Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (731)

plakát

ABBA: Vítěz bere všechno (1999) 

ABBA byla, je a bude fenoménem. A tento dokument nás nádherně vzal nejen do zákulisí jejich koncertů, ale také do zákulisí jejich životů.

plakát

Absolon (2003) 

Slabé - špatný příběh, herecké výkony. Ani hudba mě místy do toho filmu neseděla. A na to, že to nazývají akčním filmem, tak té akce tam zas tolik nebylo. A akční scénky vypadaly příšerně.

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Teda bylo to sladký jak cumel, ale mě se to prostě líbilo... asi nějaký emocionální výkyv nebo fakt nevím. Chvilku jsem se do toho filmu úplně vcítil. Reese a Mark tvořili nádhernou dvojici, kterým to asi každý divák již od začátku přál.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Mě teda tento mix komedie a dramatu moc nesedl. Ale jak psal Tsunami_X - čeští filmaři se se svými kousky mohou jít zahrabat. Tohle mělo alespoň šťávu. A takto psychologicky komplikované postavy už jsem ve filmu dlouho neviděl.

plakát

Aeon Flux (2005) 

Trošku nerozumím tomu hodnocení tady. Náhodou si myslím, že Aeon Flux je velmi zajímavý a v roce 2005 taky originální příběh. Graficky je tento kousek velmi lákavý. Nejde jenom o vymyšlený svět, který je velmi impozantní. Ale také o to, že vymyslely celou kulturu, stavby, interiéry, exteriéry - prostě pecka. Dále Charlize Theron je nádherná herečka, která tomu nasazuje korunku. A příběh byl i docela smysluplný. Na to, že film nemá žádně známé tváře v obsazení, tak se to dost povedlo. A bylo tu i dost vtipných a originálních nápadů - kuličky reagující na hvízdání, zahrada s nástrahami či implantáty (místo nohou ruce).

plakát

Aféra Thomase Crowna (1999) 

Pierce Brosnan mi přijde jako taková 2. největší mužská ikona hned po Georgi Clooneymu. A s Rene Russo tu tvořili až takový dokonalý symbolický pár. Konec filmu byla část, která se mi líbila nejvíce. Jinak mi to celkově přišlo zbytečně zdlouhavé. Kdyby měl film rychlejší tempo a spád, rozhodně bych hvězdičku (možná i 2) přidal.

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

I když nic neví, vlastně ví všechno. Akční filmy jsou jedním z mých oblíbených žánrů a tady tenhle měl parádní dějový spád, byl nabitý akcí a ano, byl tu i zárodek toho vztahu. Je to první snímek, kde jsem si Matta Damona všiml jako skvělého herce, i když už jsem s ním nějaký ten film viděl. Film je k tomu výborně logický a vše do sebe skvěle zapadá. Jojo, ne každý pátek uvidíte Agenta bez minulosti pobíhajícího po Praze.

plakát

Aimee a Jaguár (1999) 

Tohle bylo něco kouzelné. Láska vzniká v každé době a v každé formě. A vztah 2 žen v období 2. světové války (k tomu, když jedna z nich byla Židovka) je zajímavý už sám o sobě. K tomu ještě charaktery postav byly dost extravagantní. Prostředí lesbických kamarádek na mne působil strašně pohodově. Jediné, co mi trošku vadilo bylo scény mimo Berlín. Myslím si, že v tu dobu nebylo možné se tak lehce dostat do volné přírody. Jinak by mohli Židi klidně utéct.

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Začal bych asi tím, že tyto staré doby Řecka a Říma mám strašně rád a proto se mi už jen téma filmu líbilo. Dále bych chtěl vyzdvihnout skvělé herecké obsazení - Angelina Jolie, Colin Farrell nebo Jared Leto. Všechny bitvy byly vizuálně nádherné. A nejvíce ta poslední. Třeba když tomu slonu usekli nos - vážně zajímavý okamžik. Film poukazuje i na to, jak byli staří Římané a Řekové vyspělé národy. To se ukazuje i v "milostném trojúhelníku" nebo jak to nazvat. Film má určitě co nabídnout. Stojí za to se na něj podívat a strávit u toho ty 2 a půl hodiny.

plakát

Alias Grace (2017) (seriál) 

Margaret Atwood napsala hodně zajímavou knihu a seriálové provedení mě hodně bavilo. Musím vyzdvihnout hereké obsazení, protože již od prvního dílu jsem se zamiloval do hlavní postavy a hlavně jejího hlasu, který mi z nějakého důvodu přišel velmi uklidňující. I herecké výkony byly super (třeba Nancy alias Anna Paquin mě velmi bavila).