Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2015, 137 min

V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně Hladových her. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (737)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ukázka závěru, jak nemá vypadat. Jak se očekávalo druhý díl není z daleka překonán. Pokles dolu je ohromující, tento díl uzavírá tuto ságu a definitivní sráží do kolen. Velké zklamání, nudný děj, laciné efekty, možná akce se občas snést dala, ale i přesto nic nefunguje jak by mělo. Já osobně kromě druhého dílu nejsem spokojený a vracet se rozhodně nikdy nebudu .. 2/10 = 25% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sadistické vynálezy tvůrců Her dělají z naší smrti zábavu." No zase si tak moc nefanděte, protože na nějakou úžasnou zábavu jsem nenarazil. Zato jsem narazil na akci a to je proti fňukání z předchozího dílu docela příjemná změna. Taky pasti mě celkem bavily a poprava přinesla závan svěžího větru. Přesto jsem rád, že celá série skončila, protože to žádný zázrak nebyl a tak jen doufám, že někoho nenapadne, že by nějaký spící agent Kapitolu mohl zredukovat Katnissinu rodinu, čímž by vyvolal další boj mezi kraji, jehož černým koněm by byl nově objevený 14. kraj. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bohužel Série Hunger games až na druhý díl je pro mne pouze průměrně zpracovanou Teen ságou. První hodinu se zde neděje téměř nic,ale jakmile na scénu příjdou první pasti divák je vtrhnut do agresivního víru, který šlape solidně, ale po 40 minutách mu opět dojde dech a vyloženě posledních dvacet minut jsem už netrpělivě vyhledával závěrečné titulky,vrtěl jsem se,kroutil se, padal jsem ze sedačky a dusil se pop cornem. On ten film se se tváří přehnaně intelektuálně, byť se to zde vůbec nehodí, jsou zde strašně zdlouhavé a pomalé záběry, do toho snové a emotivní pohledy všech zúčastněných no z toho mi bylo opravdu zle. Za chválu alespoň stojí velmi dobrá scéna s mutanty, která trvá asi 10 minut, obsahuje výbornéj jump scare a atmosférou si dovoluje konkurovat většině hororům. "finále" spíše klidnější, ale za to s fajn hudebním doprovodem bubnů. Na finální díl zkratka málo akce i drajvu a zbytečně moc nezajímavých intelektuálních keců. 3D nedoporučuji. 60% ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Problém s Hunger Games je v tom, že téma se značně vyčerpalo v prvních dvou dílech, vůbec poprvé jsem si tak přála, aby se tvůrci vydali více blockbusterovou cestou a vykašlali se na nějaké filozofování o fungování světa a společnosti, po čtvrté už to působilo naivně, zvlášť když toto filozofování je prokládáno rozhovory o tom, koho z chlapců si hlavní hrdinka nakonec vybere. Akční scény jsou výborné, nechybí jim dravost a působivost, jen je jich málo. Film to nevyrovnal ani v emocionální rovině, postavy zde sice umírají jako na běžícím páse, ale divák se s žádnou nestihne pořádně sžít. Z nejsilnějších momentů série pak také nebyl úplně vytěžen potenciál. Bez debat jde o důstojné zakončení, jen pocit, že to mohlo být lepší, u mě převládá. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Škoda zbytočného delenia knižnej Drozdajky na dve časti. Pokiaľ by tvorcovia skoncentrovali to najlepšie z knihy a vynechali slabšie miesta, asi by som nemal žiadne výhrady. Kvalít Skúšky s ohňom sa teda dosiahnuť nepodarilo, ale inak ide o prekvapivo dospelé a pôsobivo natočené uzavretie ságy, ktoré má akurát smolu, že sa trochu vymyká očakávaniam a neponúka všetkým to, čo by chceli. Jej myšlienkové posolstvo a politický odkaz sú pritom nespochybniteľné a do istej miery prekračujú rámec young adult fiction. ()

Galerie (220)

Zajímavosti (27)

  • Drozdajka je síce rozdelená na 2 časti, ale režisér uviedol, že mala byť pôvodne rozdelená až na 5 častí. (odmocnina)
  • Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen) měla při natáčení příliš krátké vlasy, proto musela během natáčení nosit paruku. (Natally21)

Související novinky

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama