Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (380)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sympatický survival s prkenným Radcliffem, které mu jdou nejlépe mrtvoly (Švýcarák). A jelikož je nakonec takovou chodící mrtvolou, byl jsem s jeho výkonem vcelku spokojen. Prim samozřejmě hraje čarokrásná džungle nasnímaná báječnou kamerou. Mravenci, pavouci, štíři a hadi. Opice v korunách stromů, prý chutnají výtečně, a jaguár v hustém podrostu, co se naštěstí bojí ohně. Divoká dravá řeka se řítí mezi skalními masivy a v dálce nad ní se chystá bouře. Odstranění parazitů je připomínkou italského snímku Zázraky se dějí (1974). Ano, nad některými momenty příběhu lze kroutit hlavou, ale život přece přináší i štěstí a zázraky... A že hlavní hrdina vytáhne z plovoucí krosny suchou mapu? To zná každý vodák - když se vypravím na vodu, tak co má zůstat suché, dobře uzavřu do plastu. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

První polovina naprosto dechberoucí, od samotného ztroskotání na řece už trochu režisér vařil vodu a nevěděl, co s časem, ale jako celek jsem si tento film náramně užil a herci byli naprosto věrní - jak kdybych koukal na živý přenos. Jako za mě palec hore a když trochu přivřu oko, tak to vyjde i na maximum :)) ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Jungle" mi opäť potvrdzuje, že Daniel Radcliffe si posledné roky vyberá scenáre, ktoré mu skutočne dávajú možnosť ísť na dno svojich hereckých síl. A myslím si, že opätovne svoju rolu zvláda výborne a človek chce, aby sa z tej situácie dostal a aby sa mu podarilo prežiť. Aj keď si priznajme na druhú stranu, vieme, že sa odtiaľ dostane. Ako? Na začiatku je predsa rozprávačom celého príbehu. A ako by ho mohol rozprávať, keby to neprežil? A možno to je trošku negatívum, no nemyslím si, že je to veľké mínus pre film. Osobne sa mi páči aj dobrodružná polovica filmu, a rovnako aj survival časť filmu. V dobrodružnej časti, ktorá je trošku srdečnejšia, no súčasne aj desivá v tom, že nevieme kam sa naši hrdinovia nakoniec dostanú a či môžu Karlovi veriť. A nebudeme si klamať, Karl je veľmi zvláštnou postavou. Nevieme čo si o ňom myslieť a niektoré scénky s ním sú skutočne zvláštne. Ako keby ani nevedel čo vlastne robiť. No potom sa Yossi (Daniel Radcliffe) rozdelí od svojej skupiny, a s iba pár vecami, ktoré mu ostali sa musí dostať z džungle von. A funguje to veľmi dobre. Mám pocit, že postavy mi ponúkli dosť na to, aby som sa o ich osudy zaujímal, džungľa je zaujímavé miesto. S množstvom nádhernej scenérie a množstvom nebezpečenstiev. Malých aj veľkých. Živých aj neživých. Takže v tomto smere to film zvládal skvele. Sú 2 veľké problémy, ktoré s týmto filmom mám. Prvým je štýl zostrihania scén v survival časti filmu. Keď si Yossi hodí speed, tak súčasne sa naspeeduje aj kamera a začne sa to strihať hala-bala. A hoci rozumiem o čo im ide, nemyslím si, že to bola dobrá voľba. A čo ma najviac otravovalo boli jeho sny a flashbacky počas druhej polky filmu. Človek je ponorený do toho, čo sa práve deje a zrazu sa ocitneme v úplne inom mieste v scénke, ktorá ako keby bola vystrihnutá z úplne iného filmu a nepasovala tam. A nepodáva to príbeh lepšie, naopak to človeka absolútne vyruší zo záujmu a zrazu nevie čo sa deje. Osobne si myslím, že možno mohol byť film aj o niečo drsnejší. Koniec koncov, trailer mi sľuboval drsný príbeh z džungle. No osobne si myslím, že moc drsných scénok sa tu neobjaví a je to pre bežného diváka celkom pozerateľné. Rozumiem tomu, no mne by trošku viac drsných scénok nevadilo. Celkovo som s filmom spokojný a podľa mňa stojí za pozornosť. Je dostatočne zaujímavý na to, aby si v ňom človek našiel to svoje. Aj v rámci dobrodružstva aj survival akcie. Rozhodnite sa sami a čeknite si film. Hodnotenie: B+ ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Tá nekonečná expozícia to zabíja. Mohlo to byť super, ale tieto filmy proste nemôžu mať 2 hodiny. Radcliffe snaživý, občasná autenticita potešujúca, atmosféra miestami vážne super, ale je to bohužiaľ iba výborná festivalovka nehodná uvedenia v kinách(aj keď veľké plátno a dobrý zvuk paradoxne pomáhajú). A pritom ten potenciál na úžasný film tam je. Chcelo to možno lepšieho režiséra, asi nekompromisnejšieho strihača a určite lepšieho skladateľa. Lepších 6/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Survivor pro mladší a nepokročilé. Dost naivní, ale přesto celkem ucházející film jedoucí na modní vlně travelingu...základní schéma celkem nosné, jen ho ruší nelogičnosti typu hlavní hrdina se po ztroskotání v řece po dlouhé době konečně dostane z vody a zachrání i svou krosnu, aby z ní posléze vytáhl zcela suchou mapu a suchý papír a napsal kolegovi vzkaz...stejně jako si hoši nesou na přespání stany, ale krosny mají během pochodu poloprázdné...po několikadenním pobytu v džungli jsou stále jako ze škatulky, bez propocených triček atd. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Postižení, kterým trpí Marcus (a později i Yossi) se nazývá Trench Foot. Jedná se o vážný stav, který je způsoben příliš dlouhému působení vlhka na nohy. Tímto onemocněním často trpěla posádka ztroskotaných lodí a vojáci v zákopech (trench = zákop). (bigjames)
  • Film je věnován Marcusovi. (Wade)
  • Radcliffova příprava na roli měla několik vrstev – kromě kontaktu se samotným Yossim musel vypilovat izraelský přízvuk a držet velmi přísnou dietu – zhubl zhruba 7 kilogramů. (ČSFD)

Reklama

Reklama