Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (270)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celý film sa vlečie jak rýchlostný závod slimákov. Anglo-americká vojna je dnes už len počítačová hra, je to totálna nuda, ale tento politický thriller je o to horší, že prináša morálnu dilemu, ktorá je totálne nepochopiteľná. Takže doteraz spojenci prinášali demokraciu do islamského sveta bombardovaním nemocníc, škôl a rôznych civilných objektov, samozrejme NECHTIAC, a náhle keď môžu zlikvidovať tri teroristické špiny, tak váhajú kvôli jednej civilnej osobe. Vymyslené a nedôveryhodné. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý protiteroristický film, zřejmě je tak jiný proto, že je britský. Helen Mirren se své postavy zmocnila dokonale, jak jsem u ní zvyklý, stejně tak byli výborní i Alan Rickman a Jeremy Northham a příběh samotný mě opravdu bavil. Přehazování politické zodpovědnosti mezi ministry bylo natočeno tak dobře, že jsem si chvíli myslel,že se děj odehrává u nás. Naprosto nejlepší na celém filmu byla absence hektolitrů patosu, které by na mě byly vykydány,pokud by šlo o film v americké produkci. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Včera som si náhodne pozrel druhú časť filmu, zaujala ma, a tak som si dnes plánovane pozrel prvú časť. Aj keď filmy tohto typu nejako zvlášť neobľubujem, tento bodol do osieho hniezda. Ľudia z dedinského prostredia dobre vedia, o koľko je ťažšie zabiť domáce zviera na prípravu jedla, ak mu predtým dali meno. Vojaci rovnako dobre vedia, o koľko ľahšie je stlačiť gombík a zabiť niekoho v diaľke, než použiť zbraň zoči voči. A úplne najlepšia je úloha právnikov a politikov. Tí by všetko chceli riešiť, ako v Němcovej rozprávke O chytré horákyni, ktorú som si v detstve často púšťal z bakelitovej platne. Teda ani vo dne, ani v noci, ani pešo, ani na voze, ani nahá, ani oblečená. A hlavne zbaviť sa akejkoľvek zodpovednosti. Jediný z nich, ktorý zaujal racionálny postoj bol minister zahraničných vecí USA. Vojenské operácie musia vykonávať vojaci podľa vojenských pravidiel bez zasahovania politikov. Politický dohľad nad armádou sa má vykonávať iba na parlamentnej a vládnej úrovni, nie na operačnej a taktickej. Oko v oblakoch považujem za mimoriadny film, ktorý spočiatku ani tak nevyzeral. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"V obydlené zóně jsou teroristé." "Jsou tam také lidé, co nejsou teroristé!" "Prověřte to!" "Se 100% jistotou tam všechny osoby nejsou teroristé, kvůli předejití větším ztrátám na životech civilistů je nutné okamžitě zahájit akci!" "Ověřte, jestli sud narvaný střelným prachem po zasažení hořlavinou vybuchne a zda nahodile letící úlomky stavby mohou někoho poranit!" - skrytě mimo mikrofon: "To by blbej neřek, debile." Do mikrofonu: "Ano pane, potvrzeno, střelný prach v kontaktu s hořlavinou exploduje a nahodile letící úlomky mohou někoho náhodně zranit či usmrtit." "Ověřte, že se v okolí nacházejí civilní osoby a žádejte o vyjádření kolegy z U.S.A., Marsu a Alfy Centauri." Mimo mikrofon: "Ověřoval jsem to před půl minutou, na Marsu řeší jen to, že zodpovědnost poneseme beztak my a na Alfě Centauri je jim to šumák." Oficiální hlášení: "Provedu! Ověřeno! Osoby se nacházejí, ze všech koutů planet a galaxií máme souhlas k akci." Strašně důležitá ženská kérující do všeho k veliteli akce: "Už ani mě nenapadá, co čeho bych ještě tupě vrtala, ale pokud to dopadne špatně, budu pohoršená. Špatně je, i kdyby si tam někdo zlomil nehet." Velitel akce: "Zahajte útok!" Nahodile letící úlomky nahodile nacházely cíle. Strašně důležitá ženská byla na koni, jak tak strašně důležité osoby bývají. Já jsem si pobrečela a Oko v oblacích už nikdy nechci vidět znovu, raději se budu nadále držet těch přiblblých romantických komedií, kde malé holčičky hrají roli katalyzátorů či brzd nových vztahů osamělých rodičů a nikoli hybatele či brzdy politických a vojenských rozhodnutí. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Měl jsem nervy a obrovskou chuť ty politiky seřezat na ,,valnou,, hromadu. Můžeme zabít holčičku a nebo oni můžou zabít 80 lidí, včetně holčiček, je jednoduchá rovnice. Jestli to nějaký politik, nebo právník nedokáže pochopit, nebo se bojí o ohrožení kariéry, není o moc lepší než ti co ty zvěrstva dělají. Rozhodli zastupovat občany a tímhle přístupem občany ohrožují. Druhou věcí ovšem je, to neustálé montování se do problémů těhle muslimských zemí. Čím větší vojenská angažovanost, tím je to horší. P.S 1 Hezké záběry dronů a z dronů. (spoliler ) P.S 2 Ani náhodou by střela Hellfire nezničila vedlejším účinkem betonovou 40 cm silnou zeď, vzdálenou řadu metrů od domu. http://www.military.cz/usa/air/in_service/weapons/ag_missiles/agm_114/agm_114.htm ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Keď sa ho na projekcii tohto filmu spýtali na prácu s Alanom Rickmanom v poslednej filmovej úlohe herca, režisér Gavin Hood prezradil, že Rickman zostal na natáčaní tri alebo štyri dni po natáčaní už zabalený, len aby sa zúčastnil na slávnostnej párty a individuálne poďakoval filmovému štábu za jeho prácu. (Arsenal83)
  • Keďže Juhoafrický úrad pre civilné letectvo neudelil filmárom povolenie na lietanie so skutočnými dronmi vo vzdušnom priestore krajiny kvôli produkcii, použili na zobrazenie dronov vizuálne efekty. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama