Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (266)

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

No ... Shodou okolností jsem se před tím díval na Meg 2 the trench. Efektově i příběhově dost podobně o ničem. Pocity z toho stejné, podívat se a zapomenout. Chyběl mi Indiho humor a šme ale co taky chtít po důchodci nad hrobem. Nuda, nuda a nuda.

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Luxusní animak, který se může směle téměř rovnat Arcane. Ale sledoval jsem to na mobilu a asi to nebylo nejrozumnější protože jsem si musel dávat pauzy z toho blikání a rychlosti atd atd. Na TV či podobně to snad taková zabiracka není ale škoda no. Hodně informací,.akce, atd atd. Hodně zajímavé

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Ty brďo tak jsem se tomu dlouho bránil protože Marvel pro mě je už pěkných pár roků hrozné hovno ale byl jsem mile překvapený. 5* bych tomu nedal ale fakt moc příjemný film, krásně vyvážený a bylo to konečně o něčem jiném než všechny ostatní filmy, které jsou na jedno brdo.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Dal bych tomu spíš teda jen 3* nebýt těch krásných záběrů a kulis. Začátek v hotelu a první vyvražďovačka bylo docela zklamání a bylo mi jasné, že to bude už asi jen znovu na jedno brdo. Následný Berlín a Francie to bylo ale nádherné oživení, nemluvě o bitvě na schodech kde mě dokázali dvakrát po sobě pěkně naštvat. Ale už to bylo hodně velké scifi, jak téměř neomezené zásobníky, pády z výšek co by zabilo i Spidermana (nemluvě o silné znatelnosti magických ručiček efektových inženýrů). Já vím, že takové velké pády nejsou nic snadného ale když už tam bylo tolik kaskadérskych kousků šlo by zvládnout i tohle. Ale na druhou stranu možná už se to ani dělat fyzicky nesmí čert ví. Nu takže tu máme nezničitelného a nesmrtelného Wicka, neprůstřelný oblek pohlcující kinetickou energii jak nic a docela nešikovné nájemné zabijáky. Děkuji aspoň za pár oživení díky pejskovi, zajímavým hercům a krásný kýčovitý starodávný souboj na závěr.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Třetí hvězdu jsem dal opravdu jen za vizuální zážitek jinak jsou to zbytečné tři hodiny vašeho času. Spoiler!! Nezajímavý příběh o tom jak reinkarnovane pako nahání druhé pako, které má totálně hloupé děckopaka. V příštím díle asi utečou do podzemního světa kde se zase bude opakovat stejná honička a pak mě napadá už jen nějaký vzdušný zámek. Myslím, že se to dalo odbouchat za hodinku a půl protože se tam stejně nedělo nic zajímavého. Jestli čekáte od vodního světa nějaké další aspoň nové prostředí a zvirata tak jsou tam asi tři, jedno umí létat i pod vodou, druhé jen pod vodou a třetí je pěkně nasrany kytovec, kterému jeho super extra mozek lepší než lidský až k závěru řekne, že vlastně je schopný rozjebat obří kocabku s enemakama až v závěru na tři jeby...

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Člověka vždycky takový druh filmu kvalitně uspokojí na dlouhou dobu, že pak s radostí obejme nějakého heterosexuálního normálního člověka co nerad chodí na sluníčko či trpí chudokrevností.  Ještě, že takový emancipo-homo-etniko filmy nejsou častěji nebo by mi samou radostí vyskočily oči do krbových kamen.  Jde to rok od roku do větších a větších hlubin, snad jediné pozitivum na tom vidim, že jsem za Marvel a DC filmy už nějakou dobu nezaplatil ani korunu...

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Docela mě zaujal ten hype co se udál kolem tohoto seriálu tak jsem se na něho tedy podíval taky.  Je fakt, že mě teda na zadek neposadil. Možná už jsem na takové teenage věci starý ve 34letech takže třeba to je ten problém. Ortega je fajn, dala tomu ve svých 20letech víc než bych čekal. Vedlejší postavy jako Edit a Bianca mě zaujaly velmi, Edit tomu fakt pomáhala a Bianca je tady neskutečná kočka. Známé tváře potěšili a nyní již "paní Ricci " ta pro nás co na Adamsových vyrostli prostě super. Nad zápletkou jsem nijak nepřemýšlel takže mě nakonec hlavní zaporaci i překvapili. 8 dílů je tak akorát, protože tak v půlce už mě stále stejné sarkasticko- masochistické řeči Wednesday nějak nebavili.  O rodině Wednesday není moc co říct, Zeta Jones nemá tu grácii, na kterou jsem byl zvyklý a Gomez je tragédie přestože proti Guzmanovi nic nemám, ale nemá žádnou úroveň, takový podpantoflak. Pugsley jako by tam ani nebyl. Snad další série jim dá více prostoru a ještě nás překvapí.

plakát

Black Adam (2022) 

Aaale to je mi zase hodnocení od některých lidí. Ale jo za mě jede DC ve stejných šlépějích jako Marvel. Vizual už je tak působivý, že je pro nás samozřejmostí takže už nás nepřekvapí. Vtipné hlášky je taková normálka to už prostě ke tomuto druhu filmu asi patří.  Osobně mám vždy rád tyto antihrdiny, kteří se nebojí zabíjení a neřeší, že zabije týpka co je sice na blbé straně ale třeba se jen snaží uživit rodinu protože ho jako ex vojáka s postrau syndromem nikdo nechce zaměstnat. Zabíjení mám rád, je ho tu hodně a kolikrát lítají i končetiny a kusy. Za mě plus. Superman by z toho měl asi výčitky tak na tři filmy. Dwayne je oblíbený herec, když moc nemluví tak mu to sedí protože nějakému vyprávění neumí moc dát rozměr. Za mě ok, sedlo mu to.  Nic od toho nečekejte, je to fajn jednohubka a komu už lezou tyto filmy krkem zvládne to a zapomene jako já.  Hvězdičku navíc dávám za neotravovani s LGBT skupinou, menšinama apod. Možná tam byly, ale asi tak aby se vlk nažral a koza zůstala celá. No a velké plus za neokoukane herce, kde u marvelu vidíme pořád ty samé držky.

plakát

Mistrovská úroveň (2020) 

Docela mě udivuje takové dobré hodnocení, dal bych tomu tak kolem 60%, časová smyčka je docela ohrané téma a vlastně pokaždé funguje naprosto stejně. Smůla těch prvních 40 minut kdy se naprosto nic neděje. Pamatuji si ještě Jack O'Neill jak byl ve Star Gate ve smyčce a délka jednoho dílu by na tento film úplně stačila. Navíc resetu mi přišlo hrozně málo na to co se všechno měl naučit např mistrovské ovládání meče by trvalo asi o dost déle než ve filmu. Dal bych tomu normálně 2* ale některé scény a hlášky (cítím muffiny atd) to bylo něco tak svěžího a vtipného jako v prvním Deadpoolovi. Trochu lépe to vyvážit, nenechat tam takové dlouhé okna ničeho a bylo by to hodně fajn.

plakát

Uncharted (2022) 

Hru znám pouze z gameplay a nikdy jsem ji nehrál. Očividně je to Tomb Rider akorát s chlapem. Pokud bych měl porovnat filmy tak ano podobný námět, podobné nadlidské výkony hlavních postav (ten pád z letadla byl vážně protažený za vlasy ale ok je to hra) a bohužel zelené plátno je tam teda až křiklavě moc vidět. Asi šetřili to se dá pochopit. Tomík jako vždy nezklamal, naprostý nevyzrálý chlapec co nemá kus herectví v sobě ale vydělává peníze takže ho asi teď budou cpat všude :-)