Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (563)

plakát

Varieté (2010) 

Naprosto nic jsem nečekal, tedy kromě minimalisticky oděných trénovaných slečen v dokonalé choreografii. Je až s podivem, co dovede současná plastická chirurgie! Cher sice vypadá jako silikonová figurka býložravého dinosaura, ale pořád drží pohromadě! Navíc skvěle zpívá. Christina zpívá ještě skvěleji, ale bohužel málo. Scénář je samozřejmě pitomoučký a jen blázen by čekal jiný. Tudíž za mě šlo o celkem příjemné překvapení a v kombinaci s kvalitními nápoji nejen na "TV plátně" těch 114 minut nepovažuji za ztracený čas. Solidní řemeslo.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Málo platné, tomuto mosaikovitému opusu kraluje šílený Bill Nighy, který do toho všeho emocionálního kvašení vnáší věcnou rovinu. Jeden z mála "vánočních" filmů, na který se dá koukat nejen od začátku do konce, ale i opakovaně. Geniální scénář!

plakát

Smrt darebáka (1977) 

Scénář nemá smysl rozebírat. Čirá hovadina. Sice zasazená do věcného dobového rámce, ale logika a realita, potažmo pravděpodobnost, jsou na zcela mizivé úrovni. I přesto se na tento opus dá zírat z mnoha důvodů, a omlouvám se, že kreace bez podprsenek, ve kterých kraluje božská Ornella, nejsou pro mě tím hlavním. Tím je, málo platné, Delon. Delon je prostě střihoun a zde utáhne i slaboduchý scénář. Velkým hráčem je dobový francouzský design a Delonovy outfity, zejména ten lovecko-paragánský. Klaus se tam jen mihne, ale potěší. A samozřejmě panoptikum skvělých francouzských herců v čele s osvědčeným slizounem Guiomarem. Prima film.

plakát

Od soumraku do úsvitu (1996) 

Pokud bych se na tu volovinu ještě někdy chtěl podívat, tak jedině kvůli Salmě Hayek...

plakát

Kapitán Exner - Bláznova smrt – 2. část (2017) (epizoda) 

Druhá část posledního dílu mi připadala nejlepší. Víceméně jsem se vyznal v ději a postavách, byť jsem jsem neviděl prvou část (čehož až tak moc nelituji) a všechno šlo jako po másle. Otravní inspektoři konečně dělali celkem sympaticky svou práci, jejich kapitán si stále držel šarm a Jaguar E-Type stále jezdil. Vašut též nezklamal. Ba, i šach se hrál! Velkým bonusem celé série byly výborně vybrané architektonické kulisy. A samozřejmě všechna ta pěkná saka od Bandi...

plakát

Nikdy neříkej nikdy (1983) 

Prapodivný bondovský derivát, či spíše deviace. Nebo to lze vzít jako milou pitomost, která vznikla ze záhadných pohnutek autorů filmu s luxusní účastí stárnoucího Seana (vybaveného příčeskem a toporně hledaným nadhledem) + mnoha dalších výtečných herců v dostatečně trapných kulisách 80. let. Nikdy jsem nepochopil, proč tento film vlastně vznikl. To však nevadí. Když je v nějakém filmu hodně potapěčů, je o srandu vždycky postaráno.

plakát

Kapitán Exner - Na dosah ruky – 2. část (2017) (epizoda) 

Pěkně vybraný barák. Jinak jsem se v tom už trochu ztrácel, ale to mi až tak moc vlastně nevadilo. Hlavní je, že chytli lumpa domovníka! Vrah je domovník!! A čacký kapitán snad nesuší hubu či jiné švarné partie svého elegantního těla. Nebo jo? To by tedy byla škoda!

plakát

Krvavá svatba (1981) 

O baletu nic nevím, flamenco bylo pro mě v roce 1981 spojeno jen s pár nahrávkami Paco de Lucii. Šel jsem do filmového klubu kvůli Saurovi. Úvod mě nudil. Pak se to rozjelo. Způsobem, který mě naprosto odrovnal. Na kytaru jsem pak asi měsíc nesáhl. Pocítil jsem intenzivní a přitom beznadějnou touhu umět tančit, hrát, zpívat jako aktéři filmu. A pak mi konečně došlo, že za to může ten prohnaný filmař Saura, kvůli kterému jsem na to šel...

plakát

Eliso, můj živote (1977) 

Chápu každého, koho to nebavilo. Někdy se ale podobné filmy sejdou s rozpoložením.

plakát

Kvintet (1979) 

Podivná věc, která zapadla. Možná právem. Zapadla i někam do hlubin mé mysli. Přesto si to nakonec vybavuji. Hlavně dobrmany.