Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (135)

plakát

Agent v sukni (2000) 

Další průměrná americká komedie... Nic k vytržení, ale dívat se na to rozhodně dá. Zasmějete se. 😁 Ale obávám se, že takovéto typy filmů se nebudou vysílat v televizi nikdy jindy, než o víkendu dopoledne či odpoledne a zároveň se krýt s Ordinací nebo Klukama v akci. 😅 Proto uděluji náležitých 53%. 👍

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Tento úspěšný TV pořad se Zdeňkem Pohlreichem plný vaření mě celkem nadchnul. Dobré Pohlreichovy hlášky, ke kterým se vždycky rád zasměju.Tomuto TV Pořadu uděluji 75%.

plakát

Avatar (2009) 

Oscar 3 -Vizuální efekty,kamera,výprava + 6 nominací -režie,nejlepší film,střih,střih zvuku,hudba,mix zvuku.Zvláštní Sci-Fi film, k tomu nejde skoro nic jiného dodat.65%.

plakát

Babovřesky 2 (2014) 

Dvojka už samozřejmě není tak dobrá jako jednička,ale nemůžu pochopit,jak se někdo může smát tomu,když "zhulená" babička skáče na trampolíně,takové vtipy už jsou 15 let za zenitem.Tento film mě dokonale uspává a nudí.Jestli se Troška snaží napodobit Slunce seno,tak musí čapnout lepší scénář a vrhnout se na to.

plakát

Bezstarostná jízda (1969) 

Další Road movie snímek odškrtnutý z mého seznamu. ☑️ Dennis Hopper (více se mi líbil v Red Rock westu), který nejen, že v něm hraje a podílí se i částečně i na scénáři, ale je také režisérem filmu, za něž si odnesl i ocenění za debut. Zjevně bylo cílem natočit takovýto putovní film v americkém prostředí, s pořádnou dávkou benzínek, motelů, bordelů, kurev a marihuany, ale takřka bez děje. Je to prostě o svobodě, hoši si vychutnávají každičkou míli (možná na Route 66 🤔), ale tam kam jedou, nejsou úplně vítáni. Nicholsonovy herecké začátky také v tomto filmu poznamenaly menší ocenění. Jen jeden ze tří hlavních herců žádnou sošku nezískal a to byl Peter Fonda, syn legendárního Henryho Fondy (12 rozhněvaných můžu, Tenkrát na západě). Kostýmy, herci i místa natáčení opět na jedničku s hvězdičkou, bohužel to zdaleka ale nesplňuje všechny kritéria na dokonalý film... Konec šedesátých let, doba, kdy +- začala světu sloužit barevná kamera. Za mě lepší střed, 63%!

plakát

Černý rytíř (2001) 

Jelikož nemám rád Martina Lawrence, tady se to potvrdilo.Celkem slátanina, vtipná byla hláška na bezdomovce "Kup si nějaké jídlo a tic-tac", za to dávám * a tu druhou za "dostatečný" děj.32%.

plakát

Četnické humoresky (2001) (seriál) 

Do současnosti nejlepší český seriál.Arazim a Jarý jsou prostě borci, které ztvárnili Tomáš Töpfer a Ivan Trojan.Srandovní detektivky nemám zrovna v lásce, ovšem výjimka zde nastala. Moskalyk si s tímto dokázal poradit na výbornou, před kterým dvojnásobně smekám.Kurzova hudba navazuje na tu správnou kriminální atmosféru.Zařazuji si tento seriál do top 5 nejlepších seriálů.Doporučuji shlédnout.84%.

plakát

Divoké historky (2014) 

Oscar 1 nominace:Cizojazyčný film.Szifrón boduje předvedl opravdu neuvěřitelný výkon, prezentoval by se tento film jako americký, tak by nebyl pochyb na Oscara za scénář.Nejsem čilý fanoušek černého humoru, ovšem tento film je zmálaktera výjimkou.Podobný film Pulp Fiction Historky z podsvětí.Dojem z tohoto černohumorového thrilleru 85%.

plakát

Dobrodružství Hucka Finna (1993) 

Né příliš známý film natočený podle předlohy známého spisovatele Marka Twaina. Účinkuje zde mladý perspektivní herec (Elijah Wood), který se o několik let proslaví v hlavních rolích trilogie Pána prstenů. Skvěle mi do této role dětského (zejména chlapeckého) dobrodružného filmu sednul, i jeho skvělý herecký výkon. 👍 Snímek je od možná neúspěšnějšího producenta, Walta Disneyho. První půlka téměř stoprocentní, bez chyby. Druhá část filmu ale patrně klesla, minimálně o 50%. Kdyby film pokračoval ve stejném tempu jako prvních 45 minut, nestyděl bych se ho zařadit mezi svých 10 nejlepších filmů! Bohužel druhou půli jsem se už částečně nudil a poslední minuty dokoukával pouze z donucení. Díky skvěle rozjetému začátku s dětskou magickou a dobrodružnou atmosférou to řadím mezi své nejlepší začátky filmů. Bohužel museli natočit zhruba to, co bylo napsáno v knize, proto je škoda zabité druhé půlky děje... Mimochodem skvělá kamera od zkušeného Janusze Kamińského. Naprosto souhlasím s hodnocením, dnes to vidím na lepší průměr a budu držet krok s průměrem. 66%. 😁