Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prvním ze tří duchařských komedií je film Topper z roku 1937. Marion (Constance Bennett) a George (Cary Grant) Kerbyovi jsou mladí manželé. Jdou z jednoho večírku do druhého, pijí, flámují, o nic se nestarají, a pak jedné noci po divokém večírku se zabijí v autě. Ovšem do nebe je nemohou přijmout, pokud neudělají nějaký dobrý skutek. Oba manželé se sledem okolností zaměří na bankéře Cosmo Toppera (Roland Young), kterému jejich pokusy o „dobré skutky“ přinášejí jen pohromu a nedorozumění s jeho drahou polovičkou Clarou (Billie Burke). (marťan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

r007 

všechny recenze uživatele

První film v Caryho kariéře, kdy byl uveden v titulcích na prvním místě. A jeho hrdina byl také prvním v řadě bohatých úspěšných gentlemanů, kteří umí bojovat za svou lásku.Jsou sebevědomí, užívají si života a milují své ženy... Jako komedie je film vynikající, spousta malých drobných žertíků člověku unikne při prvním shlédnutí. A nenudíte se ani podruhé. Některé scény jsou samozřejmě dpst přehnané ( přeměna Cosmovy manželky ), ale to už tak v komediích bývá. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je docela zajímavé, že se mi tyhle staré duchařské filmy líbí hlavně proto, jaké jsou zde použity klasické triky, jako prolínání scén, levitace předmětů a podobně. I když je to staré osmdesát let, funguje to krásně. A ano, pak je zde i celkem dobrý příběh s velmi příjemnými herci, kdy Cary Grant je zde ještě za rebela. ()

Reklama

Chegi 

všechny recenze uživatele

Začátek je svižný a zábavný. Paradoxně poté, co manželský pár zemře a promění se v duchy, jejichž jedinou snahou by mělo být vykonat dobrý skutek, zábava upadá a klesá k podprůměrné taškařici. Přestože jsou nápad a technické provedení na svou dobu velmi příjemné, poslední zmatečná a unylá půlhodinka film sráží na konečné 3 hvězdy. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Milá stará komedie s dnes už zapomenutým britským komikem Rolandem Youngem v roli nepraktického bankéře, jemuž komplikuje život párek duchů. Existují ještě dvě slabší pokračování, Topper se vrací a Topper na cestách, už bez účasti Caryho Granta, který se mezitím stal hvězdou a přestal hrát v levných filmech. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že aj v dokonalom Zlatom veku Hollywoodu, v dobách extrémne populárnej ´´screwball comedy´´ sa objavili snímky, ktoré aj napriek plniacim kinokasám, neboli predsa len tým pravým orechovým. TOPPER je príkladom, že jemná naivita a melodramatické kúzlo týchto snímkov sa môže vymknúť kontrole a nechať vzniknúť film, v ktorom bude prevažovať viac trápnosť, ako nevtieravý humor. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film získal dvě nominace na Oscara – za hl. roli Cosmo Toppera – R.Young, a za zvukové efekty – Elmer Raguse. (marťan)
  • Hlavní roli měl původně hrát W.C. Fields, který ale odmítl, teprve poté byla nabídnuta Rolandu Youngovi. (Pavlínka9)
  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu Thorna Smithe. (Hans.)

Reklama

Reklama