Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Jaro, léto, podzim, zima... a jaro (2003) 

Skutečné podstaty, recitace manter i pověstmi opředené kláštery využívají všech možných nástrojů na cestě k probuzení. Pomalejší hromadění příčin vede nejrychleji k realizaci stavu buddhy, ale i k pravdě o vzniku utrpení.

plakát

Dorian Gray (2009) 

Uvědomujeme si, že k proplnění života nepostačí pouze naše různorodá autonomie a svoboda, ale i nesouměrný vztah k bližnímu svému. Mravní autorita není dána zvnějšku, ale vychází z člověka. Jednající člověk Dorian Gray má rozum i svobodu, přesto s věrností svému přesvedčení nezachovává věrnost tomu druhému. Tento rozum a svobodu orientuje chtíč, který stojí proti povinnosti morálního jednání.

plakát

Záhady světa (1980) (seriál) 

Z toho jsem poznal, že jsem substance, jejíž celá esence tkví v tom, že umí myslet. Stéjně snadno lze zdůraznit jedinečnost každého člověka, jeho neopakovatelnou osobu a nezastupitelnou odpovědnost k věcem ukřivděně pokřiveným.

plakát

Svět tajemných sil (1985) (seriál) 

To, co existuje, lze popsat také jako to, co je nadáno vlastní činností. Co vlastně náleží k vnějšímu světu, tedy světu skutečnému či reálnému? Pojem je tedy spojován s objektivitou a realitou jako něco, co nenáleží pouze do světa fantazie.

plakát

Pozemšťan (2007) 

V průběžné časovosti obyčejný člověk žije v plytké přítomnosti, kde intuitivně vnímá a rozpačitě jedná, tato přítomnost je ovšem složitě podmíněna tím, co bylo a přitom musí neustále jednat do budoucnosti, která mu přináší různé možnosti a hrozby a v níž také vidí své omezení, konečnost a možná i smrt.

plakát

Zelená míle (1999) 

Antisobecký genom svou bipolární ideou nepostrádá vehikl logického positivismu. Přesah bytí není jen šťouravý přelud, ačkoliv tato zdánlivá samozřejmost totiž při bližším přihlédnutí vůbec samozřejmá není. Ať chce nebo nechce, musí člověk své bytí vést, rozhodovat se, jednat a nést za svá jednání odpovědnost.

plakát

CoMyJenVíme!? (2004) 

Charakteristika jsoucnosti nespočívá jen v nejsoucnosti, nýbrž z toho, že pes může vyrůst a nůž třeba zrezivět, aniž by přestal být nožem.