Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (16)

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Krásných 75%. Zack Snyder dosáhl toho, co ještě v Holywoodu nikdo před ním. Dostal druhou šanci dotočit film, který od počátku plánoval a kterému nikdo neveřil, že ještě spatří světlo světa. Rád bych, aby Snyder natočil ještě nějaké filmy v rámci DCEU, rozhodně si to zaslouží. Film je velmi dlouhý, na druhou stranu i proto se nedostal do kin, ale přímo do TV. Charaktery postav jsou konečně detailnější a postavy sympatičtější. Hlavně Cyborg a Flash byli v původním sestřihu úplně zabiti. Zmizely všechny rádoby Marvel "cringe" vtipky, Batman je konečně zase Batman. Potěšil černý oblek Supermana a vynechání "digitálního knírku". Poměr 4:3 filmu prospěl, v původním "Whedonově cutu" jsou postavy hodně oříznuté. I tato verze má svoje chybky jako klasické Snyderovi zpomalovačky, někdy až moc detailů do jednoho příběhu. Ale to se dá vše odpustit. Překvapení roku!

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Netflixová verze Zaklínače mě velmi mile překvapila. Henry Cavill je velký sympaťák a i přes mediální masáž kritiků, která se strhla po jeho obsazení dokázal, že produkce vykročila správným směrem. Jeho Geralt má svoje charisma, hrubost a umí výborně šermovat s mečem. Je vidět, že tuto roli vydřel. Zdárně mu sekunduje skvělá a prakticky neznámá Anya Chalotra jako Yennefer, která příběhu dodává magično a šmrnc. Vztahová chemie mezi ní a Geraltem funguje na jedničku. Za zmínku také stojí herec Joey Batey, který se pro roli otravného barda Marigolda přímo narodil - navíc výborně zpívá! Samozřejmě seriál má svoje slabší i silnější epizody a některé efekty nejsou přímo A třída, ale je to první řada a peníze se později určitě posypou. Také mi příjde trochu proti srsti nadměrné využívání afroamerických postav, hlavně černošští elfové přímo bijí do očí. Hodnocení 4/5.

plakát

Joker (2019) 

Pokud budu hodnotit film z pohledu one man show výkonu Joaquima Phoenixe, tak si zaslouží Oscara. Roli psychopata zahral na vybornou. Přesto Heath Ledger ztvarnil tuto postavu dle meho nazoru nejlépe. Film je velmi dobře řemeslně natočený, o tom není pochyb, ale děj a celková zaživnost mě velmi zklamala. Velice utahaný film bez špetky akce a prehravaný smích tomu moc nepřidává (ja vim, tady to byla nemoc). 3/5 za Joaquima.

plakát

Robin Hood (2018) 

Nový Robin Hood je další moderně pojatá klasika, která podobně jako Král Artuš, svoji původní předlohu akorát vydojila a zprznila. Vše je to zabalené do jakého si post-apo industriálního kabátku s prvky středověku, kdy člověk nedokáže určit v jaké době se nachází. Děj je pak klasickou kopírkou bohatým bral, chudým dával s prvky chování Bruce Waynea z Batmana. Nezachránilo to ani obsazení talentovaného Tarona Egertona a Jamieho Foxxxe. Hodnocení 2/5

plakát

Hra o trůny - Železný trůn (2019) (epizoda) 

Co k tomu dodat... toto vyústění osmi sezón GOT se může v klidu zařadit mezi tři nejhorší seriálové konce po boku LOST a Himym. Nevím, jestli za to opravdu může více absence knižní předlohy či uspěchané tempo (scénáristé se už asi vidí u Star Wars), ale tento výsledek je katastrofální. Čert vem fakt, že to dopadlo, tak jak to dopadlo, ale potíž je v tom, jak je celé vyprávění podáno. Největšími neduhy jsou nelogické pohnutky hlavních postav, které si celé ty roky budovaly určitý charakterový vývoj, přeskakování v prostoru a čase, kdy divák nemá možnost určit, jak dlouho času od jednotlivých scén uběhlo a v neposlední řadě absence jakéhokoliv citového/myšlenkového přesahu. Seriál skončil a já necítím nic. Charaktery a motivace postav byly smeteny ze stolu na úkor akce a efektů. Toto již není Hra o trůny, kterou byla prvních 6 sezon. Je to smutné.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

SPOILER ALERT: Epické zakončení 10leté éry existence MCU je zároveň koncem spolupráce oblíbené původní šestky hrdinů. Tento film uzavírá přerod Tonyho Starka od největšího sebestředného narcise k ultimátnímu altruistovi, který obětuje vše a zachrání svět. Ač bude všem velmi chybět, jeho smrt měla smysl a stal se tak největším hrdinou světa. Kvituji komornější atmosféru a pomalejší tempo prvních 2/3 filmu, které dává možnost naposledy a pořádně se rozloučit s oblíbenými hrdiny. Cesty v čase jsou skvěle vystavěny a hrdinové se v nich vyrovnají s mnohdy bolestivou minulostí. Oceňuji také, že čas, který na plátně strávila Cpt. Marvel, byl přímo úměrný délce jejího nového sestřihu a tudíž do děje svými overpowered schopnostmi tolik nezasahovala. Nejlepšími momenty filmu: 1. I am Iron Man 2. Thor Big Lebowski 3. Kapitán je hoden! 4. Poslední tanec

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Ještě nikdy jsem nebyl tak moc zklamaný filmem. Z kina jsem odcházel s pocitem, že Star Wars tímto filmem zemřely a jen nevěřícně jsem kroutil hlavou a doufal, že mi pustili špatný filmy. Rian Johnson byl velice špatná volba a myslím si, že J.J. Abrams měl režírovat celou trilogii. Ne nadarmo se mu za 1,5 roku od premiéry začalo mezi fans přezdívat "Ruin" Johnson. Film jako takový nemá hlavu a patu, všechny postavy se v něm chovají naprosto nelogicky - Poeova vzpoura na Rebelské lodi, Lukovo degradování na zbabělého poustevníka, výlet do Kasína, který zabil 1 hodinu filmu a vedl naprosto k ničemu! Dozvídáme se, že Rey je vlastně nikdo, Snoke je nedůležitý, tak ho hned odpravíme a Luke se po jeho absenci v přechozím díle nedožije ani dílu dalšího. Už vlastně jen čekám koho nechají umřít v EP9. Chewieho? Landa? Jediné pozitivum filmu je vývoj postavy Kylo Rena, který se z ufnukaného teenagera stává silným vůdcem. Doufejme, že Abrams alespoň trochu napraví tuto pohromu dalším dílem. Hodnocení 2/5.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Nesmyslný "restart/reboot" staré trilogie, která byla dokonale příběhově zakončena - Impérium padlo, Sithové byli zničeni a Luke se připravoval vycvičit novou generaci Rytířů Jedi. Penízky se ale musejí sypat a tak po největší chybě, kterou kdy George Lucas mohl udělat (prodej značky do rukou Disney), přicházejí díly nové. Bohužel jde tu jen o recyklaci, kopírku a ždímání peněz od fanoušků. Nepovedený syn Leii a Hana, Kylo Ren, jako "wannabe Vader", Rey jako opuštěný teenager na pouštní planetě (kde už jsem to jen viděl..) a vší tý recyklaci nasadila korunu základna "Hvězdovrah", což je asi 10x zvětšená Hvězda smrti... Really J.J.? Ve srovnání s The Last Jedi je to ale pořád koukatelná zábava, příběhy Rey, Rena, Poa a Finna jsou tu nadějně rozjeté. Za největší chybu považuji zabití nejoblíbenější postavy SW - Hana Sola, ale chápu, že herec sám už tu postavu hrát nechtěl. Otázkou je, proč se tedy tvůrci nepustili do vod Staré Republiky, ještě před Epizodu 1, kde mají velký potenciál a svobodu ve vytváření nového příběhu. Hodnocení 3/5.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Moje dosud největší Marvelácké zklamání. Šablonovitý origin s příšerně nesympatickou Brie Larson, která ještě před premiérou svými arogantními komenty strhla lavinu nenávistných komentářů a názorů a předem tento film zprotivila mnoha lidem. Cpt. Marvel sice trhá rekordy v návštěvnosti, ale všichni víme, že je to díky tomu, aby se lidi dozvěděli, co je potřeba vědět před Endgame. Za mě horší film, jak Neuvěřitelný Hulk a to je co říct. Jsou tu jediná tři pozitiva - celý film se odehrává v 90. letech a hezky na diváka pomrkávají retro prvky, neuvěřitelné CGI Samuela Jacksona, který vypadá na 90% jako svoje mladší já a kocour Goose, který se odhalí jako pěkná potvůrka. Hodnocení 2/5.

plakát

Upgrade (2018) 

Velice povedený film, který mě kvalitou v porovnání s menším rozpočtem moc překvapil. Doporučuji všem fanouškům seriálu Black Mirror, protože Upgrade by příběhově do této série s klidem zapadl. Na plný počet mi tam něco scházelo, každopádně jedná se o jeden z nejlepších filmů roku 2018. Hodnocení 4/5.