Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (334)

plakát

Our Souls at Night (2017) 

Mnozí zde de facto vyjádřili i můj názor na snímek... Proto svou kritiku zkrátím na následných pár vět: Celý snímek "Naše duše za Noci", drží před kolapsem dva mohutné podpěrné sloupy. A těmi jsou jedni z nejlepších herců současnosti, R. Redford a Jane Fonda... Jako obvykle, co nezvládli scénáristé, oni přetvořili v osobní herecký skvost! .... 40% pouze za oba excelentní herce. A tedy 2 hvězdy.

plakát

A Closer Walk with Thee (2017) odpad!

Nelogičnost, neznalost daného tématu samotnými tvůrci, a činění z diváka bezduchého pitomce s IQ pod hranicí průměrnosti, nikdy neodpouštím! Odpakový koš, a to bez jediného zaváhání!

plakát

Ghost House (2017) odpad!

Bloodyšu, opět jsi shrnul do jedné věty to, co bych zde sama "pitvala" na dva odstavce... Jeden rozdíl zde však přece je. Nelogičnost neodpouštím... Odpadkový koš, prosím!

plakát

Ztracen v džungli (2017) 

Jak přežít v džungli, nám sice nabízí v různých dokumentech na Discovery channel návody mnoho expertů na přežití... Ad Hoc nám tento filmový snímek o přežití shrnuje do značné míry... Ovšem, De jure, sráží hodnotu tohoto snímku "vypůjčování" si mnohých scén a situací z jiných podobných snímků natolik okatě, až by se chvílemi člověk musel pozastavit nad tím, na jaký snímek se zrovna dívá... Nicméně, herecký výkon, exteriéry, práce s kamerou, opět obrazně zvedají hlavu tomuto snímku nad hladinu... 60% a tedy 3 hvězdy.

plakát

Tajemství noci (2017) 

"Kolega hodnotitel/kritik" George Stobbart, za mne svými slovy vyjádřil de facto i mou kritiku k tomuto snímku... Snaha se má cenit. A jen za snahu uděluji tomuto Bulharsko-Americkému "kočkopsu" 20% a tedy 1 hvězdu.

plakát

Rázová vlna (2017) 

Jelikož je dějová linie příliš čitelná, nelze prozrazovat vyzvednutí, či naopak ponížení jednotlivých scén a scénáře samotného, aniž by se neproměnily v nechtěné spoilery... Proto jen konstatuji, že tentokráte Hong Kongská filmová produkce nedokázala dosáhnout ani na snímek, který by bylo možno zařadit alespoň mezi průměrné.... Vidět jednou, stačilo.... 40% a tedy 2 hvězdy.

plakát

Tajemství šesti manželek (2016) (seriál) 

Po delší době velmi dobře zpracovaný dokumentární seriál, navíc převážně vyprávěn formou dobových scén a historických postav... Lucy Worsley spolu s režisérem R. Englandem, vytvářejí jeden z nejlepších dokumentárních a zároveň hraných seriálů posledních let.... Proto hodnotím - u mne zcela vyjímečně udělovanými - 100% a tedy 5 hvězdami.

plakát

Baahubali 2: The Conclusion (2017) 

Pro evropské diváky může být mírně matoucí skutečnost u Indických, Thajských, atd. snímků, na kterou by je měla připravit již poměrně známá z Asijských snímků: Mnoho situací nepotřebuje dialogy ústní, neboť jsou vedeny očima a výrazem tváře... Druhé pokračování, jenž je de facto časově prvním, ohromí ještě větší okázalostí a vizuálními efekty... Herecké výkony Anushky Shetty, co by Devaseny i "Královny matky", převyšují i výkony Prabhase i Rany Daggubatiho... Shrnuto ve zkratce: Bollywood do značné míry tímto snímkem hodil rukavici Hollywoodu, pokud jde o poměření snímků vycházejících z legend i čiré fantazie... 80% a tedy 4 hvězdy.

plakát

Wonder Woman (2017) 

Dějová linie na Velmi dobrou. Na exteriérech a kostýmech se nešetřilo, a ač vysoký rozpočet automaticky neznamená záruku dobrého filmového zpracování se všemi atributy, zde se tento krok ukázal být správným... Na rozdíl od tolik očekávaného snímku v ČR, Liga Spravedlnosti, která dostává jeden políček za druhým nejen od kritiků, ale především od diváků již za Atlantikem. A jak známo, obyvatelé USA nebývají nároční... Na druhou stranu, i zde se najdou jisté přešlapy: Opět obvyklé klišé v podobě polonahé hlavní hrdinky. Dále animované a vizuální efekty, jenž až příliš často přibržďují běžící děj za límec, místy až velkofantastické scény.... Přesto, celkově snímek a herecké výkony náročnějšího diváka nenadchnou, ale ani neurazí.... 60% a tedy 3 hvězdy....

plakát

The Crucifixion (2017) 

Každý nějak začíná a učí se metodou "pokus-omyl"... Ale pustit se do jednoho z vrcholů knižní i filmové náročnosti, tedy konfrontace duchovního a fyzického světa v jediném díle, aniž do dané problematiky "vidím" a reálně se buď o danou problematiku zajímám nebo se nechám vést těmi, kdo se v tomto tématu orientují, jest podobno mamlasu, který v životě nevylezl ani na kopec za domem, ale rozhodne se hned zdolat Mount Everest.... Zkrátka a dobře, tento filmový počin je počinem, který se rozpadá a drolí už od počátku, a scénáristé i s režisérem si odřezali sami svá jistící lana... Děj je pohromou, vizuální zpracování amatérské, herecké výkony kulhají na obě nohy. Snaha o zdůvěryhodnění snímku, je důvěryhodná jako obhajoba Petra Kramného... 20% dávám s čistým svědomím pouze za exteriéry...