Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (43)

plakát

Alibi na vodě (1965) 

Velmi zdarile uzavreni trilogie. Opet povedena detektivka, ktera odpovida dobe ve ktere byla napsana a natocena. Perfektni obsazeni. Myslim ze se v te trilogii povedlo zustat mimo nebo na okraji socialistickeho formatu a udelat dobrou detektivku s dobe odpovidajicim pribehem, vtipem a nametem. I po letech LIBI 80. Ps.: zacinam premyslet, zda vubec nekdy Helga Cockova hrala kladnou, ciste kladnou roli, nebo se proste narodila pro mrchy a urvane zenske.... :-)

plakát

Anděl Páně (2005) 

Po mnoha letech, cekani a pokusech pohadka s velkym P! Kterou je mozno zaradit do zlateho fondu krasnych ceskych pohadek. Velmi vtipna, ciste udelana, bez zadnych desivych a hlavne drahych triku, ktere do klasicke ceske pohadky proste nepatri, dobra lokace, dobri nebo spis vynikajici herci jak v hlavnich tak ve vedlejsich rolich! Proste balzam na dusi, pohadka na kterou se koukam nejen kolem vanoc, ale vzdy, kdyz je potreba zlepsit naladu a kouknout na kousek ceska. Kdyz jsem ji poprve videl, tak to bylo nahodou dlouho pred vanocema a vyzarovalo to z ni vsechno jiz po prvnich scenach. Krasny letni zazitek. Neni jine varianty, nez LIBI 100!

plakát

Balada pro banditu (1978) 

Pro mne historicky genialni zpracovani Nikoly Suhaje. Tohle navic vychazi z Provazku a je protkano pisnickama, ktere jsou proste i po letech super. Ne kazdemu toto zpracovani sedne, ale je moc dobre, ze se to dostalo do filmove podoby, protoze jinak by to asi zustalo uchovane pouze ve vzpominkach akteru, hercu. Coz je dalsi vec, ktera je na tom super, skvele provazkovske obsazeni! Vsichni kdo do toho provazku do "Prna" sem tam zavitali, tak pro ne jsou v tom filmu proste zaznamenany postavy a doba! LIBI 100!!!

plakát

Cirkus Bukowsky (2013) (seriál) 

Na ceskou hroudu velmi povedena miniserie. Taky velmi presvedcive a prekvapive herecke vykony, kde Reznicek a Cermak a take Hanzlik a Dlouhy jsou osoby na svem miste a jejich polohy jim jde velmi lehce uverit. Akce tak akorat, sexu taky. Hodnotim normalni lokace, taky normalni byty, ne neosobni novostavby preplacane modernou. Myslim si, ze pokud to v pokracovani, na ktere tvurci a scenarista mysleli urcite uz od prvniho dilu, nepohnoji nejakou nesmyslnou zapletkou, tak to muze byt dobra druha, treti miniserie. Takze LIBI 80!

plakát

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992) 

Film kteremu jsem prisel na chut az po letech. Pri prvni navsteve a shlednuti v kine jsem zkonstatoval uchylna blbost. Po cca 10 letech jsem jej zhodnotil jako skvelou satirickou komedii, ktera odrazi dobu a vymozenosti demokracie a zahrava si z povahou ceskeho naroda! Takze po letech paradni film, ktery se da zkouknout znova a znova! LIBI 90!

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

Nektera pokracovani by proste nemela vznikat. Toto dilo potvrzuje pravidlo, ze dvojka je skoro vzdy pru..r. NELIBI 10.

plakát

Divergence (2014) 

Dostal jsem se k tomuhle filmu minuly tyden, a musel jsem si jej pustit jeste jednou. Vcera. Neco mi na nem vadilo a porad jsem nemohl prijit na to co to bylo. Uz to vyvstalo. Pribeh dobry, zajimava variace na "svet po svete", mnohokrat ve filmu pouzite tema, v ruznem podani hruzy, hrdinu, akce ci romantiky. Herci taky slusne vybrani a alespon pro mne neokoukani mozni novi hrdinove. Hlavni hrdinka i bez makeupu normalni hezka holka. Moc se mi pribeh a zpracovani libilo. A ted teda tri veci, kvuli kterym jsem se na to musel podivat podruhe, abych si nevymyslel... za1.: kdo v castingu udelal chybu??? Hlavni hrdinka je dle meho soudu drevo a neverohodna sportovkyne. Asi se nekdo mel zamyslet nad tim, ze pro tu roli by mela byt vybrana osoba alespon trosku sportovniho typu. Nektere pohyby jsou bud umele a nebo drevite. A jde to videt... za2.: hodne pruhledne zalaskovani v prvnim spolecnem obraze, a la Danielle Steel... za 3.: konec. Na konci chybel pouze titulek ...to be continued... :-)

plakát

Domino (2005) 

Velmi vyvedeny pribeh, asi fakt pravdivy. Hodne se mi to libilo, melo to spad a tak nejak to vse do sebe zapadalo. Navic obsazeni je primo skvostne! Keira do toho prekvapive sedla. Jenom uz mne fakt drazdi ty Cohenovske titulky na uvod kazdeho 3 filmu z posledni doby "podle pravdive udalosti". Nevim, pro me s tim titulkem ten film neni vic sexy. Takze LIBI 100!

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

Když se mi dostal do ruky tenhle film, tak uz ten nazev mne tak nejak "prudil", zase nejaky format, ktery si vytvoril Stallone pro svou vlastni dusevni onanii. To, ze jsem se do nej dal a koukal bylo dane hlavne Stathamem, ktereho mam rad. Po shlednuti jednicky, jsem musel zkonstatovat, ze je to bajecny akcnak se vsemi optimistickymi rysy a v bajecnem obsazeni! Cim vic minut z filmu ubihalo, tim vic me dostaval, az mne dostal uplne. Krasny akcnak, kde jsou pouzity skoro vsechny ikony akcnich filmu, vcetne Willise a postaveny na jednu, dobrou stranu mimozakona. Takze pro mne parada, akce, prostredi, lidi. Proste akcak se vsim vsudy! LIBI 80! Jdu na dvojku...

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Stara znama banda... Jak to u pokracovani byva, tak tady to neplati. Pokracovani je jeste hezci akcnak nez prvni dil. Smekam pred panem Stallonem, dari se mu to a ma to pro mne vsechny rysy akcni oddechovky, ktera ma dej, obsazeni a efekty. I kdyz je jasne jiz od zacatku, nebo spis od bodu vlozeni CD do prehravace, ze zde opet zvracene mimozakonne dobro vyhraje nad velmi zvracenym a jeste vice mimozakonnym zlem, v tomto pripade krasne obsazenym Van Dammem, tak jsem to hltal jako jednicku od poloviny. Film ve kterem se opet objevuje cela plejada akcnich hrdinu dob minulych, kteri nevypadaji blbe, porad jsou v kondici, nehyzdi film radoby akcnosti, kterou uz jim ani s pomoci triku nikdo neveri. Takze dvojka pro mne skoro lepsi jednicky a uz se tesim, az dostanu titulky na trojku, pac to v originale nezvladnu... Dost dobre a povedene. Takze LIBI 90!! ...a jdu na tu trojku...

Ovládací panel
9. nej uživatel Trinidad a Tobago