Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Krimi

Obsahy (7)

Příběh jedné z nich

Příběh jedné z nich (1943)

Posádka britské ponorky je povolána ke speciálnímu úkolu, kterým je potopit německou bitevní loď Brandenburg, a to v silně bráněném Baltu.

Život pro Ruth

Život pro Ruth (1962)

Příběh nábožensky založeného muže, který svým fanatickým zápalem pro víru obětuje život své dcery, když pro ni odmítne transfuzi krve, která by ji zachránila život.

Rodná země

Rodná země (1942)

Film je směsicí dramatizací a archivních záběrů o boji odborářů ve třicátých letech dvacátého století za svoje pracovní požadavky, a to i za cenu bití či ztráty svých životů, vyvolaných z řad korporacemi najatých násilníků nebo přímo policistů. Příběh vyzdvihuje základní listinu práv a svobod a boj za její naplnění.

Král sportu

Král sportu (1937)

Veselé příhody sportovního fanouška všestranného sportovce.

Diamantoví žoldnéři

Diamantoví žoldnéři (1976)

Pětičlenný tým profesionálů vedený Mikem Bradleym (Peter Fonda) chce provést loupež v diamantovém dole. V cestě jim ovšem stojí nejen Harry Webb (Telly Savalas), šéf bezpečnosti, která má na starosti ochranu objektu, ale také nemilosrdná poušť.

Předurčena k vraždě

Předurčena k vraždě (1988) (TV film)

Při běhání v Central Parku v New Yorku se bohatá vdova Elena (Stefanie Powers) setká s Erikem (Hunt Block). I když je o 10 let mladší, zamiluje se do něho a krátce nato se vezmou. Brzy zjistí, že Erik má dlouholetý poměr s její tajemnicí Claire (Debrah Farentino). Elena má podezření, že ji chtějí připravit o peníze a její instinkt je bohužel správný.

Orion: The Man Who Would Be King

Orion: The Man Who Would Be King (2015)

Tragický příběh o životě amerického rock n rollového zpěváka Jimmyho Ellise, který po smrti Elvise v roce 1977 vydal několik alb se společností Sun pod pseudonymem Orion. Na obalu byl focen s maskou a jeho hlas zněl jako Elvis. U amerického publika zaznamenal úspěch. Vznikla konspirační teorie, že se Elvis vrátil. Ellis se přiznal v roce 1983 a tím jeho hvězda značně uvadla. V roce 1987 byl při loupežném přepadení postřelen. Posléze v roce 1998 jej přepadl a zavraždil Jeffrey Lee.

Reklama