Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Animovaný

Poslední recenze (164)

plakát

Konec velké epochy (1965) (TV film) 

Překvapivě silné sdělení i přes zasazení do jediné místnosti a jistou schematičnost. Vynikající Šmeral, Dítětová, Cmíral, Růžek...vlastně všichni. Dialogy a monology zde pronášené mají obecnou platnost, můžete je s klidem zopakovat i dnes, po téměř šedesáti letech. A těch inštalatérů známe také všchni jistě dost..."Co kdybys Ty šel a já zůstal. Jednomu to přece musí vyjít."

plakát

Kapitán Exner - Poslední pád mistra Materny – 1. část (2017) (epizoda) 

K obsahu tohoto dílu se nemá cenu nějak zvlášť vyjadřovat, ale musím říci něco k osobě samotného Exnera. Michal Dlouhý by byl vizuálně nejdokonalejším představitelem kapináta Exnera ze všech, kteří se o to kdy pokusili. Jenže to by se to muselo natočit o deset let dříve. Navíc jsem na pochybách, zda tvůrci exnerovky vůbec někdy četli. Kdyby ano, tak by věděli, že kpt. Exner byl sice vždy a za všech okolností dokonale a čistě oblečen, a jeho oblečení bylo mírně výstřední, neboť se nebál barev, rozhodně nemohu souhlasit s tím, že tady Exner chodí vyšetřovat případy pomalu ve smokingu a všude, kam přijde, tam se všeho štítí, aby se neumazal. Tento Exner připomíná chováním spíš Hercula Poirota. Exner, když na to přijde, tak se v těch svých dokonalých hadrech pustí do jakékoliv špinavé práce (když tedy není zbytí). Není v žádném případě takto snobský, jak jej nastavil scénář. Exner si v hospodě dá klidně držkovou, pokud bude čerstvá. Exner má charisma a rošťácký výraz jako Vala, má nonšalanci Kodeta, drzej ksicht Heřmánka a dokonalou fazonu Petra Kostky. Exnerovi má být něco přes třicet let. Proto říkám, že Michal Dlouhý by byl vizuálně naprosto dokonalý představitel (má být světlovlasý se sklonem k tloustnutí, ale pořád ještě ve formě), jenže jako zfotrovatělý padesátník s rypákem nahoru toho moc jako Exner neuhraje. Samostatnou kapitolou je pak komické duo Vlček-Beránek, které je sice i v knihách mírným zdrojem humoru, ale spíš jde o takové vzájemné pošťuchování, než že by se chovali jako kreténi. Se zobrazením postav prostě nemohu, jakožto člověk znalý předlohy, souhlasit. Finanční situace tohoto Exnera by pak mohla být námětem na další díl (správně má mít sice auto veterána, ale jinak bydlí v garsonce v činžáku).

plakát

Hlava Medúzy (2021) (seriál) 

Zpočátku jsem považovala seriál za tak nějak běžně průměrný, ke konci ale ještě zeslábl. Rodinná linie s magořícím bratrem byla úplně nesmyslná a naprosto samoúčelná, ač po prvním dílu to vypadalo, že to bude to jediné zajímavé. Při druhém díle jsem se ale při jeho útoku na spoluvězně rozesmála, a zrovna tento moment asi autoři jako vtip nezamýšleli. Jinak toho v seriálu moc k pobavení nebylo. A všimli jste si také, že kdykoliv je někdo hlídán v nemocnici, tak uteče, nebo je zabit? Poslední dobou to vidím v každém druhém seriálu, člověk už tak nějak dopředu ví, že kdo je hlídán, ten nebude uhlídán. Režisér Renč chtěl prý návrat ke klasickým detektivkám šedesátých let. Myslím, že se mu podařilo spíš natočit tak něco na úrovni Malého pitavalu, ale bez humoru, bez sympatických detektivů a vlastně i bez jakékoliv detektivní práce. Abych tedy nebyla nespravedlivá, nastydlý Isteník občas něco na počítači vypátral, ale většina příběhů byla tak prostinká, že by stopáží stačil Večerníček. Většina dobrých detektivních seriálů těží z toho, že člověka zaujme i postava samotného detektiva. Tady jsme se prostě nic nedozvěděli o nikom z přítomných. Jelikož seriál nešel cestou vyšetřování jednoho složitého případu přes celou sérii, ale co díl, to případ, nedalo se samozřejmě čekat, že ty případy budou kdoví jak složité, ale přece jen trošku víc práce by si asi scénář zasloužil. Je to škoda, protože v podstatě všechny zúčastněné herce a herečky mám ráda a ty zločiny nebyly špatné, spíš způsob jejich vyřešení.

Poslední hodnocení (409)

Konec velké epochy (1965) (TV film)

18.09.2021

Hodinářův učeň (2019)

17.04.2021

Wonder Woman (2017)

14.04.2021

Kapitán Exner - Poslední pád mistra Materny – 1. část (2017) (epizoda) (E03)

09.04.2021

Hlava Medúzy (2021) (seriál)

09.04.2021

Místo zločinu Plzeň - Smrt na biofarmě (2015) (epizoda) (E06)

02.04.2021

Místo zločinu Plzeň - Návrat staré lásky (2015) (epizoda) (E05)

31.03.2021

Místo zločinu Plzeň - Opožděná vražda (2015) (epizoda) (E04)

31.03.2021

Místo zločinu Plzeň - Nehoda paní učitelky (2015) (epizoda) (E03)

29.03.2021

Reklama

Poslední deníček (1)

První den

Tak jsem právě prošla testem, dobrý, jen jsem při tom málem dostala infarkt, protože se mi v půlce začal sekat počítač. Celkově poslední dobou nějak blbne, asi moc stahuju, místo ubýváááá.