Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (14)

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

O kousek slabší než jednička, přesto důstojné pokračování marvelovské ságy. Osobně bych ocenil o trošku více prostoru příběhu na úkor akce, protože i když se snažím orientovat, u některých momentů začínám tápat (kameny moci?). Poodhalení stínu našich hrdinů jsem velmi ocenil. Celé je to na opakované klidnější shlédnutí, které snad pomůže zapadnout některým momentům do celkové fabule.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Mužskými hormony přecpaná akce, která vtáhne, ale neutkví. Akční vyvrcholení nezáměrně groteskní - sejmout dron sanitkou je přece jen moc i na Skálu. Do určité nálady se ale film určitě hodí a potěší. Milovníky příběhů varuji!

plakát

Ovečka Shaun ve filmu (2015) 

Úchvatnými gagy prošpikovaný příběh pro děti a (trochu víc) dospělé. Důvtip Ovečky nezná konce a oddanost stáda je bezbřehá. Tentokrát je ale záporák skutečně děsivý a na zdolání nástrah velkoměsta a jedné malé amnesie musí všichni chundelatí hrdinové vynaložit veškeré své síly. Zábavy i napětí si užijete vrchovatě, jen všem přeju, aby jim malé trochu se nudící dítě neustále nekopalo do křesla...

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Skvělá, klasiku parodující "jízda", která svými hereckými výkony, vtipem i nadhledem jde daleko za starého JB a nepochybně ty, co před spojenými státy dávají přednost spojenému království, nadchne zcela bez výhrad. 9/10

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Pokud jste ze staré školy a líbí se vám komorní na hereckých výkonech postavená love story, pak vás tenhle film určitě dostane. Jen vás nesmí zaskočit, že zamilovaným párem je geniální matematik a první turingův stroj (pradědeček vašeho notebooku). Zatímco nutno zdůraznit, že Cumberbatch tragické a jemně sociopatické postavy skutečně umí, od Keiry neuvidíte nic, co jste už 100x neviděli. Rozhodně však doporučuji se nechat pozvat na film o jedné skutečně velmi zvláštní továrně na rádia...

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Pohádkový příběh napovídající, že Scorsese opravdu film včetně jeho začátků miluje. Přesto jsem měl neodbytný pocit, že hlavní poselství tkví v optimistickém pohledu na lidskou povahu, kterou soužení sice občas zmate a ohne, nicméně vždy je v ní jiskřička možnosti udělat něco skutečně Dobrého. Ačkoliv hlavní postava jeden z „otců“ filmového umění Georges Meliés (Ben Kingsley) tvrdí, že v životě není dobrých konců, film se snaží všemožně naznačit, že konec je spíše proces než okamžik. Osobně jsem si tedy film od jednoho z mistrů, kteří umí opravovat rozbité věci, velmi užil.

plakát

Divergence (2014) 

Postapokalyptická pohádka o „vyvolené“, která kráčí za svým osudem. Pozvolna je popisován výcvik i nezbytná love story s dalším vyvolencem. Oproti vycházejícímu Jupiterovi sourozenců Wachovských ale děj alespoň respektuje nezbytné základní motivy takovéhoto příběhu (z loosera hvězdou, zloduch nablízku, mimořádná vůle vyvolence atd.) a díky tomu drží pohromadě. Konec je trochu uspěchaný, jakoby se Burger na poslední chvíli rozhodl, že se něco konečně začne dít. Celkově vizuálně příjemný příběh, který umožňuje dobré/lepší pokračování.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Wachovští evidentně nesnáší návštěvy příbuzných a milují akční sci-fi videohry. Kromě toho se rozhodli splácat „pátý přes devátý“ a s napětím čekali, zda bude tento „dort“ poživatelný. Není!

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Fascinující DiCaprio v sugestivně odpudivém příběhu o jedné z nejhorších podob kapitalismu. Vítejte ve světě, kde všemu vládne dolar, kokain a sex. Filmu se skvěle daří navodit atmosféru chvíle těsně před potopením Titaniku a po shlédnutí vás mohou přepadnout mírně apokalyptické myšlenky. A taky jedna otázka: Jak dlouho trvá vydělat milion dolarů mně?

plakát

Železná srdce (2014) 

Válka jako iniciace do dospělého mužství? Je jen málo horších variant… Film skrze jednoduchý příběh odkazuje hluboko k historkám o společenstvích válečníků, pro které byl život bojem a ničím jiným. Jen kulisy se změnily: tentokrát je to Německo na konci 2.světové války, americký tank a v roli zasvěcovatele Brad Pitt. A je jeho srdce vskutku železné? Podívejte se sami a nenechte se zmást… Jde tu o hrdinství (jak se nám snaží sugerovat závěrečný dialog)? Ale kdepak, to se vtělila hrstka berserků, aby ukázala světu, že naplnit osud je důležitější než dlouhověké bezkrevné vegetování. A máme vůbec na výběr?