Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (26)

plakát

Vetřelci (1986) 

První Alien má super antiutopickou atmosféru a nechá člověku v hlavě spoustu otázek. No, druhej díl to všechno vezme a krásně zahodí. Z perfektního organismu je najednou jen havěť, kterou pár výstřeli zabije kterákoliv postava. Člověk by asi mohl argumentovat tím, že mariňáci mají to nejlepší možné vybavení, proto tomu tak je. To ale nic nemění na tom, že to absolutně ničí všechno, co na Xenomorphech bylo zajímavý. Nepřipadá mi adekvátní, aby oba dva filmy sdíleli hodnocení, původní Alien je geniální, pokračování je jen (na svou dobu) lehce nadprůměrnej akčňák.

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

I když by to mělo být naopak, čím jsem starší, tím víc se mi film líbí. Některé pasáže jsou možná až moc crazy, ale to nic nemění na tom, že se člověk celé trvání filmu baví a Ramona Flowers je vlastně snem každého trochu podivného kluka. Dokonce i soundtrack je super, jen je škoda, že film není delší.

plakát

Peníze těch tupců (2023) 

Super popcornovka, chvílemi možná až moc přemotivovaná, ale to mi vůbec nevadí. Jen se nemůžu zbavit pocitu, že až film uvidím mimo kino, budu muset hodnocení snížit.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Nolan již spoustu let pracuje se stejnými triky a lidi mu to pořád žerou přímo z ruky. Film nemá jednu dějovou linku, ale prezentuje jich hned několik. To by normálně nebyl problém. Prezentuje je ale tak, že se v nich divák nemá šanci ze začátku zorientovat, jakmile se tak ale stane, nahoní mu to se spoustou "chytrých keců" ego a s přesvědčením o své vlastní "genialitě" přestane vnímat nedostatky filmu.  Ten rozhodně není špatný, ale myslím, že mohl být daleko lepší. Dlouhá stopáž mi nevadila, nebyla ale dostatečně využita k tomu, aby detailněji představila to, o co ve finále jde. V době psaní je tu hodnocení 89 %, až se na to lidé podívají doma, očekávám, že hodnocení začne rapidně klesat. Film bych označil jako příjemnou popcornovku, to je ale naprosto vše. Nolan pokračuje v servírování toho samého pokrmu v jiném kabátě... a bohužel i ty nejlepší pokrmy se člověku poměrně rychle zají.

plakát

Metaloví lordi (2022) 

Pro začátek bych film pochválil za jeho soundtrack, ten je docela fajn. Je škoda, že ho doplňuje ukvapený děj s postavami, které se chovají nelogicky a nepřirozeně. Celkově působí jako něco, co napsal puberťák, když seděl několik hodin se zácpou na záchodě a ze samé zoufalosti se pokusil vyprázdnit na papír, když už to nešlo klasickým způsobem.

plakát

6 underground: Tajné operace (2019) 

Vtipný momenty jsou tam asi tak tři, film má tu nejvíc postiženou kameru, co jsem za poslední dobu viděl, ale stejně je to koukatelný. Nechápu, proč, ale je.

plakát

WCW Monday Nitro (1995) (pořad) 

Absolutní vrchol wrestlingu. Člověk to sice musí brát s menší nadsázkou, ale i tak si stoprocentně užije obrovskou dávku humoru a falešnejch soubojů. A kdo by sakra neocenil N.W.O.?

plakát

Jak prodávat drogy přes internet (rychle) (2019) (seriál) 

První dvě série jsou naprosto super, děj sám sebe trochu paroduje a ze svých chyb dělá přednosti, chvílema se tam najdou programátorský vtipy, při kterejch se člověk zasměje. Třetí je horší, protože chyby zůstávají chybami a děj je možná až moc zrychlenej, ale i tak bych celej seriál doporučil každýmu, kdo alespoň někdy pracoval s npm a ví, že to může být utrpení, protože asi v pěti vteřinách seriálu nalezne pochopení pro své trable.

plakát

Jupiter's Legacy (2021) (seriál) 

Velice špatné zpracování velice dobrého nápadu, seriál už od prvního dílu působí neskutečně rychlokvaškoidním dojmem, kterého se ani na moment nezbaví, nedostatek dobrého sci-fi v dnešním Marvelem silně ovlivněném filmovém světě mě vážně mrzí, připadá mi, že dřív superhrdinovky byly mnohem lepší, protože se snažily o originalitu, dnes už jsou všechny jako přes kopírák.

plakát

Profesor v ringu (2012) 

Rychlokvaška se scénářem, kterej nejspíš psalo desetiletý dítě. Strašně moc předvídatelný a humor to má fakt nucenej. Má to i světlý momenty, ale spíš je to blbost.