Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (29)

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Stará dobrá akční mlátička co už se dneska moc netočí. Jednoduchý příběh o samotáři který vyškolí bandu rádoby drogových dealerů. Přesně to co člověk potřebuje k večernímu odreagovaní bez zbytečného přemýšlení. Chci spin-off s McGregorem 😍😂👍

plakát

Bod obnovy (2023) 

Mix Minority Reportu a Altered Carbon, s lehce předvídatelnou zápletkou, což ale filmu nijak neškodí. Hlavní hrdinka skvěle vybraná, sázka na neznámou tvář filmu prospívá. České cyberpunkové scifi se povedlo skvěle. Akorát mě bila do očí ta přelepená čtyřková oktávka 🙂. Jinak efekty, hudba, kamera, vše na jedničku. Být to zahraniční snímek, dám tomu 4 hvězdy. Ale, že se tohle povede českému filmu, záměrně přidávám i tu pátou. Sakra, tohle je opravdu český film? Mám radost, že se konečně zase jednou někdo odvažil pustit se do něčeho takového. Držím palce, ať se filmu daří a přijde brzy něco dalšího 🙂

plakát

Reacher - Vítejte v Margrave (2022) (epizoda) 

Po prvním díle jsem dost nadšený. Oldschool seriál u kterého si připadám, jako když jsem před 30 lety koukal jako kluk na odpadlíka s Lorenzo Lamasem :-D Snad to vydrží!

plakát

Samaritán (2022) 

3* za Slye přidávám hvězdu navíc :-)

plakát

Válka zítřka (2021) 

Tak tohle pro mě bylo velké překvapení. Zajímavý začátek, kdy (pokud nekoukáte na trailery) nevíte do čeho se film řítí, vystřídá neskutečná mela. U podobných filmů mám často problém s podobou emzáků, ale tady jsou po dlouhé době opravdu povedení. Wow efekt jim navíc dodává to, že jich tady jsou opravdu miliony. Akce je natočená skvěle. Po kvalitní válečné vřavě sice film ubere na obrátkách a místo klasického stupňování akce až do velkého finále se koná útlum, který hraničí skoro až se změnou žánru, kdy se po pár dojemných záběrech ze sci-fi válečného stane macho akční buddy snímek. Hromadu kulek vystřídají "boje na nože", kde nechybí našlapanej starej dědek a pár drsnejch hlášek. Kašlat na občas slabší scénář. Krásné 4 hvězdy.

plakát

Poslední žoldák (2021) 

Takové Taxi lehce říznuté Zohanem. Vtipné, nenáročné, svižné. Akce ujde, zápletka fajn. Za JCVD dávám o jednu hvězdu navíc :-)

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Četl jsem knížky, hrál jsem hry, původní polský seriál jsem viděl několikrát: Henry Cavil jako Geralt je super. Marigold mi taky sedí. Yennefer po kompletním dokoukání taky parádní. Triss se bohužel zas až tolik nepovedla a i když přehlédnu barvu pleti, tak je i strašně nevýrazná na jednu z hlavních postav. Ořezané povídky se dali předpokládat, do hodiny narvat něco smysluplnějšího by bylo asi nemožné. Souboje na jedničku, vlastně ani nevím, jestli jsem někdy viděl v seriálu lepší choreografii soubojů. Co mě ale hodně tlouklo do očí, byl černý elf, doprovázející Ciri téměř celým seriálem, na něj jsem si nedokázal zvyknout vůbec. Jako fanoušek jsem ale rád, že se po dlouhé době vůbec někdo pokusil Zaklínače zfilmovat. Taky jsme nemuseli dostat vůbec nic. Těším se na další sérii. Za běžných okolností bych dal 4*, po vlně hejtu, převážně od lidí, kteří by to snad ani komentovat neměli (tím nemyslím komentáře na ČSFD), dávám záměrně plný počet. Třeba někomu z nich praskne cévka a bude tahat nohu.