Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Fantasy
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (12)

plakát

Premiér (2019) (seriál) odpad!

I na mimibazaru by tohle dílo bylo podprůměrné. A teď mě omluvte, jdu se zastřelit.

plakát

Letopisy rodu Shannara - Krev (2017) (epizoda) 

Dotaz? Kde je moje rituální hromadná sebevražda všech ostatních postav na konci? Těšila jsem se na ni. Navíc na to měl scénář tak hezky nakročeno. Když někdo zůstane na konci naživu, tak to není ono. Strýček Hitler to vždycky říkával. Ne, vážně. Všechny trapný kýče bych vydržela, ale nesmyslně a ještě ke všemu brutálně (nepochopte mě špatně, mě nevadí ta brutálnost, ale to brutálně špatný provedení brutálnosti) provedené systematické vyvražďování postav vážně patří leda do koncentráku. Nebo podělaně špatnýho fantasy... Jo počkat.. Aha. Sorry. Jakožto lidumila mě hluboce zraňovalo, když umíraly postavy, jejichž charakter se ještě mohl rozvinout zajímavým způsobem. A TEPRVE POTOM by mohly umřít! To by byl Titanic! Tohle ani jednomu neodvedlo na chvíli hlavu od toho, jak moc se mu chce na záchod.

plakát

Bylo, nebylo (2011) (seriál) 

Byl jednou jedno místo, kde žili všechny pohádkové postavy a s nimi spousta nábytku, stromů a taky betonu. Dohromady se tomuto útvaru říká Storybrook, město vytvořené kletbou Zlé královny. Město kde se už 28 let nikdo neobtěžoval opravit hodiny a všichni tu, aniž by o tom měli tušení, vyhlíží zázračného hodináře. Tohle byla moje první konfrontace s americkou papundeklovou výpravou, co se týče pohádkových částí, ovšem byla by škoda se nechat znechutit. V seriálu se rozhodně mihne nejedna věc, která stojí za to vidět, nejeden nápad by se dal nazvat originálním a herci mi byli sympatičtí. Snad jen v pozdějších sériích by měl někdo scénáristům sebrat vařečky, aby nemohli tolik míchat páté před deváté a raději je s nimi v případě nutnosti praštit přes prsty.

plakát

Popelka (2015) 

Vítejte v příběhu o princi, obyčejné dívce a jednom páru šatů, které sice šustí jako slupky z kukuřice, ale je na nich spousta třpytek a proto nad nimi všechny dívky slintají a mužům - tedy především absolventům tanečních kurzů (v takovémto případě se sem už řadí i jisté procento žen) - se z nich ježí vlasy na zátylku, Jo a taky ta láska. Vlastně. Jakožto notorická naiva jsem nemohla celý film nesledovat s úsměvem dítěte, kterému maminka právě koupila tu nejpřeslazenější a nejnezdravější hovadinu, na jakou teď děti zrovna letí. Takže pokud přejdete tu notnou dávku amerického kýče a odoláte na začátku pokušení rozmlátit si hlavu o stěnu a dáte tomu raději krycí název "styl", myslím, že se vám to bude líbit. Příběh je sice značně odlišný od toho, který vám vyprávěli rodiče, či od toho, který se rok co rok prohání ve víru Vánoc a televizního vysílání po naší republice a dává vám zapomenout na to, že za oknem je jenom zatracený bahno, ale není to v žádném případě zápor. Atmosféra filmu má kouzlo a to se jen tak na smeťáku neválí. Přesvědčte se, až zas někdy půjdete babičce hledat novou protézu.

plakát

Merlin (1998) (TV film) 

Zajímavé, byť rozvláčné... Sam je fešák. Koukněte se.

plakát

Bišódžo senši Sailor Moon Crystal (2014) (seriál) 

Dialogy jsou strašné. Příběh... no fajn... je to pro holky a i tak to není zas takový žůžo. Soundtrack je naprosto boží a velice dobře to zvládá zachraňovat. Já si nemůžu pomoct, mě se to prostě líbí.

plakát

Oslava v Ledovém království (2015) 

Ty vtípky mi přišly místy dost křečovité, ale písnička hezká a ten konec mě poslal dolů ze židle, takže za čtyři.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Proč bohové, proč?! Co to bylo? Třetí světová po troše houbiček? A řekněte někdo elfovi, ať zůstane u skákání po slonech, prosíííím... A ta elf-trpajzl romace... Já si představovala trošku jinak. Legolasův táta by mohl konkurovat Luciu(su?) Malfoyovi jako obvykle s přehledem. Jsem jediná, komu přišlo, že film sloužil jen k vyvraždění zbytku postav, které byly vyvraždit třeba? A i přesto... Bylo to vtipné, bylo to smutné, mělo to něco do sebe, je to konečný díl Hobita... A když si povzpomínám čemu všemu jsem ještě dala tři, tak by byla urážka tam tohle cpát. Né, vážně. Koukněte se, byla by škoda se nemrknout. Jen místy spolkněte ta tři písmena, z nichž je první W a bude to vlastně celkem fajn.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Po prvním díle plném flashbacků a zdlouhavého vysvětlování přichází díl, ve kterém se konečně něco pořádně děje. LOTR a Hobit jsou jediné dvě série filmů, o které tvrdím, že jsou lepší než knížka. Peter Jakson dokáže do předlohy, kde původně byla 20 stránek hostina, dalších 20 cesta a pak někdo spadl ze srázu a byl opět vytažen během jedné stránky, kde se všechny postavy chovají strojeně a vyjmenovávají svoje sáhodlouhé rodokmeny až po prapraprapraprastrýce ze třetího kolene, dostat akci, nějakou tu romantiku a hlavně kouzlo. O to se postarala dobrá animace, soundtrack a Nový Zéland osobně. Přítomnost postav, které v knize původně vůbec nebyly, tedy Legolas a Tauriel, filmu jenom dodala na kvalitě. Až na trochu přemrštěnou honičku s drakem v trpasličích dolech mi nic nevadilo. Nudit se můžete snad jen pokud byste byli odpůrrce fantasy až do morku kostí.

plakát

Winx Club - Výprava do ztraceného království (2007) 

Jako malá jsem ten film milovala a visela na něm od začátku až do konce. Pro holčičky 3-10 let ideální. Pak záleží na vkusu. Celý film je značně kýčovitý, jak příběh, tak vizuální stránka a místy se mu špatně rozumí bez znalosti seriálu Winx. Takže nelze než říct, že na uklidnění vaší malé neteře je to ideální, ale pokud nechcete, aby vám váš synovec zdemoloval byt nudou a šílenstvím, tak mu to nepouštějte.