Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (43)

plakát

Rivalové (2013) 

Ze sportu jsem vasnivym priznivcem tenisu a formule. Takze mne tenhle film nadchl. Je to moc povedeny zivotopis ze sveta rychlych kol. Popisuje dobu, kdy to jeste doopravdy bylo zavodeni! Hlavne motory byly motory a ne agregaty do sekacek ze zvukem vysavace v poruse. V tehle dobe jeste opravdu slo o to jak kdo umi a jak uchopi chabe technicke podminky do rukou. Taky to na druhou stranu byla formule hodne nebezpecna a smrtelnych havarii bylo jak na bezicim pase. Bohuzel dnes je to jiz jen masinerie marketingu a ekonomickych zajmu a pak uz jen souboj computeru a masochismu vyberu pneumatik... Pujdu jeste do druheho shlednuti, protoze mnoho detailu mi urcite uniklo. Hodnotim to jako opravdu moc povedeny zivotopis a sondu do tehdejsi doby a tehdejsiho zpusobu zavodeni. Navic to zvladla britsko-nemecka produkce, za coz smekam i klobouk... Proste balzam pro dusi! Takze LIBI 98!!!

plakát

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel (2013) 

Tak na tenhle film jsem se nechal zlakat vesmes pozitivnima recenzema a vcelku dobrym procentem a taky tim, ze evropska kinematografie natoci bud naprostou bombu a nebo straslivy propadak (vyjma ceskych, to jsou vetsinou inteligentni zachmurele pru...y). A bohuzel tenhle film je tim druhym pripadem. Je to nehorazna slatanina o nehoraznych lidech, kteri jsou ucastniky nehoraznych nehod a nahod a vse tak nejak plyne. Bohuzel jsem se ani nesmal. Spis jsem nekde uprostred filmu premyslel, zda mi to stoji za to a dokoukam to, nebo rovnou udelam stop a delete... Dokoukal, bohuzel, ztrata casu. Opravdu mi na tom nepripadlo nic smesneho a ani jinak zajimaveho. Vsechno je pritazene za vlasy bud moc a nebo prave malo. Neznam knizni predlohu, nemohu tedy hodnotit, kdo to takhle zpusobil, ale vcelku je mi to jedno. Prece jen je to hodnoceni filmu. Jedine co na tom bylo hezke, tak priroda a to kouzlo svedska, ktere alespon trosku prosvitalo, misty. Takze za tu prirodu davam... NELIBI 10...

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Takze hodnoceni meho dalsiho filmoveho restu. Krasny, az genialni film. Bajecny scenar, spickove herecke vykony, ktere jsou tak nejak prirozene uverive. Na zacatku velka krivda americke jednobarevne justice odpovidajici dobe ve ktere se odehrava. Rozuzleni a la americky sen, kdy vyhraje spravedlivost (ne spravedlnost), nejakym, ne zcela legalnim, zpusobem. Bohuzel ale musim zkonstatovat, ze pro mne to neni film cislo 1. Nechapu jakym zpusobem se k tomu ratingu dostal, protoze je to pecka, ale az takova??? Ale mnoho hlav mnoho nazoru. Moje hodnoceni je tesne pod vrcholem. Takze LIBI 85!!!

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Po hodne dlouhe dobe film ve kterem mi Cruise nevadi. Nejak ti jeho hrdinove posledni doby jsou tak nejak na jedno brdo. Jako by uz neumel ani zahrat nic jineho. Tenhle krasny scifi scenar se bajecne povedl. Uchvatna scifi, ktera mne udrzela v pozornosti asi i diky strihum, taky povedenym. Ani nevadi ty vymyslene chobotnicky, ktere chteji kolonizovat spanelskym zpusobem. Vojensti velitele jsou nechapavi, klasicti oslici americkeho typu, jenom jeden spasitel vi co a jak. Proste takovy skoro klasicky scenar. Jen si mohli odpustit tu infuzi. Ta byla skoro bych rekl zbytecna. Meli to dohrat bez teto zbytecne vsuvky a netlacit tolik na srdicko. Proste az do konce moznost restartu... Takze LIBI 80!!!

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Dohanim filmy dle doporuceni a recenzi. Musim uznat, ze u tohohle filmu je jedine minus. Je francouzsky. Vzhledem k tomu, ze frantiky slusne receno nenavidim, musim u tohoto filmu rict, ze opet zabodovala francouzska kinematografie, ktera se nekde vytratila, uz ani ty strestene komedie neprodukuji a Moulin je uz proste dedek. Krasny pribeh, dobre zahrany, velmi dobre rezirovany a vysledny efekt je skoro na 5! Je pravda, ze to trosku prehnali s tou pohadkou. Taky si myslim, ze tam meli nechat, dle reality belocha. Ale to jsou frantici. Maji s celou naplavkou ze svych byvalych kolonii problemy, ale stejne "neprizpusobivym" stale davaji sanci. Opet komedie u ktere se clovek tak nejak vnitrne smeje porad. Je to jiny druh smichu a takove to pohlazeni po dusi. Trosku ten nazev zavani sice krvakem, nebo nejakym akcnim thrilerem, nejsem si zcela jisty, ze frantici preklad zvladli na jednicku... Ale to se jim neda vycitat, protoze umi jenom tu svou nesrozumitelnou rec. Tezko rict, zda toto slovo nema dalsi vyznamy... Ale neni to o nazvu... Je to proste po letech velmi povedena francouzska komedie. Smekam. Takze LIBI 90!

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Je pravda, ze jsem o tom filmu nic predem nevedel, krom oficialniho textu distributora. A tak jsem to dostal z prvni ruky, tu facku. Myslel jsem totiz, ze to bude dalsi divna zivotopisna sragora, ktera bude popiskem a urcitou nostalgii jedne ery dobreho hotelu a pouckou, ze pokud budes pracovity a budes se ucit od starsich, tak muses dosahnout na americky sen... A hle, vyklubala se z toho skoro cimrmanovska krasna sranda, s mnoha tvaremi a s krasnym dejem, byt misty uchylnym, ale proste k tomuto typu zanru patricim. Ani komedie ani drama to neni, ale film, ktery se da videt i podruhe jo. Taky jsem ten usmev ze tvare nestratil od pochopeni, ze se nejedna o realitu, ale o krasnou satiru. A taky si myslim, ze zasazeni do smysleného statu a do doby 30 - 40 tych let je idealni. Po rozpacitem nepochopenem zacatku LIBI 80!

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Musim podotknout, ze o trosku lepsi nez prvni dil. Je jasne videt ze scenar dalsich sesti dilu je jiz alespon v hrubych rysech napsan a jelikoz film studiu vydelava, tak se mame sanci tesit na dalsi sagu. Kardy rok az dva jeden dil az uz to nebude vydelavat, tak to ukonci... Musim uznat, ze prvni dil byl dosti kruty, to jsem psal v jeho recenzi, s tim ze mi hlavne nepripada moc vhodne a vychovne do toho zatahovat deti od 12ti let. To take v dile druhem bylo zmineno. Opet huste klise, které je ovladano centralni diktaturou, rozdily mezi kraji a kapitolem a silena moda. Trosinku uz hlavni hrdinku zkrasluji, uz to neni jen ta surova a syrova holkohrdinka. Ale vlastne jde jen o boj v arene a zabijeni tech co jsou snad na opacne strane. Uvidime, co nam prinesou dalsi dily, ale je to koukatelne. Jen aby se z toho nevyklubala nejaka "sametova revoluce" kde se na zaver bude po americku tleskat pri oslavovani svrzeni diktatora... Normalni zabava, normalni dej, predvidatelny, normalni laska, taky predvidatelna. LIBI 40.

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

Nektera pokracovani by proste nemela vznikat. Toto dilo potvrzuje pravidlo, ze dvojka je skoro vzdy pru..r. NELIBI 10.

plakát

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992) 

Film kteremu jsem prisel na chut az po letech. Pri prvni navsteve a shlednuti v kine jsem zkonstatoval uchylna blbost. Po cca 10 letech jsem jej zhodnotil jako skvelou satirickou komedii, ktera odrazi dobu a vymozenosti demokracie a zahrava si z povahou ceskeho naroda! Takze po letech paradni film, ktery se da zkouknout znova a znova! LIBI 90!

plakát

Balada pro banditu (1978) 

Pro mne historicky genialni zpracovani Nikoly Suhaje. Tohle navic vychazi z Provazku a je protkano pisnickama, ktere jsou proste i po letech super. Ne kazdemu toto zpracovani sedne, ale je moc dobre, ze se to dostalo do filmove podoby, protoze jinak by to asi zustalo uchovane pouze ve vzpominkach akteru, hercu. Coz je dalsi vec, ktera je na tom super, skvele provazkovske obsazeni! Vsichni kdo do toho provazku do "Prna" sem tam zavitali, tak pro ne jsou v tom filmu proste zaznamenany postavy a doba! LIBI 100!!!

Ovládací panel
7. nej uživatel Trinidad a Tobago