Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (331)

plakát

Hon za ledem (2012) 

Asi nejjednoduší, nejkratší a skvěle stravitelná přednaška o globáním oteplování, přesněji, o tání ledovců. Volně na youtube v angličtině a doporučuji, nejen jako studijní materiál. Oscarová nominace za písničku je hezké, ovšem bezvýznamné plus ;)

plakát

Hračičky (2011) 

Krátké a zábavné :)

plakát

Hra peněz (2016) 

V mém pohledu se tu setkáváme s prozatímním nejlepším filmem roku 2016! Opravdu jsem nečekal, že by mě zrovna tenhle film s prakticky žádnou reklamní kampaní dokáže takhle nadchnout. Film je po všech stránkách perfektní. Nejvíce mě překvapila režie Jodie Foster, která není primárně režisérkou, ale tady odvádí přímo Oscarovou práci. Takhle napnout diváka a seznámit ho s postavou do takové hloubky v pouhých 95 minut je opravdu neskutečné. #JodieForOscar! Co se týká hereckých výkonů, tak se tu setkáváme s další bombou. Film se točí hlavně kolem Georgeho, který má svoji postavu postavenou na charizmatu a toho má Clooney na rozdávání. Julie je sice na plakátech, ale ve filmu opravdu pouze sekunduje, ale nějaká ta vypjatá scéna padne a ty Robertsová, jako vždy, zvládá skvěle. V (tak už neexistující) reklamní kampani je ovšem velmi upozaděný Jack O'Connell, který s Georgem hraje hlavní pár a odvádí stejně tak kvalitní herecký výkon. Na toho si začnu dávat pozor. Od scénáristů seriálu Grimm jsem také nečekal žádné zázraky, ale tady odvedli skvělou práci. Jediné, co by se dalo úspěšně vytknout, je velmi patetická hudba. I přesto, mohu pouze doporučit!

plakát

Hříšná cesta do ráje (2013) 

Neskutečně průměrné! Všechno, ale opravdu všechno, je na tomhle filmu průměrné. Počínaje herci, přes hudbu, kameru, střih, režii až po humor a děj. Tohle je opravdu nic proti ničemu. Tohle vás nemůže urazit, ale ani zklamat. Začátek je docela hustý, ale nebojte, tento ultimátně průměrný film vás ani chvíly nenechá očekávat něco originální. Po super scéně v kostele vás zchladí studená sprcha klišoidního výletu do Las Vegas, za účelem zapomenou na svoje trable. Já vám to prostě doporučit nemůžu, protože, upřímně, už to nějaká doba je, co jsem to viděl a já si ze zásady u film nedělám poznámky, takže jsem už zapomněl, jestli se mi to spíš líbilo, nebo nelíbilo. Ale tady by se opravdu jednalo o rozpětí 48% - 52%, takže ... :-)

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) 

Druhý díl byl lepší než první. O několik řádů. Můžete to čekat i u třetího dílu? Někomu to možná přijde nudné, protože tam není už ani aréna, ani Hunger Games. Doporučuji si ale buď, přečíst knížky, nebo si před kinem pustit dvojku, protože můžete být v průběhu filmu zmateni množstvím postav, které si čtenáři samozřejmě pamatují, protože jsou v knize dokonale charakterizované. A tady není rozdíl! Francis udělal z režisérské stránky naprostý masterpiece. Nikdo by nedokázal zahrát Katniss lépe, nežli Jennifer.(SPOILER) Josh hraje na konci toho magora naprosto dokonale (KONEC SPOILERU). Všechny ostatní postavy (včetně R.I.P Philip Seymour Hoffman) hrají skvěle. Ale pozor Katniss, jede Bilbo!

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (2015) 

Epické finále epické ságy! Dopředu říkám, četl jsem knihy a k celé sérii mám poměrně úzký vztah. Zároveň, mám moc rád všechny předešlé díly. Tento díl bych zařadil na druhý stupínek, hned za druhý díl. Celkově se film nese velice v notě předešlé části, tudíž se jedná o konverzačku. Co se mi na posledním dílu líbí nejvíc je to, že kombinuje prvky z ostatních dílů. Největší vadou na kráse je ovšem finále, které je předvídatelné a poměrně trapné. Velká škoda. Dalo se z této situace vyždímat více. Herci ovšem předvádí úžasné výkony. Oscarová Jennifer, Julianne a (R.I.P.) Philip jsou opravdu skvělí. Ostatní, hlavně Josh a Donald, jsou neuvěřitelní. SPOILER Nejlepší scéna celého filmu je to, když se po vraždě Coinové Snow, s plnou pusou krve, zasměje :D KONEC SPOILERU Celkově jsou scény smrtí v tomto filmu dost špatné. SPOILER Prim, Alma, Snow, Finnick a ostatní si opravdu zasloužily víc KONEC SPOILERU Ono je vlastně jednou, co tu napíšu. Ti, co viděli předešlé díly, tak půjdou a na tento, a ti, co předešlé neviděli, tak na tohle stejně nepůjdou. Mě to zaujalo a určitě to chci vidět znovu ;-)

plakát

Hurá na fotbal (2013) 

Pravděpodobně nejlepší film o fotbalu, co jsem kdy viděl! :D Alespoň já to počítám jako bonus. Rozhodl jsem se na to podívat, protože jsem měl šanci to shlédnout ještě před tím, než to jde v Česku do kin. Ten pocit se mi totiž strašně moc líbí :D Celkově je ten film jedno veliké klišé. Zápletka je předvídatelná a dost dětinská. Ale ten animovaný kabátek je krásný. Lidské postavy jsou dělané jako karikatuty, a to některé až na úrovni takové, že by se mohli hodit do nějakého animovaného filmu od Burtona. Zato animace fotbalových panďuláků je krásně detailní a propracovaná. Film si také docela hezky hraje s hudebními vložkami z písniček, které každý zná. Opravdu mi chvíly trvalo se k puštění odhodlat, protože jsem docela známí svou nechutí k fotbalu, ale zase mám moc rád animované filmy. Takže se to vyrovnalo ;-) Asi to není úplně nejlepší animovaný film, ale za jedno shlédnutí to rozhodně stojí, možná i pobaví. PS: Na film jsem se koukal ve 2D a ve španělštině. Za špáninu jsem rád, protože musím se procvičovat na výstupní testy,ale určitě bych si to víc užil ve 3D, protože většina scén je za tímto účelem přímo udělaných.

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Přesný opak Teď a tady! Tohle zřejmě nebude pro lidi, kteří jsou forever alone jako já :D. Ale prostě jsem se na to musel podívat, už je kvůli tomu celému hypu kolem toho, a dorážení od mých spolužáků (ve větším počtu tedy spolužaček ;-) na to, že jsem to ještě neviděl a musím to vidět. Měl jsem upřímně veliké předsudky o tomhle filmovém kousku. Knihu jsem nečetl, a co vím, tak by to mělo být o trochu lépe stravitelná verze Nicolase Sparkse. A to souhlasí i s filmovou adaptací. Spíš, než po bok filmů jako Teď a tady,bych to zařadil k filmům jako Milý Johne, nebo Poslední píseň. Na rozdíl od Teď a tady to nahlíží na rakovinu, jako na rozverný romantický příběh dvou sarkastických, inteligentních, pohledných a sofistikovaných mládenců. Osobně mi to přišlo dost předvídatelné, a jisté scény jsem tušil už 5 minut před tím, než se staly. Herecké výkony jsou OK, jde o to, jestli vám Shailene a Ansel přijdou sympatičtí. Co se filmu nedá vytknout, je hezký mix písniček, který hezky podtrhuje atmosféru (atmosféru romantického příběhu, ne rakovinného dramatu). Rozhodně mě to nepřinutilo přečíst si knihu, a pravděpodobně si to už ani znovu nepustím. Je to romantika, koukejte na to z tohoto hlediska a bude se vám to líbit. Možná bych změnil názor, kdybych měl s kým ho změnit ;-D

plakát

Chata v horách (2012) 

Říkáte si často u horrorů věci, jako: ,, Ty ku*rvo, proč tam jdeš?" nebo: ,,Ti voe, proč se ta kráva ptá, jestli tam někdo je?"? Jo? Tak tady se dočkáte odpovědi! Ok, máme tu asi tu největší parodii na slashery z 80. let, jaká kdy vznikla. Jsem rád, že tohle se dostalo do správných rukou, protože tenhle nápad se mohl velmi jednoduše stát něčím jako Scary Movie a podobně. Drew Goddard má prostě talent a těším se na další věci, které (snad) bude v budoucnosti dělat. Ten nápad je jednoduše geniální. Herci jsou skvělí, i když povětšinou neznámí. Nejpříjemnější překvapení je Sigourney Weaver na konci. Efekty jsou skvělé a velmi výrazné. Nechci spoilerovat, abych vám nezkazil skvělí zážitek. Mimochodem, u tohoto filmu se mockrát zasmějete, takže neočekávejte žádná hard-core horor. Skvěle to osvěží a můžu to jen doporučit :-)