Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Zbožnuju Quentina a zbožňuju Pulp Fiction natolik, že je pro mě opravdu těžké tento film hodnotit. Řeknu jen to, že pokud jste film ještě neviděli tak musíte a pokud se vám film nelíbí, tak se na něj podívejte znovu a pak ještě jednou než ho pochopíte. Nejde hodnotit jinak než 5*!

Sedm

Sedm (1995)

Geniální detektivka! Mám strašně rád když motiv vraha je opravdu dobře promyšlený a to zde je (řadím ho na druhé místo hned po motivu Jigsawa)! Musím ocenit hlavně atmosféru, lokace a kameru, tyto složky se mi líbili na filmu asi nejvíce (samozřejmě hned po již zmíněném motivu). !SPOILER! Závěrečná scéna s dodávkou a krabicí byla opravdu něco, celou dobu jsem skoro nedýchal a byl opravdu napjatý. Myslím si že nikdo nemohl předpokládat jak se Mills zachová. Zároveň mi hlavou běhalo co bych dělal v jeho situaci já a v této chvíli mě film opravdu vtáhl do detektivova těla. Za tuto závěrečnou část filmu opravdu film obdivuji. !KONEC SPOILERU! Pokud máte rádi detektivky tak tento film musíte vidět a pokud je rádi nemáte, tak se na tento film podívejte a myslím si že je začnete mít rádi! Dávám opravdu zasloužených 5*.

Dvanáct rozhněvaných mužů

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957)

Drama z roku 57 odehrávající se v jedné místnosti. Popravdě jsem se vcelku bál, že toto mě hodinu a půl bavit nebude, nicméně opak je pravdou. !SPOILERY! Na tomto filmu se mi nejvíce líbilo, že moje myšlenky byly naprosto stejné, jako těch 11ti mužů co na začátku hlasovali pro vinen. Důkazy byli jasné a nechápal jsem, proč někdo hlasuje nevinen, postupem času, jak se vyvracely jednotlivé důkazy jsem o vině začal důvodně pochybovat a ke konci jsem už byl přesvědčen, že na základě poskytnutých informací bych nikoho na smrt neposlal. !KONEC SPOILERŮ! Film podle mého nejde hodnotit jinak než 5*, herecké výkony byli super a příběh také, marně hledám za co tu hvězdu ubrat.

Cesta

Cesta (2009)

Postapokalyptický film o putování otce se synem... Tento popis příběhu film sice shrnuje víceméně tak, jak doopravdy je, ale zde jde o něco jiného. I cesta může být cílem a to podle mého vystihuje tento film dokonale. Na tomto filmu se mi totiž nejvíce líbí jednotlivé detaily a scény které v člověku vytváří neskutečný pocit úzkosti a opravdu se při sledování tohoto filmu vžívá do situací našich hrdinů. Nakonec vlastně vůbec nevadí, že film nemá kdoví jaký příběh, protože vás prostě dostane a vy budete děkovat bohu pokaždé, když si budete otvírat plechovku limonády, nebo vám poteče teplá voda ve sprše. Za mě je Cesta filmem, který nejlépe vystihuje atmosféru postapokalyptického světa.

Saw: Hra o přežití

Saw: Hra o přežití (2004)

Podle mého geniální thriller! Scéna v Adamově bytě a nápad s bleskem je nejnapínavějším okamžikem u kterého ani nedýcháte a konec vám vyrazí dech totálně. Podle mého dokonale vymyšlený scénář, kde se divák až na konci dozvídá celou pravdu. To mám rád! 5* podle mého zasloužených.

Osvícení

Osvícení (1980)

Horor u kterého se nebojíte, ale přesto vás děsí. U tohoto Kubrickova díla, se mi nejvíce líbí ta vypjatost. Nejde tu o nějaké lekačky ale o nervozitu. Úžasná hudba Wendy Carlos dělá s divákem něco neskutečného a během filmu ho tak vynervuje, že si na konci opravdu oddechne. Kamera to samé, kompozice jsou přesně dělané tak, aby při depresivních scénách působili na oko nepříjemně (např. scéna u psacího stolu: perfektně symetrická středová kompozice narušená lehce vlevo sedícím Jackem (Jack Nicholson)). Také určitě stojí za zmínku herecký výkon Shelley Duvall a o výkonu Jacka Nicholsna myslím svědčí již jeho jméno, perfektní.