Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (197)

plakát

Proces (1962) 

Kafka je někdy po právu označován za Michaela Baye světové literatury, takže mi přijde naprosto logické, že americký štáb nechal Josefa K. nakonec vybouchnout.

plakát

Zajatec 2. avenue (1975) 

Jediné, co bylo na tom filmu alespoň trochu vtipné byly ty krátké dada úryvky z rozhlasového zpravodajství a i ty by třeba na takovém The Onion patřily k slabším kouskům. Film se tak vyznačuje hlavně pitvořícími se herci v hlavních rolích, vykonstruovaným scénářem a "humorem" který pravděpodobně hodně rychle zastaral (pokud byl kdy vůbec k smíchu).

plakát

Slídil (2014) 

Jestli mají lidi něco raději než konzumování infotainmentu, tak je to pohoršování se nad mrchožrouty, kteří se živí jeho tvorbou. Z hlediska scenáristy tedy ideální volba tématu. Jinak má film na jedné straně psychopaty a kritiku médií podobně jako loňská Zmizelá a na druhé straně podivuhodně hypnotickou atmosféru a zajímavě přerývané tempo jako Drive.

plakát

Divoké historky (2014) 

Na jednu stranu mi ta povídková forma přijde jako hrozné plýtvání nápady, na druhou stranu si ale dovedu představit, že by někdo z kterékoliv z těch skvělých povídek dokázal udělat hodně nudný celovečerní film. Takhle nějak v mé hlavě vypadají krátké filmy když mám nutkání napsat do komentářů k nějakému rozvleklému slavnému filmu něco jako "Kdyby se to pořádně prostříhalo, tak z toho mohl být pěkný desetiminutový kraťas"

plakát

Gang de Qin (2010) 

V docela hodně věcech mi to připomnělo filmy československé nové vlny. Rozdíl vidím snad v tom, že v 60. letech ještě nikdo po večerech nehrál Super Maria.

plakát

Nebezpečná posedlost (2008) 

Těch změn ve scénáři oproti Kwakově korejskému originálu v podstatě není tolik. A přesto těch pár změn úplně mění o čem celý ten film vlastně je a dokonce i to, kdo je hlavním hrdinou. Všechno jsou to změny k horšímu, ale 4 hvězdičky bych dal asi i bollywoodské adaptaci, která by končila tím, že si všichni tři zatančí a zazpívají veselou písničku v barevných kostýmech.

plakát

Pari (1995) odpad!

To, že Zooey při rozhovoru s Bessie místo ležení ve vaně jezdil na kole po střeše sem ještě bral. Ale to, jak začal využívat své schopnosti telekineze a hýbat s předměty na dálku mě už vyloženě umrtvilo. A pak tam byl ten chlap ve studni. Když se nad tím zamyslím, tak je asi nejspíš dobře, že v kině Holdena C. nikdy neuvidíme.

plakát

Salinger (2013) 

Hroznej maratón. Ale skvělej. Rozhodně nejzajímavější dokument, jaký jsem kdy viděl. tl;ww verze: Povídky z pozůstalosti budou vycházet mezi léty 2015 - 2020. A ví se, o čem budou.