Reklama

Reklama

Admirál

  • Rusko Admiral (více)
Trailer

Za čest a lásku! Tragický příběh admirála Kolčaka, jeho velké lásky, bojů s Rudou armádou a ruského zlatého pokladu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Skip 

všechny recenze uživatele

Ach jo, proč jen se tolik zaměřili na tu romantickou část příběhu?! Vždyť tu měli Kolčaka jako admirála a pak velitele bojujícího proti bolševikům, což je materiál na parádní film. Jenže oni to zprzní romantikou a ještě k tomu blbě podanou. Techicky velmi dobré, zejména kamera je parádní, ale chtělo to zůstat v žánru válečného a historického filmu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Po červenej glorifikácii červeno - bielogvardejských bojov tu máme pohľad z druhej strany. Kolčak je cárskym admirálom a bojuje proti rozmáhajúcemu sa socializmu v Rusku. Všetkým je jasné ako tento nerovný súboj môže dopadnúť, napriek tomu má film dobre postavenú štruktúru, veľkolepé realistické boje a dôraz kladie aj na vznikajúci vzťah hlavných hrdinov. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Dlouho nám nutili bělogvardějce prizmatem vítězných bolševiků. Nyní se stává (filmový) Kolčak tím pravým hrdinou carského Ruska, přesně takového Ruska, jakému by rád vládl Putin, což je ze snímku velmi patrné. Českoslovenští legionáři jsou zde vykresleni jako zrádci a zloději, kteří svými „20 000 vagóny s nakradenou veteší“ zarazili viceadmirálův postup na Irkutsk. Upřímně řečeno, mnohem raději bych viděl válečný velkofilm o Zborovu a jejich sibiřské anabázi než tento mix války a love story, který měl být možná ruským Titanicem, ale v konečném důsledku zanechává podobně rozpačitý dojem jako německý Rudý baron. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zklamani jak prase. Valecny filmy mam rad, tady se navic melo bojovat na mori a trailer vypadal paradne. Jiste, jedna se o ruskej film, kdy clovek nikdy nevi, ale precejen obcas vyflusnou i rusove nejakou pecku, takze jsem se docela tesil. Jenze Kravcuk to svoji kravskou rezii naprosto pohrbil. Film je sice valecnej, to jo, ze zacatku se bojuje na vode a pak se boje presunou i na pevninu, jenze to je absolutne nenapinavy, nezajimavy, bez emoci a bez poradny hudby. Takze zbydou jen docela pekne vypadajici bitvy, i kdyz obcas smrdici nejakym tim digitalnim trikem a plus je, ze jsou vcelku krvavy, takze o mrtvoly a utrhany koncetiny neni nouze. Problem je, ze i presto, ze to bojovani neni natoceny buhvijak, slo by na to dobre koukat, jenze to ne, misto toho jsem byl vetsinu casu nucenej sledovat neskutecne neverohodnou romantiku mezi admiralem a zenskou jeho dustojnika. A to je fakt tragedie, mezi dvema hlavnima predstavitelama to absolutne nejiskri a i kdyz porad hazi hlasky typu miluju te, nemel jsem te nikdy opoustet a podobne, tvari se u toho absolutne znudene. Hrebickem do rakve pak je, ze se celej film nehorazne tahne, obcas jsem se v deji ztracel a konec ala variace na Titanic je hodne stupidni. Behem sledovani jsem se opravdu nekolikrat silne premahal to nevypnout, kdyz uz jsem po stopadesaty videl podobnou nefungujici romantickou scenu, nebo nezajimave natoceny bojovani, kteryho tu je navic dost malo. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Jako fanouška všech válečných filmů mě film oslovil, i když místy byla nouze o akci a dramatičnost. Přes všechny nedostatky bitev, jak lodních tak polních, z nichž bylo nejvíce nesmyslné, jak jednotka zaútočila jen s bodci bez nábojů proti opěvnenému vrcholu s těžkým kulometem a ještě k tomu šli do útoku jako na procházce, stejně dávám za ty bitvy 4 hvězdy. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (7)

  • Německá loď z úvodní scény z roku 1916 je Kolčakovem identifikována jako Friedrich Carl. Obrněný křižník SMS Friedrich Carl byl ve skutečnosti potopen také v ruském minovém poli, avšak již o dva roky dříve v listopadu roku 1914. (Adrai)
  • Film se točil rok a půl na mnoha místech Ruska. (Mertax)

Reklama

Reklama