Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (499)

plakát

Absolvent (1967) 

Už geniální hudba předurčuje tento snímek k 5 výšinám, Dustin Hoffman nehraje, ten tu roli žije. Romanticko-dramatická komedie, jež ve své době musela být revoluční, protože i dnes dává na frak většině filmů stejného ražení, svým (dů)vtipem, hereckými výkony a především tím nepopsatelným koncem....

plakát

Admirál (2008) 

Rusové nasypali pravděpodobně hodně peněz do tohoto projektu a na filmu to je vidět, bohužel na mezinárodním poli asi těžko Admiral uspěje, bojové scény na moři vypadali velice dobře (kompletně počítačové, avšak do mrazivého a prosněženého počasí to zapadlo velice dobře), výprava, režie, kamera, to všechno se podařilo, ale při sledování působí film velice strojeně, prakticky nulová atmosféra a herec v hlavní roli se snad ani nesnaží hrát. Plus romantická linie je na dnešní poměry hodně přitažená za vlasy.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Těžko někdy dát Spielbergovi méně než 4*, i tady se potvrzuje tento fakt, že jeho režisérské schopnosti jsou z jiné dimenze. Mírně rozvleklejší Umělá inteligence tak dále těží ze skvělého Osmenta a Lawa, plus krásný Man-hattan a hodně dojemný konec, který ale na mě působil trochu depresivně - nevyhnutelnost a "nicnetrvávěčně" tu je vyobrazeno opravdu mistrovsky. Lehce mě pak překvapilo to jak je tady zobrazená budoucnost, nepůsobí to moc sugestivně, ale možná to ani nebylo záměrem, mě osobně to moc nevadilo.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Nuda na entou, prachbídný film, i název klame, v těchto Aktech X nenajdete nic paranormálního, tvůrce vůbec nechápu pokud z toho chtěli udělat kriminálku tak postava Otce Joea je zde naprosto zbytečná, pravděpodobně měl zajistit tu nutnou "tajemnost" příběhu, to se rozhodně nepovedlo, Mulder a Scully kupí rádoby chytré dialogy, které šustí papírem a není v nich žádný náboj, jakoby Davida vyčerpalo účinkování v Californication, avšak viňme hlavně Chrise Cartera, který to doslova podělal.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Tim Burton prostitutem...a nezachrání to ani párek roztomilých králíků a jedna rozpustilá myš.

plakát

Ali (2001) 

Will Smith dal do této role celou svou duši, každé ráno v šest běhal šest mílí, trénoval jako o život, od Jasona Bournea jsem neviděl nikoho tak srostlého s postavou, byl naprosto dokonalý. Tolik propíraná Mannova režie - i když se mu nepodařilo vyřešit vše na co ve filmu poukázal tak jediné na čem záleželo se mu povedlo na jedničku, a to osoba a život Muhammada Aliho, vzal to tím správným směrem a úvodní záběry spletené s hudbou jsou pro mě nezapomenutelné, vůbec hudba zde hraje velkou roli a je perfektní.

plakát

Aloha (2015) 

Prostě to nefunguje. Podle trailerů to vypadalo úžasně a obsazení lepší být nemohlo, ale v realitě to fakt vůbec nefunguje. Navíc Aloha je jeden z mála filmů u kterých je opravdu těžké najít kde přesně se stala ta chyba. Dle mého to tak zkončilo díky scénáři. Ty motivy se kterými Crowe pracuje jsou v teorii dost zajímavé, ale na plátně to prostě vyšumí. Velké zklamání a kdyby zůstalo jenom u traileru tak by to vůbec nevadilo.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Garfield není žádný ranař, ani proměnu v ranaře/superhrdinu by nikdy nezvládnul, na plátně to potom podle toho vypadá, ta jeho ubrečená herní pozice se hodí leda tak do Never Let Me Go. Tobey Maguire taky vypadá jako malý kluk, ale tvrďáka, ze kterého jde strach, dokáže zahrát úplně jednoduše (Brothers). Klišoidní velkofilm sám o sobě tak nevadí, ale aspoň ta akce potom musí být výživná, tady ale prakticky nic pořádně efektivního prostě není.

plakát

Americké psycho (2000) 

Film stojící jen a pouze na výkonu Christiena Baleam některé jeho herecké kreace byly fantastické, např. v pláštěnce a se sekyrou, nezapomenutelné, ale mizerné režisérce se nepodařilo hl. postavu úplně přiblížit divákovi a film není tím čím by mohl být, protože potenciál tu rozhodně je a narozdíl od milovaného Dextera filmu chybí větší uvěřitelnost ve směru k hlavní postavě, kdy tomu není dán hlubší smysl jak ve zmiňovaném Dexterovi a podáno je to celkové špatně, takže za 3*.

plakát

Američan (2010) 

Clooney si ze zásady vybírá pouze ty zajímavé kousky, a The American to opět potvrzuje, Scénář je tady značně podřadný, hlavním hráčem je totiž vedle Clooneyho sám Corbijn, který přináší minimalismus v maximální míře, a filmu to prospívá - je svěží, v akční scénách realisticky ohromující a určité emoce se také dostaví. Překvapivě velice zajímavý film, který i přes vlažné přijetí stojí za to vidět, neleze totiž do prdele a opět přípomínám, že jednoduše ohromí svým minimalismem vzhledem k tomu, co v důsledku divákovi přinese.