Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (584)

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že miluju dobrodružné filmy ve stylu Indiana Jonese, Mumie nebo Lovců pokladu. No a nejblíže měla k tomuhle žánru na poli videoher (kromě Tomb Raideru) série Uncharted, od studia Naughty Dog – v těhle epických dobrodružných výpravách sledujeme sympatickýho dobrodruha Nathana Drakea, kterýho doprovází jeho prošedivělý mentor Sully. Nezní to moc originálně, ale překvapivě to funguje a žádný díl není vyloženě špatný (za mě osobně mám nejradši dvojku Among Thieves). Filmová adaptace si bere premisu převážně ze čtvtýho dílu a rovnou řeknu, že ani tenhle film neprolomil filmový prokletí videoherních adaptací Ano, sice tu máme taky nějaký akční sekvence, ale všechny jsou neskutečně sestříhaný a hrozně digitální, že vás to úplně vytrhne z děje a o hlavní postavy nemáte vůbec strach. Škoda, že se tvůrci neinspirovali třeba posledníma filmama ze série Mission Impossible, kde při akčních scénás s Tomem Cruisem napětím ani nedejcháte. No ale úspěšnost her ani filmů nezaručí dobře provedený akční scény, ale postavy a vztah kterej si k nim během sledování vytvoříte. NO a to je za mě úplně největší kámen úrazu tohohle filmu. Já osobně mám Toma Hollanda rád, ale na roli Nathana Drakea se vůbec nehodí a neříkejte mi, že jsem jedinej, kdo v něm i v tohle filmu pořád viděl Petera Parkera, jen bez kostýmu Spider-Mana. Já mu prostě toho dobrodruha nevěřil. Pak je tu postava Chloe Frazer ze druhýho dílů, ze který udělali tvůrci tak generickou postavu, že i můj pes Miloš má zajímavější osobnost. No ale nejhorší casting na plný čáře vyhrává postava Sullyho, kterýho kdo ví proč zvtárnil Mark Wahlberg, kterej hraje úplně stejnou postavu jako v Transformers filmech nebo Pain and Gain, kdy teda namísto moudrýho mentora dostaneme arogantního debílka, ale nebojte, filmaři mysleli i na videoherní fanoušky, takže mu do post-credit scény dali jeho ikonickej knírek, takže je vše odpuštěno. No ale nejsmutnější na tom všem je, že levnej fan-made kraťas na YouTube s Nathanem Fillionem má 100x blíž k videohernímu Uncharted než několikamilionová americká produkce. Tak snad to vyjde příště. 6/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z průměrných zpracování úspěšné videoherní série. Uncharted je ideální materiál pro film, jelikož už jeho videoherní předloha byla takovým interaktivním filmem. Stačilo, tak relativně málo k tomu, aby vznikl opravdu dobrý film. To se bohužel nestalo a přestože se nejedná o průser, vzhledem k tomu co předloha nabízí, je to velká slabota s nesympatickými hrdiny a jednou slušnou akční scénou. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zábavné a akční dobrodrůžo na jedno podívání. Není dobré to brát moc vážně, protože film se očividně nesnaží o realistické vyznění. A podle toho to vypadá - místy to postrádá smysl, místy je to lehce trapné klišé. Wahlberg mi moc sympatický nebyl, ale Tom Holland to táhl dobře, přestože i jeho role je dost předvídatelná a typově přesně taková, v jaké si Hollanda představíme. Škoda, že ta "bratrská" linka (o hledání jeho ztraceného bratra) nebyla trochu zajímavější a třeba i mysterióznější. Zpětně si říkám, že to všechno nějak vyšumělo do ztracena. Ale jak říkám, jako akční jednorázovka ve stylu Indiana Jonese to funguje. Nic víc od toho nečekejte. ~(3,2)~ ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $120miliónov║ Tržby USA $148,648,820║ Tržby Celosvetovo $407,141,258▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,684,685║ Tržby za predaj DVD v USA $4,047,533║ Strašne tuctová zívačka, v kine by som na tom zaspal. Ruben Fleischer zas a opäť potvrdil, že je režisér bez nápadu. Tom Holland je v danej úlohe zle vybraný, nevýrazné chlapča na mužskú úlohu. Tváriť sa len na oko drsne asi moc nestačí. /40%/ ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

K Uncharted se musím nějaký ten týden po projekci vrátit, prostě mi to nedá. Ač jsem si zcela vědom toho, že ten film není žádný zázrak a chápu zklamané reakce mého okolí, já jsem se prostě bavil. Nečekal jsem nic převratného, ale i přes plejádu nejrůznějších logických lapsů jsem dostal výborný popkorn, který mě na dvě hodinky adekvátně zabavil. Možná ten pozitivní zážitek umocnil i utahaný a nudný Moonfall, který jsem viděl pár dní předtím nebo fakt, že s herní předlohou se teprve seznamuji. Doufejme, že se příště tvůrci poučí ze svých chyb a přinesou i něco více než „zábavný blockbuster". ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu lze zaslechnout původní hudební motiv Craiga Fergusona z herní série „Uncharted“. Skladatel Ramin Djawadi tak stejně jako v případě Warcraftu (2016) dodržel motivy z předlohy, které jsou hráčům důvěrně známé. (radik92)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama