Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (419)

plakát

I'm No Angel (1933) 

Docela dobře nechápu dost vysoké hodnocení ostatních, Mae je mi na míle vzdálená a chtěla bych někdy vidět muže, kterému se líbí. Najde se vůbec takový ? A ta její nemožná chůze! Ta se hodila leda tak v začátku k lákání obecenstva do cirkusu. Ale proboha kdo by tak chodil pořád? Jediný zajímavý moment celého filmu byl závěrečný soud, kde byla Mae opravdu vtipná.A božský Cary...tak kouzelný a milý....kdo by si tenkrát pomyslel, jakou závratnou kariéru má před sebou.

plakát

The Eagle and the Hawk (1933) 

Psychologické drama z prostředí válečných pilotů mě přesvědčilo, že už tenkrát se našel někdo, komu vadilo zabíjet lidi, i když to byli nepřátelé ve vákce. Konec je dojemný, jen mi vadilo, že podobný závěr s fingovanou smrtí byl později použit ve filmu Suzi.

plakát

Sinners in the Sun (1932) 

Kterak pohledná dívka pohrdla chudým mladíkem, který ji nadevše miloval..(. Onen mladík-považte že byl rok 1932- měl u sebe v posteli psa ! ) Viděla jsem film v dost špatné kvalitě zvuku v angličtině, takže mi možná něco uteklo, ale námět se mi líbil . Myslím, že i dost nadčasový, s mírnými úpravami se hodí do každé doby.

plakát

Žena v ponorce (1932) 

Velmi zajímavý scénář, ale přece jenom je na filmu znát jeho věk. Dialogy i některé vypjaté scény by dnes vypadaly jinak, ale napětí při vyslýchání manželky je cítit i po tolika letech a její bezradnost je jasná i přes zrnění obrazovky. Zajímavý je fakt, že se ve filmu potkal Gary Cooper s Cary Grantem.

plakát

Merrily We Go to Hell (1932) 

Velmi slušné drama o alkoholikovi, a o tom, jak jeho krédo pohltí i jeho milující ženu. Nebýt příliš sladkého konce, byla by jedna hvězda navíc.

plakát

Plavovlasá Venuše (1932) 

Působivý začátek, ale čím víc film ubíhal, tím víc ztrácel na síle. Chladná Marlene, tvrdý Herbert, roztomilý Cary jako vždy. Ale děj je tak nějak nedomyšlený, přehnaný, hloupý...největší sympaťák je ten malý kluk. Proč se mi zdá, že ve všech filmech v úplném počátku kariéry hraje Cary vždy bohatého, krásného elegána, který získá snadno kteroukoliv z dam ?

plakát

Přátelé z onoho světa (1937) 

První film v Caryho kariéře, kdy byl uveden v titulcích na prvním místě. A jeho hrdina byl také prvním v řadě bohatých úspěšných gentlemanů, kteří umí bojovat za svou lásku.Jsou sebevědomí, užívají si života a milují své ženy... Jako komedie je film vynikající, spousta malých drobných žertíků člověku unikne při prvním shlédnutí. A nenudíte se ani podruhé. Některé scény jsou samozřejmě dpst přehnané ( přeměna Cosmovy manželky ), ale to už tak v komediích bývá.

plakát

Madame Butterfly (1932) 

Krásný příběh, i když trochu poznamenaný stářím. Jak silná a zároveň křehká může láska být...a neradno si s ní zahrávat. Cary měl 28 let a v titulcích je uveden až na druhém místě.Tady asi právem. Proč je od věky věků tolerována mužská nevěra a nikdy ženská ???

plakát

Hot Saturday (1932) 

Napoprvé mi film připadal hodně staromódní. Taky na to měl právo, když mu táhne na 90. Ale podruhé jsem si uvědomila, jak málo se od té doby změnilo. Sobotní odpoledne na malém městečku...holky se chtějí pobavit, zatancovat si, poslouchat lichotky, být aspoň chvíli šťastné. trochu Dirty dancing ve staré době. Chytrý Connie, jednoduchý Archie , hodný Bill a samozřejmě naprosto neodolatelný Cary jako Roma. Žádná postava není jednoznačné kladná nebo záporná. Ruth je úplně normální holka, až na to, že by jí mělo být o 10 míň. U Caryho nevím, jestli to jsou jen triky na polapení hezké holky nebo to myslí vážně. Každopádně bych s ním jela taky...

plakát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

Při sledování některých dílů mi běhal mráz po zádech při pomyšlení, kam až se může člověk dostat s pomocí technologíí.