina filmu, kde ulicemi New Yorku jako laňka pobíhala Beth s pneumotoraxem a dle polohy kovové tyče i s poškozením srdce. Během celé apokalypsy odcházela nebo se vybíjela veškerá elektronická zařízení, samozřejmě, až na kameru, kterou (jak už bývá u podobných filmů zvykem) v rukách třímá gyroskopicky nestabilní člověk s Parkinsonem a obrnou. Celkový dojem z filmu je ale u mě víceméně kladný. 75 %

plakát

Monstrum (2008) odpad!

Bohužel patřím ke skupině lidí, kteří si spletli několikanásobně kvalitnější film Cloverfield (nechápu český překlad tohoto díla jako "Mostrum") s touto dementní nicneříkající sračkou. Na začátku jsem doufal, že se kvalita nějak změní, aby to bylo na těch očekávaných 74 %, což se ale nestalo a zbytek filmu jsem dokoukal už jen ze zvědavosti, zda to může být ještě horší. Bylo. Na to, že v Japonsku byl zrovna leden, hlavní "hrdinky" si v klidu běhaly po ulicích Tokia jako by bylo minimálně 30°C. Kamera která se každou pátou sekundu samovolně vypne a 80 % zbývajícího času se přepíná podle generátoru náhodných barevných filtrů byla jistě skvělá volba k natočení profesionálního dokumentu. Kdyby byly všechny nepoužitelné záběry z filmu vymazány, na výsledný šestiminutový snímek bych teď vzpomínal pravděpodobně s menším odporem než na hodinu a půl dlouhý film, který stál skutečně za hovno. Lepší nápad by spočíval v natočení celého snímku na programovatelnou kalkulačku. Názvem zmiňované monstrum, jehož malá část byla za celý film vidět se vším všudy čtyřikrát v podobě zmutovaného chapadla nějaké obří retardované chobotnice, která se z nudy rozhodla vyplazit se na souš, terorizovat obyvatele Tokia a snažit se o redukci vysokého počtu obyvatel jižní Asie, ani nestojí za řeč a už vůbec bych se to nesnažil procpat do názvu celého snímku. Celý úkol monstra spočíval ve vydávání nechutných a rádoby strašlivých zvuků všude, kam se s kamerou pohnuly naše kameramanky. Tokio je svou rozlohou totiž natolik malé, že Monstrum je schopné být od hrdinek vždy v takové vzdálenosti, že svým řevem dokáže kromě - již dostatečně - zkaženého obrazu zničit i zvukový záznam. Logiku jejich přemýšlení se mi nějak nepodařilo pochopit. Monstrum několikrát prochází tunely v podzemí, ale je prostě nenapadne nic lepšího, než na jedné straně Tokia vlézt do nějaké tunelo-jeskyně jen z toho důvodu, aby mohly vylézt o několik desítek metrů dále znovu ven. Všichni kolemjdoucí mají dost času na dělání rozhovorů a seznamování hlavních hrdinek s dalšími tucty Japonců, poté se ale po pěti minutách horlivého sdělování kusých informací zprzněnou angličtinou rozhodnou, že je potřeba utéci co nejdál, že na Tokio spadnou bomby. Radím vám - pokuste se tomuto filmu vyhnout velkým obloukem, skutečně to nestojí za několik milionů mrtvých mozkových buněk. Po skončení filmu se totiž nedá se zdravým rozumem dělat nic jiného, než několik hodin nepřetržitě tlouci hlavou do stolu. Lituji všech předchozích a všech následujících diváků, kteří si spletou Cloverfield s tímto debilním výplachem mozku. 0 %

plakát

Počátek (2010) 

Velice zajímavý film, pro méně bystřejší diváky ale místy složitější na pochopení. Jako celek se mi ale líbil, pěkný počin. 97 %

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

No konečně! Konečně něco z úplně jiného soudku, než ve kterém se teď pohybuje světová filmografie. Sice se znovu jednalo o očekávanou apokalypsu, ale aspoň tam nebyli Zombie, jak je v posledních letech zvykem. Do prázdného kina (v Praze) jsem usedával s velkým očekáváním a odcházel jsem spokojen. Skvělý nápad plus výborné herecké výkony Toma Cruise, když předváděl zmateného vojína při prvním "opakování dne". Emily Blunt zahrála svou postavu úžasně a jak zde už někdo psal, nešlo si ji nezamilovat. Boj, akce, válka, sci-fi, všechno. Jeden z nejlepších filmů které jsem za poslední dobu viděl. Super!