Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (23)

plakát

Oko v oblacích (2015) 

Trapná nastavovaná kaše, scénář je prostě katastrofa a to nespasí ani Mirren. Cílená hra na city, v podstatě vydírání a cílené manipulování do určitého úhlu pohledu. Už jsem myslela, že budou volat i uklízečku aby se jí zeptali na její názor. Téma je zajímavé (i když ne nějak novátorské) a dalo by se z něj vytěžit mnohem, mnohem víc. Fakt trapné...

plakát

Dvanáct měsíčků (2012) (TV film) 

Jedna z těch lepších českých pohádek poslední doby (to neznamená, že tam nejsou trapné momenty, kýče atp.). Květulilinka rules!

plakát

Svatba mezi citróny (2012) 

Chtěla jsem dát jednu hvězdu, ale byla šedá - tzn. ty největší propadáky. Tohle není nijak hrozný, takže milosrdný dvě modrý. Jen je to místy kýč a nepřináší to nic nového. Kdybych byla optimista tak si toho nebudu všímat a řeknu, že to mělo dobré herecké obsazení, příběh (žena po absolvování léčby rakoviny, opuštěná po dlouhém manželství, si sama vlastně nemůže zvyknout na život) a bylo to i hezky natočené + pěkné prostředí. Ale já optimista nejsem jak je vidno, takže řeknu, že ta dcera byla ošklivá a obarvená "na Dánku", příběh kýč a Rosamunde Pilcher (teď uvažuju jestli to vlastně není synonymum..?) + ta vila byla hnusná. Addio, farvel!

plakát

Někde jinde (2014) 

Lepší nadprůměr. Chápu, že dlouhé záběry byly v módě, ale tohle je zbytečně umělé. Ze začátku jsem měla pocit, že tam byly náznaky několika stylů jakými by to mohlo být točené, ale nakonec to nebyl ani jeden. Škoda. Jinak mi nevadí, že to nemělo nějaký strhující děj - naopak takovéhle vcelku běžné kousky ze života mi i vyhovují, byl tam i nějaký vtip, ale nic výjimečného to zkrátka není.

plakát

Frances (1982) 

Kill the mother as soon as possible!

plakát

Modré stíny (2016) (seriál) 

Zatím nehodlám hodnotit neb jsem ještě nedokoukala. Ale jak se tady píše - kamera je opravdu sporná i když s přivřenýma očima a dobrou náladou by se v tom dal najít i umělecký záměr, to světlo mi nevadí neb v něm umělecký záměr vidím i bez přivřených očí (ač to trochu vypadá jak projetý insta filtrama), ale ten zvuk je opravdu strašnej! Pro ty co koukají na nějaké novější televizi alespoň doporučuji přepnout z prostorového zvuku.. Co se dá i ocenit je zatím hudba a titulky. Titulky jsou opravdu zajímavé a originální a hudba je zajímavá, k detektivnímu seriálu ne uplně obvyklá a 'soundtrack' Blue Shadows je trochu jako z Mostu. Co je ale jisté je, že si to opravdu nezaslouží těch 38% co to zatím má, protože třeba takový Labytrint byla pěkná trapárna (děj, herecké výkony...) - když každý co 5 minut vrhá dramatický pohled typu (jsem cool, zranitelný, super sexy hero s tajemnou minulostí + určitěvyhrajuminimálnělvadětesevšichnibodnout) tak už vím, že bude zle. Nebo třeba taková Kriminálka Plzeň (nebo jak se to jmenovalo), která se točila v Praze, jmenované pohledy tam též našlyi uplatnění a běh Maruny to dovršil. Tohle je zatím prostě docela slušný, nee?

plakát

Námluvy komtesy Gladioly aneb Přistání ve skleníku (1970) (TV film) 

Je to vlastně strašná blbost, ale to by měla, ne? Je to parodie. Obsazení a hlavně výstižnost zápletky, kterou se vysmívají těm operetním je prostě skvělá. Navíc dneska už se tohle netočí - prostě míň než těch pět nejde.

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

Co dodat, prostě nejlepší (nejenom) česká pohádka. Kromě všech jejích kvalit, které nebudu jmenovat, protože to tady už udělali ostatní, si hlavně všimněte, že na rozdíl od cca 98% všech pohádek - v téhle princezna není unylá, svatá trpitelka, ale má také nějakou osobnost.

plakát

Děsnej doják (2006) odpad!

Kopa nechutností, 'vtipné' za každou cenu. Je to nesmyslná parodie asi tak na 40 filmů najednou. Ten nejodpornější fekální a buranský humor v jednom balení. A pozor dámy a pánové! Oni natočili ještě přibližně jednu dost podobnou mistrovskou práci v oboru shazování lidstva dolů z potravního řetězce a vůbec všech dalších řetězců a žebříčků (Děsnej biják)! Tak si tu pomalou sebevraždu vlastní sebeúcty užijte!

plakát

Černý rytíř (2001) 

Prostě úplně obyčejná, ničím výjimečná nebo zajímavá komedie. Prostě nuuuudaaaa až u toho budete mít puštěný rádio a mýt nádobí. Beru to jako nutnou výplň filmového výběru, protože kdyby všechny filmy byly dobré, tak by taky byly nudné a hlavně by se o nich nedalo říct, že jsou dobré. Tohle je prostě pouhá výplň díky, které můžete říct o jiných filmech, že v porovnání s tímhle je to trhák!