Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (30)

plakát

Jackie Brown (1997) 

Film byl super ale trochu mi zde chyběla nějaká akce, kterou od Tarantina očekávám. Možná jsem ale jen moc zhýčkaný Djangem, Kill Billem a podobnými novějšími počiny. Určitě je potřeba vyzdvyhnout obsazení. Všichni hráli skvěle a měli skvělé hlášky. Co víc říct, prostě Tarantino, více asi dodávat netřeba.

plakát

Ztraceni v Mnichově (2015) 

Naprosto mě překvapila scenáristická nápaditost tohoto filmu. Jsem moc rád, že po dlouhé době u nás vznikl film, který můžu s klidným svědomím doporučit. Bohužel nás v kině bylo všehovšudy jen 8.

plakát

Telefonní budka (2002) 

To, jak tento film dokáže vystavět drama na metru čtverečním je opravdu úžasné! Klobouk dolů. Ocenit se musí i výkon Colina Farrrella, jeho nervozitu jsem prožíval tak, jak jí u správného filmu prožívat chci. Myslím si, že není co víc říct. Pokud nevěříte, že se dá natočit film na prostoru o velikosti telefonní budky, tento snímek vás vyvede z velkého omylu.

plakát

Pozemšťan (2007) 

Na tento film jsem se chtěl podívat hlavně kvůli té myšlence a myšlenka nezklamala. Příběh mě vtáhnul a donutil mě přemýšlet a to mám rád! Ani minutu filmu jsem se nenudil, naopak jsem se suprově bavil. K páté hvězdě mu chybí jen lepší zpracování (lepší herci, kamera atd.).

plakát

Odebrat z přátel (2014) 

Nejsem velký fanoušek horroru ale tento jsem chtěl vidět kvůli jeho originálnímu (teď jsem četl komentáře a ukázalo se, že nakonec až tak originální nakonec není) zpracování. A zpracování se mi líbilo! Nenudil jsem se ani chvilku a byla příjemná změna podívat se na tak jiný film. Pravda je, že jsem byl párkrát napjatý a lekl jsem se ale to je celé... určitě nebudu spát za světla s basebolkou v ruce což by horrorovím fanouškům asi vadilo ale mě ne. Já jsem se prostě necelou hodinu a půl bavil. Nakonec je tu i něco, o čem může divák přemýšlet, protože film vcelku pěkně odráží krutost mládeže. Kdyby to byl desátý film v tomhle pojetí tak dám tak 2-3 hvězdy ale toto je alespoň pro mě premiéra a tak dávám 4* ikdyž ne čisté.

plakát

127 hodin (2010) 

TOTO SE OPRAVDU STALO. Pokud by první věta nebyla pravdivá, tak by 127 hodin pro mě nebylo nic zajímavého. Flashbacky/vize mi přišli jako zbytečné natahování a klidně by mi stačila ořezaná verze kde by se s nimi šetřilo a film měl kratší stopáž. !SPOILER! Nejvíce musím ocenit scénu s řezáním ruky, opravdu jsem zatínal zuby a potili se mi ruce. Skvěle zvládnuté.!KONEC SPOILERU! Zkrátka film, který je super vidět ale stačí to jednou.

plakát

Odpor (2008) 

Správně drsné, správně odstrašující. Je dobře, že se pořád točí filmy s tématikou židů za druhé světové. Bohužel ale tento film nepřináší nic jiného než zajímavý příběh, který se opravdu stal. Z filmařského hlediska nic nového ani převratného, lehký nadprůměr = 3*.

plakát

Rivalové (2013) 

Úžasný příběh, který je navíc skutečný! Niki Lauda perfektně zahrán i s přízvukem a se vším všudy, Daniel Brühl mu byl i dost podobný. Nejvíce mě uchvátili záběry z posledního závodu sezony v Japonsku za deště (pokud tedy nepočítám již zmíněný příběh atd.), ty byli prostě "jaw dropping". Film jsem pouštěl i některým členům rodiny s něžnějším pohlavím, kterým jsou závody a formule uplně fuk a i přesto je nadchl... toto je právě věc, pro kterou si film nejvíce cením. To, že se film, který je čistě o formulích a jejich pilotech líbí i lidem, kteří o formulích nic nevědí je prostě známka dobře natočeného filmu. Dávám zasloužených 5*!

plakát

TACHO (2010) 

Tento film je zajímavý hlavně prostředím, ve kterém se odehrává. Párkrát jsem se i dobře zasmál ale tam to asi končí. Zápletka filmu mi přišla dost nereálná s logickými trhlinami. Prostě takový průměr -> 3*.

plakát

Zachraňte vojína Ryana (1998) 

Hodně silný zážitek. Počáteční scéna s vyloděním je dle mého vrchol filmařského umění, opravdu jsem až cítil jak okolo mě lítají kulky. Celkově celý film působí dosti "nebezpečně" ... dokázal jsem se dokonale vžít do situací, kdy nemůžete vystrčit ani centimetr těla ven z úkrytu, a také tu úlevu když už bylo po všem. Emotivní, uvěřitelné, naturalistické, surové. Dávám plný počet hvězd.