Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní

Recenze (5 936)

plakát

25 let neviny (2020) 

Od samého počátku mi chybí ten pocit silné jistoty, že zavřeli nevinného. V Présumé coupable jsem ji měla, Alainovi jsem od začátku fandila a bála se o něj. Tomkovy útrapy jsou jiné, sterilnější, méně diváka bolí, i když záběry jsou zde možná drastičtější, ale v tom to není. Tomek nebojuje, trpně snáší všechny rány osudu, čímž značně ztrácí mé sympatie. Možná je Komenda i v reálném světě takový pasivní, nevyvolávající emoce, ale ve filmovém světě bych ho chtěla alespoň trošku jiného, chtěla bych, aby mě jeho osud drtil, abych s ním sdílela útrapy, chtěla bych vnímat každý jeden den, který promarnil ve vězení, jenže to mi filmový Tomek neumožňuje.

plakát

Indie, do toho! (2007) 

Formálně velmi povedené zpracování klišoidního scénáře v závěru udusí diváka patetickou sekvencí návratu Khana do rodné vísky. Jsem potěšena, že se ve filmu ani netančilo, ani nezpívalo.

plakát

Dopisy od vraha (1998) odpad!

Božínku, to zase byla hloupost! Swayze už zde měl svá nejlepší léta za sebou, navíc i dost špatně hraje, leč to se v něčem takovém nelze divit. Jediným světlým bodem je závěrečná komická vložka, v amerických věznicích dorůstají odsouzencům prsty na rukou.

plakát

Domino (2019) 

Že Nikolaj si bohužel příliš nevybírá, vím, ale o Paprice a Sørenovi jsem si to nemyslela. Že Brian De Troška točí kraviny, vím, ale že něco takového dokáže spáchat i na evropské půdě s evropskými herci, to už je skutečně trestuhodné. Primitivní, hloupé s k tomu adekvátní režií, tohle nezachrání ani dánská herecká kvalita.

plakát

Farma zvířat (1954) 

Velice povedená animace, zvířata se tváří, to není obvyklé ani u současných animáků. Stopáž je zvolena tak, aby tento film zvládli dokoukat i ti, kteří animované tvorbě příliš neholdují.

plakát

Konvoj (2016) 

Tvrdit, že všechny postavy jednají logicky, by bylo značně nadnesené. Ale po chvilce nudného rozjezdu přijde sympaticky ponurý thriller, v němž se nedá fandit ani jedné postavě.

plakát

Utop se, nebo plav (2018) 

Tak jsem si říkala, že když v tom hraje současný nejlepší belgický komik, že to bude sranda. Nu, nebyla. Dostalo se mi hořkosladkého filmu o touze nikdy nic nevzdávat.

plakát

Korunní svědek (1959) 

Tento předobraz Dokonalého světa mě příliš nezaujal. Prolhaný sígr v dívčím těle ani na chvíli nevyvolal mé sympatie. Pro sympaťáka Buchholze je samozřejmě snazší najít pochopení, i kdyby vyvraždil celý přístav.

plakát

Film roku (2021) 

Tohle je satirický pohled na umění jako celek, nejen na filmový průmysl. Nabob se rozhodne investovat do filmu, i když o něm nic neví a prakticky vůbec ho nezajímá. A tak vlastně z povinnosti bujarého kapitálu musí vzniknout mimořádný film. A tenhle film mimořádný je, může se pyšnit naprosto úchvatnou scénografií, která byť je po většinu snímku minimalistická, je obrovská ve své dokonalosti. Nelze, než obdivovat propracovanou mizanscénu, která myslí na každý detail, neopomíjí ani párek třešní upuštěný na podlahu. Herecké výkony ústředního tria jsou též úctyhodné. Osobně bych jen občas více stříhala.

plakát

Dokud se tančí (2019) 

Málokdy se vidí takhle špatná kamera, všechny taneční scény jsou neskonale špatně nasnímány, takže z nich divák nemůže vůbec nic mít. A dívat se na aférku dvou tanečníků také nebylo nikterak zábavné. Nudný film, který si zaslouží pozornost pouze díky tomu, co se děje kolem něj, nikoliv za to, co se děje v něm a jak je to zpracováno.