Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Poslední recenze (128)

plakát

Ex Machina (2014) 

Nechal jsem si na hodnocení jeden den odstup...ano, byl jsem nadšený jako blázen, už když jsem viděl trailer. Originální sci-fi, budoucnost, roboti, to já můžu. A neméně nadšený jsem byl i během shlédnutí tohoto snímku. Perfektní výprava (ten exteriér a příroda kolem - dokonalé) pěkné barvy a výborně dokreslující hudba. Inteligentní scénář, aspoň tak se mi jevil. Příjemné zvraty. Možná lehce nečekaný konec (upřímně si myslím, že to mohlo skončit se zavřením dveří a gradující hudbou). Co je ale můj problém je, že ten film nakonec pro mě působí možná tak nějak "plánovaně". Jakoby se snažil udělat co největší parádu za málo peněz. Teď nenarážím na rozpočet, ale spíš to poselství, neboť se nejedná o nic převratného a nového. Když bych to měl porovnat s nedávným snímkem Her, tak ten mě dostal všemi deseti. I tak, jedno z těch lepších sci-fi posledních let, které jisto jistě stojí za shlédnutí. Velké plus patří bezesporu vizuální stránce a výkonu herců. Pořád se jedná o silný nadprůměr a kvalitní snímek.

plakát

Soudce (2014) 

Víte, ze začátku jsem si říkal, na nedělní odpoledne na Nově dobrý, ale nemějte mi to za zlé. Prvních pár minut se mi zdálo režijně kostrbatých a možná i trochu jako jedno velký klišé. Z náznaků některého humoru jsem byl docela nerozhodný, jestli jde teda o vážné drama nebo ne, ale s postupem času se děj, režie, atmosféra a tak i nějak to komorní kouzlo filmu semknulo a pomalu mě začalo pohlcovat. Dojemné, místy silné drama, které stojí na především perfektním výkonu Roberta Duvalla. Z počátku mě trochu vadil ten věčně arogantní (snad jak v každém jeho filmu) Downey Jr., ale i tomu sem po čase přišel na chuť. Asi jsem byl správně naladěn a film mi zahrál na mojí cíťo strunu, nicméně nebudu lhát když řeknu, že jsem si tento snímek užil a zanechal na mě hlubší dosah.

plakát

Godzilla (2014) 

No přátelé ruku na srdce, dlouho jsem neviděl takovou tuctovou americkou chujovinu...jedna příšera byla asi málo, tak jim tam šupnem jěště jednoho, něco jak pavouka s křídlama né? Né, rovnou dva ! Boha jeho...ale pěkně popořádku. Na Godžilu jsem se těšil...a úvod vypadal opravdu zajimávě, ale po chvíli jsem věděl kam to půjde a od prvního momentu, kdy se nám představila ta černá potvora, to u mě skončilo. Co se týče vizuální stránky - paráda, některé záběry a ono celkové zpracování Godzilly stálo fakt za to (viz scéna na mostě). Zvuk též na jedničku, dunělo mi to tady jedna báseň. Příběh? Průser. Skoro bych řek, že tam ani žádný není. Tak debilní shoda náhod, někdy jednání hrdinů a určité vysvětlení některých situací, no, každému po jeho gustu. Já se přistihl několikrát jak se uculuju a odfrkuju, že tohle snad není možné (ještě aby bylo, že?). A nakonec vlastně naše potvorka Godzillka je kámoš, která chrání celé město před záhubou a v příštím díle ji uvidíme po boku Avengers. No soráč, ale za mě fakt, jak jsem řekl, chujovina. Zlatá klasika s Renem a Broderickem...tu jsem si opravdu užil a pobaví mě dodnes, i když vím, jak to hromada lidí odsuzuje. Sere pes. Každý si najdem něco. U mě spíš 1,5 *

Poslední hodnocení (825)

Proč právě on? (2016)

17.06.2017

Všechno nebo nic (2017)

17.06.2017

Král Artuš: Legenda o meči (2017)

14.06.2017

Lék na život (2016)

30.05.2017

Poslední rodina (2016)

29.05.2017

Brimstone (2016)

20.05.2017

Uteč (2017)

23.04.2017

Sedmilhářky (2017) (seriál)

18.04.2017

U pokladny stál... (1939)

16.04.2017

Reklama