Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (331)

plakát

Anomalisa (2015) 

Jednoznačně se jedná o výjimečný film. Kaufmanův scénář by mohl někomu připadat banální, ale já jsem v něm našel obrovské kouzlo. Po technické stránce se jedná o veledílo. Takto plynulou stop-motion animaci jsme ještě neviděli. Loutky jsou nádherné. Jeden problém bych ovšem našel. A to je nedostatek "akce". Nemyslím akci, jako honičky a střílení. Ale potřebuji, aby se ve filmu alespoň něco dělo.. Dokonce jsem to musel stopnout, vyspat se a ráno dokoukat, protože jsem to prostě nezvládal a nechtěl jsem u toho usnout. Ale to může být pouze můj problém. Celkově se totiž jedná o "animák pro dospělé". Řeší problémy dospělých a navíc dost jednoduše. Žádné napětí, Žádné pod-zápletky. Týpek přijde do hotelu, seznámí se, zamiluje se a odchází domu za manželkou. The End. Příjemný je začátek, který je plný jemného humoru. Celkově se jedná o žánrovku. Nemusí to sednout každému, ale hlavně starším divákům to rozhodně řekne víc, než těm mladším ;-) PS: Oscarová nominace zasloužená, ale šance na výhru tu opravdu nevidím..

plakát

Krásná mimozemšťanka (1988) 

Čas od času prostě potřebujete něco tripovitého a kouzelně 80-desátkového. Tohle vaše požadavky rozhodně splní. Absurdní zápletka, zábavná Kim Basinger, které sekunduje Dan Aykroyd + mladičká Alyson Hannigan. Já toho víc nepotřebuji a příjemně jsem se nad celkovou absurdností opakovaně zasmál. Nemusí to sednout každému, ale hlavně mladší generace se dle mého názoru bude u tohoto královsky bavit ;-)

plakát

Život a dobrodružství Santa Clause (2000) 

Vánoční film č. 21 je skvělý způsob, jak se děti můžou dozvědět něco o Santovi. Animace je taková "stará" a dneska už sice nemá šanci, ale má to tu atmosféru ;-)

plakát

A Very Murray Christmas (2015) 

Vánoční film letoška č. 20 je skvělá kompilace 17-ti písniček interpretované hvězdami menšího i většího kalibru. Má to necelou hodinku a určitě to bude fungovat jako skvělé pozadí při vánočním dni ;-)

plakát

Santa je úchyl! (2003) 

K vánočnímu filmu letošního adventu číslo 13 nemám co říct :D

plakát

Vánoční koleda (2009) 

Letošní adventní vánoční film číslo 6 byl v době jeho vydání velká bomba! A to hlavně po grafické stránce. Tehdy (ehm, před 6 lety) tohle byla budoucnost a nejvyspělejší technologie. Příběh je naprosto klasický bez jakéhokoliv zajímavého twistu. Celé to je, alespoň na můj vkus, dost drsné. Od toho, jak postavičky vypadají a pohybují se, po velice děsivé a strašidelné vyobrazení ducha číslo 2 a 3, z kterých se vám budou děti menšího věku několik nocí počůrávat. Starší děti, rozhodně, ale bál bych se na to vzít třeba 5-ti leté dítě ;-)

plakát

Čtvery Vánoce (2008) 

Můj 1. adventní film tohoto roku a rovnou pěkně z vostra. Tohle se totiž s ničím nemazlí :D Začíná totiž scénou v baru, kde se setkají hlavní dva hrdinové. A okamžitě se do sebe zamilují. Žádné zbytečné flash-backy, žádné problémy ve vztahu. Prostě jednoduché seznámení dvou lidí, milostný pohled, střih, a jsem už na jejich rodinné dovolené, po několika letech toho, jak spolu chodí. Po nevydařeném útěku na vánoce pryč od rodin, začne velice zábavná road-movie, která divákovy postupně představí všechny 4 rodiny hlavních hrdinů (oba mají, shodou náhod, rozvedené rodiče). A jedna je zábavnější, nežli druhá :D Nevím, jestli se jedná přímo o rodinou komedie, protože některý humor je poměrně drsný, ale zábava je zajištěná ;-)

plakát

Vzpoura v Seattlu (2007) 

Zajímavě pojaté a zároveň natočené drama, které "dokumentuje" protestace proti WTO v roce 99. Tato událost mi byla neznáma a i po shlédnutí filmu bych se jí nikomu neodvážil vysvětlit. To pseudo-dokumentární natočení je zajímavé a hezky to podtrhuje atmosféru celého filmu. Známí herci byli poměrně důležití, jinak by si tohoto filmu nikdo nevšiml, a koneckonců, předvádí poměrně slušné výkony. Nejlepší je to, že je film krátký a můžete ho najít legálně s cz dabingem na Youtube. Rozhodně si nemyslím, že tímto filmem promarníte hodinu 40 svého života ;-)

plakát

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (2015) 

Epické finále epické ságy! Dopředu říkám, četl jsem knihy a k celé sérii mám poměrně úzký vztah. Zároveň, mám moc rád všechny předešlé díly. Tento díl bych zařadil na druhý stupínek, hned za druhý díl. Celkově se film nese velice v notě předešlé části, tudíž se jedná o konverzačku. Co se mi na posledním dílu líbí nejvíc je to, že kombinuje prvky z ostatních dílů. Největší vadou na kráse je ovšem finále, které je předvídatelné a poměrně trapné. Velká škoda. Dalo se z této situace vyždímat více. Herci ovšem předvádí úžasné výkony. Oscarová Jennifer, Julianne a (R.I.P.) Philip jsou opravdu skvělí. Ostatní, hlavně Josh a Donald, jsou neuvěřitelní. SPOILER Nejlepší scéna celého filmu je to, když se po vraždě Coinové Snow, s plnou pusou krve, zasměje :D KONEC SPOILERU Celkově jsou scény smrtí v tomto filmu dost špatné. SPOILER Prim, Alma, Snow, Finnick a ostatní si opravdu zasloužily víc KONEC SPOILERU Ono je vlastně jednou, co tu napíšu. Ti, co viděli předešlé díly, tak půjdou a na tento, a ti, co předešlé neviděli, tak na tohle stejně nepůjdou. Mě to zaujalo a určitě to chci vidět znovu ;-)