Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi

Oblíbené seriály (9)

Newsroom

Newsroom (2012)

Nestává se mi často, abych s další sérií hodnocení zvyšoval, nota bene na nejvyšší. Stát se to ale očividně může, a Newsroom si to druhou sérií zasloužil. Americky idealistický je stejně, a ač na stavbu většiny dílů jsem si chvíli zvykal, precizní dialogy a postavy jsou tak nějak ještě preciznější. A konec série mě nechal na rozpacích - na jednu stranu se už těším na třetí sérii, na druhou stranu, ukončení by v téhle chvíli seriálu slušelo. Tak doufám, že třetí série se nebude mít za co stydět.

Zpátky do školy

Zpátky do školy (2009)

Když se objevily ohlasy na první díly Community, zhlédl jsem první díl a nezaujatý jsem seriál odložil. Po letech jsem se vrátil spíš z nouze k dalším dílům…a zamiloval se. Prvotřídní postižené postavy, příjemně lehký, ale ne opatrný humor, nekonečná studnice odkazů, parodií i poct, a mnohaúrovňového metahumoru. I čtvrtá série si přes absenci Dana Harmona zejména díky postavám udržuje vysokou úroveň, ač viditelně pod předchozími sériemi. Kdo ví, co mi u prvního dílu přelétlo přes nos.

Sherlock

Sherlock (2010)

Ááááách! Viděl jsem v poslední době spoustu skvělých filmů, ale už dlouho jsem nebyl u sledování něčeho skutečně nadšen. Až u Sherlocka. Když pominu dobu, všechno je naprosto stejně, jak jsem si to představoval při čtení Doylových knih. U obou hlavních postav dokonce do posledního detailu (chováním, ne vizuálně :)). A pak to přeci nemůže být špatné. Ono je to ve skutečnosti dokonalé. Fakt. ||| Minimálně první díl. Druhý je překvapivě výrazně nižší úrovně. Míň her s postavami, ale především míň logiky na úkor huránáhod, díky kterým vyšetřování postupuje. Třetí úroveň opět trochu vylepšuje, je vlastně skvělý, ale do dokonalosti prvního má daleko.

Dexter

Dexter (2006)

Dexter je takřka bezchybně napsaný seriál. Dexter je dokonalá postava, která krásně ukazuje, že náš život je někdy tak nepochopitelný, že nemáme problém se sžít i s masovým vrahem, který v obyčejném životě tak trochu tápe. Přidejte skvěle napsané i zahrané ostatní postavy, citlivě volenou hudbu a dotaženou řemeslnou stránku. A nakonec - tři série, každá s vašimi oblíbenými postavami, ale přitom každá kompaktní a s mírně jiným vyzněním oproti předchozím, takže každá funguje sama o sobě, ne jako opakování téhož, jako u jiných seriálů. Geniální. Čistých, kompletních pět hvězdiček. S postupujícími sériemi i Dexter ztrácí dech, ale narozdíl od jiných ho ztrácí jen tolik, že je později těch pět hvězdiček ne úplně čistých.