Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vše začíná na pražském letišti, kam američtí agenti dopravili v želízcích majora Maisnera vyhoštěného ze Spojených států. Vrací se do svého působiště, Střední policejní školy, a to přesto, že byl za svůj "výkon" degradován na poručíka a jeho funkci velitele školy převzal čerstvě povýšený kapitán Hrubec. Maisner se ve škole shledá s bývalými studenty, kteří tu teď vyučují. Všichni jej vítají s nadšením a všichni od něj dostanou nějaký dárek. Zatímco psycholožka Kudláková, kterou přitahují velitelské typy, ztratila o degradovaného Maisnera zájem a vášnivě teď miluje Hrubce, pozornost na něj zaměří Boženka Vinklářová, která se rozešla s cikánem Štefanem a učí teď na škole daktyloskopii. Maisner vypráví, jak v Americe skočil z mrakodrapu, aby se ubránil návrhům Simony Ptáčkové. Také vypráví o tom, že dívku vyhodili v USA od policie. Skutečně Simona nyní provází po Praze americké turisty. Je mezi nimi i podezřelá trojice tvořená uhlazeným Profesorem, jeho tlustou pomocnicí Ofélií a mladý gangster. Maisner však není pronásledován jen ženami, ale také podezřelou trojicí vedenou Profesorem. Chtějí po Maisnerovi počítačový čip, který nevědomky propašoval ze Spojených států. Major však dá pašerákům najevo svůj nezájem, protože z nich má menší strach než z žen a jejich milostných intrik. Jak už to ovšem v podobných komediích bývá, vše směřuje v lavině více či méně bláznivých a vtipných epizod k závěru, ve kterém je major Maisner opět povýšen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (276)

galiea 

všechny recenze uživatele

Že bych byla shovívavější po tom, co mě potkalo to neštěstí a viděla jsem kus Kameňáku? Jasný, že je dvojka v podstatě blbost, ale skvělé herecké výkony (až na Sypala, to už přehnali, ale aspoň nemá tak hnusné zkažené zuby jak v jedničce) a pár dokonalých hlášek z ní dělají super film třeba k žehlení. A promovaný psycholog Kudláková je vykreslená fakt skvěle. -"Každý čestný muž by se na tvém místě zastřelil. Viď, René, že by ses zastřelil?"- -"Já se budu vdávat. On je letec!"- ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Druhý díl nevykrádá jen americkou Policejní akademii, ale paradoxně i vlastní první díl. Maisner je američtější než Mickey Mouse a uřvanější než pavlačová drbna, což filmu sice neškodí, ale ani ho nedělá lepším. Kromě Sypala, Synkové a Hrušínského ml. mohli všechny ostatní postavy z jedničky s klidem vymazat a film by vypadal stejně. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já teda nebudu tvrdit, že dvojka je horší než jednička. Podle mě jsou úrovní na stejno. Major Maisner je v Byl jednou jeden polda inspirován POlicejní akademií, ale v Byl jednou jeden polda II - Major Maisner opět zasahuje! jsou americké westerny. Jinak ovšem druhý díl je více méně bez nějaké várazné dějové linky stejně jako v úvodním díle. Faktem ale je, že zatímco v jedničce Maisner alespoň měl nějaký cíl, ve dvojce je jím pouze převzít vedení, což mu ovšem do klína padá skoro náhodou. Vtipy jsou opět na úrovni inteligenčního kvocientu Kuřete. Jediné co se dá ještě ocenit je fakt, že není moc filmů, které by se zčásti odehrávaly v zahraničí. Filmařům se asi vyplatilo vypravit se do USA. Anebo poslali na dovolenou jen Ladislava Potměšila a nechali mu k dispozici kameru, kdo ví, alespoň tak na mě ty záběry působí. I tak je to ale v Česku spíše výjimečná záležitost. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Dvojka je v podstatě trochu horší a daleko víc trapnější, než díl předchozí, s tím se nedá nic dělat, to je holý fakt. Nicméně s velkým sebezapřením a přimhouřením obou očí musím přiznat, že mě Byl jednou jeden polda II relativně bavil a i po letech dokáže nenáročného diváka pořád pobavit. Vtipných scén je ve filmu dost, i když většinou hraničí s absolutní trapností. Příběh je pojatý velmi jednoduše a víceméně ho zachraňuje opět geniální Ladislav Potměšil a neméně skvělý Jaroslav Sypal. Pro mě je major Maisner vtipná nenáročná oddechovka, ideální pro odreagování, která mě vždy dokáže skvěle pobavit. I když samozřejmě musím objektivně uznat, že je to neuvěřitelná blbost. 3/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Potenciál nebol využitý a pritom po výbornej jednotke bolo toľko možných nápadov a verzií. Vytratil sa proste vtip a prevládali trápne scénky. Major Maisner už nie je to čo býval. Áno, Hrubec je stále jednotka a dobre sa dá na ňom zabaviť, ale to je málo. Chýba výraznejšia ženská postava, pritom je toľko dobrých a pekných českých herečiek. V 90tkach ma to ešte bavilo, vtedy bola iná doba, ale teraz pri opätovnom pozretí to bolo naozaj zlé. A to nechcem vedieť názor tých, ktorí sa na toto rozhodnú pozrieť prvý krát. Rozhodne nečakajte nejaké Pelíšky či Kurva hoši gutentág. Tvorcovia si mali lepšie premyslieť, aký scenár vymyslia, než sa pustili do natáčania. Naozaj, potenciál bol veľký. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Během premiérových měsíců (leden a únor 1997) vidělo film v českých kinech 112 098 diváků, což znamenalo tržbu 4 482 365 Kč. Snímek se tak stal nejnavštěvovanějším filmem měsíce února 1997. (cinema_cz)
  • Film se natáčel v Hradci Králové, Praze, konkrétně v Novém městě a ve Smíchově a v New Yorku. (M.B)

Reklama

Reklama