Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (128)

plakát

Živí mrtví - Město žen (2016) (epizoda) 

Nejhorší epizoda od zacátku seriálu. Prdelatá hrdinka bez charismatu, směšně natočená akce, absurdní ženská komunita.

plakát

Rod Draka - Druhý svého jména (2022) (epizoda) 

Princezna chce být královnou, ale místo účasti na královské radě se toho snaží dosáhnout kyselým ksichtem a pruděním. Závěrečná bitva je komedie bez špetky strategie. Jestli takhle Krmič krabů vedl bitvy pořád, tak nechápu, proč ta válka trvala tak dlouho. Vůbec tahle postava byla představena jako velkej killer a pak tohle má být celej jeho příběh? WTF.

plakát

Zkouška ohněm (2018) 

Protipravičácká nalejvárna, která divákovi dává jen ty informace, aby jí to zapadlo do agitky. A z toho filmu vyloženě cítíte, že vám autor neříká všechno. To radši znovu Dead Man Walking.

plakát

Vagabond (2019) (seriál) 

Absurdní parodie na Bourne (včetně okopírované honičky v Tangeru hned v prvním díle). Scénář působí, jak kdyby ho psaly děti, herecké výkony komické.

plakát

Nula nula nula (2020) (seriál) 

Seriál donutí slušnýho člověka vážit si každýho gramu koksu, když vidí, co to všem těm dodavatelům dá práce, aby si mohl v pátek na dydžině naplnit frňák. Seriál bez kladný postavy, zato ale s pěkně trefenou hudbou Mogwai a skvělou výpravou.

plakát

Gentlemani (2019) 

Asi už jsem to někde psal. Pro mě je nejlepší ritchieovka Layer Cake. Takže asi tak.

plakát

Chalífát (2020) (seriál) 

Moc dobrý švédský seriál přibližující (alespoň předpokládám) prostředí náboženským fanatismem zasažené Sýrie a současně důvody a průběh islámské radikalizace mládeže z řad imigrantů v Evropě. Přestože jsem se těšil na variaci na Homeland, dostal jsem něco jiného, ale také skvělého. Kriminální linka je v tomto seriálu paradoxně ta nejmíň zajímavá. Zásadní je sonda do myšlení a chování osob zavlečených nebo dobrovolně/svou hloupostí zapojených do náboženského extremismu. Akce není mnoho, ale napětí je v každé epizodě. Poučení pro mě ze seriálu: Není nic horšího, než když chlapi nemakaj, pak vymýšlejí hovadiny a páchají zlo.

plakát

Ticho ve sněžném městě (2019) 

Umělohmotná vykonstruovaná parodie na vyčerpaný žánr "rituální sériový vrah". Neskutečně nefunkční, jednotlivé scény na sebe snad ani nenavazují, vše je jen scénáristický konstrukt. A Rueda by se měla na ty plastiky vykašlat.

plakát

Spravedlnost podle Spensera (2020) 

Jak kdyby někdo našel před 30 lety vyhozenej scénář k Policajtovi v Beverly Hills 6.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Hercules the legendary hero reloaded.