Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (326)

plakát

Srbský film (2010) 

Naprostý vrchol nechutnosti. Opravdu pro silné povahy. Oceňuji odvahu tohle natočit. O tomhle filmu se nedá říct že je dokonalý, skvěle natočený. Kladně hodnotím to, co dokáže film s divákem udělat. Nehodnotím nápad, originalitu, příběh. Hodnotím to, jak mě film mě srazil na kolena...

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Moc pěkný film. Opravdu mě překvapil výkon DiCapria, už takhle mladý byl opravdu talent. Johnny Depp hrál taktéž dobře, od toho se to tak nějak dá čekat. Ale ten DiCaprio... ten DiCaprio... :-)

plakát

Počátek (2010) 

Výtečně promyšlený a originální film. DiCapria mám čím dál víc v oblibě. Nolan je génius....

plakát

Číslo 9 (2009) 

Nuda to nebyla, ale film mě ničím nedostal. Atmosféra byla docela zajímavá, ale jinak to bylo takové všelijaké... bez duše.

plakát

Twilight sága: Nový měsíc (2009) 

Tak tento díl byl v podstatě o ničem. Vizuál dobrý, akční sekvence taky o poznání lepší než v díle prvním, akorát příběh? Kde je příběh? Chápu že to není ani začátek ani konec ságy, ale toto? Bella mi připadala jako nějaká EMO holčina, co nemá z ničeho radost, půl roku sedí zavřená v pokoji kvůli zlomenému srdci. Čekal jsem kdy vezme žiletku a přefikne si žíly. Ano, opět pro osoby něžného pohlaví se jedná o film s hezkými herci, pořádnou dávkou romance (i když tady to už hraničí s šílenstvím a posedlostí místo lásky). No, kupodivu jsem se nenudil, příběh ubíhal a tak nějak proběhl a už se nevrátí :-)

plakát

Stmívání (2008) 

Knížku jsem nečetl. Film mě zaujal vizuální podobou, tvůrci použili chladné a šedé filtry, aby navodili jakousi smutnou atmosféru. Když začnu rozebírat dál, najednou mám čistokrevnou romanci trošku stylově zabalenou. Takže logicky tento film bude určen převážně osobám něžnějšího pohlaví, z velké části i díky Robertu Pattinsonovi a jeho pronikavému pohledu. Pro mě je to pouhý romantický film s prvky mystična a lehkého "hororu". A soundtrack mě moc nesedl, při scéně kdy někdo bojuje o život, na pozadí hraje idylické vybrnkávání na akustickou kytaru... No nevadí, zkusím další díl.

plakát

I Love You Phillip Morris (2009) 

Od filmu s Jimem Carreym jsem čekal víc srandy. Nuda to nebyla, ale zkrátka film zůstal někde na půli cesty...

plakát

Seriózní muž (2009) 

Od Coenovic kluků jsem čekal něco trochu většího. Čekal jsem aspoň víc humoru, ale místo toho jsem dostal docela slušně depresivní a smutný film. Ano, film je natočen skvěle, ale zkrátka dějově mi nějak nesedl...

plakát

Zelená zóna (2010) 

Bourneovky se mi líbí. Tohle je něco jako "Bourneovka v Iráku", kde opravdu není čas vydechnout a stále se něco děje. Greengrass odvedl skvělou práci.